user_mobilelogo
Jen-Jen και 318 επισκέπτες
  1. Konstantina
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019
Καλησπερα σας,
Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για το πρόσφατο τεστ παπ που παρέλαβα:
Μικροσκοπικός παρατηρούνται στοιχεία μυκητιασικης φλεγμονής.
Επίσης ανευρίσκονται λίγοι σωροί δυσκερατωσικων κυττάρων & πλακωδη επιθηλια προσομοιαζοντα σε κοιλοκυτταρα
Συμπέρασμα
Αρνητικό για κακοήθεια
Ελαφριά μυκητιασικη φλεγμονή
Υπόνοια ύπαρξης ελαφριάς hpv λοιμωξης
Συνίσταται αντιφλεγμονώδης θεραπεία κι επανέλεγχος σε ένα 4/μήνο
Να σημειώσω εμβολιασμό με gardasil κατά το έτος 2015
Είναι βέβαιο ότι έχουμε ύπαρξη hpv?
Καθώς η όλη εικόνα του τεστ είναι διφορούμενη και ασαφής
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Εχω δύο ενστάσεις, την μία για σένα.,την άλλη για το εργαστήριο
Σημαντικό για την σωστή εκτιμηση ενός Pap-test. :
Λεiπει η ηλικια καθώς και η ημερομηνία περιόδου, ΠΡΙΝ την ληψη του επιχρίσματος,.
Στο πόρισμα δεν περιγράφονται ποιές στοιβαδες κυτταρων υπαρχουν στο επίχρισμα
Εχουμε μια καλη αναπλαση επιθηλιου:
Μήπως δεν εχεις περιοδο οπότε και λείπουν μερικώς, ή τελείως κάποιες στοιβάδες κυττάρων:
Ακόμη και η κοιλοκυτταρωση αμφισβητείται..
Δεν υπάρχει κατηγοριοποιηση ( Εχουμε ακόμη ΄΄κλάσεις΄΄ του μακαριτη Παπανικολάου !
Το συμπερασμα πρέπει να καταληγει στο : Κατηγοιρα ΙΙΙ κατα Παπανικολαου (που σημαίνει: δεν ξερω αν το ευρημα ειναι σημαντικο ή οχι)
Εν πασει περιπτώσει, παρα την οποια κριτική, ο άνθρωπος γράφει ότι εχει υπονοια για HPV .
Υπονοια δεν σημαίνει βεβαιότητα...
Πρέπει ομως να γίνει επανεξέταση. Θα συζητήσεις τα περι θεραπείας με τον ''δικό σου΄΄΄΄

Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Είμαι 27 με κανονική έμμηνο ρύση..τελευταία περιοδοσ 5/2 και κατά τη λήψη του τεστ (7/3)περίμενα την επόμενη περίοδο η οποία κι ήρθε 2 ώρες μετα το παπ (δεν ξέρω κατα ποσό αυτό επηρεάζει κάτι )
Η κοιλοκυτταρωση εμφανίζεται / προκαλείται μόνο από προσβολή hpv;
Γιατί επι της ουσίας αυτός είναι ο λόγος που θα προβώ σε hpv dna test.
Όσο για την υπόνοια ,επειδή κι εμένα μου προκαλεί αβεβαιότητα , μου επικοινωνηθηκε ότι έτσι αναγράφεται συνήθως από τους κυτταρολογους η ιογενής λοίμωξη hpv

Ευχαριστώ και πάλι !
  1. Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Κοιλοκυττάρωση προκαλουν κι άλλες παθησεις, όπως πχ ο έρπης γεννητικων οργάνων, ή και καποιες κολπιτιδες καμια φορά., Σε περιπτωσεις λοιπον κοιλοκυττάρωσης, ζητουμε μία ειδική εξέταση που διερευνά, αν υπάρχει προσβολή από τον ιο των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV)κ ώστε να μην γίνει καποια αχρείαστη αντιμετώπιση. Οπως και να έχει: Μην αησυχείς, Οιτ και να βρεθεί ξεπρενιέτια εύκολα.
Φιλικά
Π.Ζ:)
  1. Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ!
Ενδεχόμενη κολπίτιδα η ερπης δεν θα φαίνονταν στο τεστ παπ ;

Αν επαναλάβω το τεστ παπ πιστεύετε θα υπάρχει καλύτερη εικόνα ;
  1. Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
η ιογενης προσβολή πασης αιτιολογίας ,του τραχηλου της μήτρας, προξενεί το φαινόμενο τη κοιλοκυτταρωσης, που σε ευλογο διαστημα 3-6 μηνων υποχωρεί κατά κανόνα από μονο του.
Και βεβαια θα επεναλαβεις το τεστ, αλλά θα περιμενα μ΄αυτό συνηθως ενα 6μηνο, μερικοι πιο...φοβισμένοι το επανελεγχουν σε 4 μηνες Καλλίτερα στο 6μηνο.. Η εξαφάνιση των ευρηματων είναι τότε περιπου...99%..
Μην ανησυχείς.. Ερριξα τωρα μια ματιά σε 158 περιστατικά δικά μου, από τα ετη 1993 -2008..(είμαι..άρχαιος ΄΄ στην ειδκότητα!) .Μονον σε 3 από αυτες τις γυναικες έπρεπε να προβώ με μία κωνοειδή εκτομη.. Οι υπολοιπες ειναι μεχρι σημερα καλά Τιποτε δεν θα σου βρούν..Κάνε λιγο υπομονη.
Φιλικά
Π.Ζ:) ,
  1. Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.