default_mobilelogo
  Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014
  1 Απαντήσεις
  1.8K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας!
Πριν απο 8 μηνες υποβλήθηκα σε σαλπιγγοπλαστικη μετα απο διάγνωση αριστερής υδροσαλπιγγας μεγαλης βαρυτητας, με σκοπό να μεινω εγκυος φυσιολογικα, το οποίο δεν έγινε. Εδώ και μια εβδομάδα έχω ξεκινήσει ήδη τη πρωτη μου προσπαθεια εξωσωματικης ( με μακρυ πρωτοκολλο), οπως με συμβούλεψε ο γιατρος μου, παρόλο που είδαμε στο υπερηχογραφημα οτι η σαλπιγγα ξαναεγινε υδροσαλπιγγα (και προφανώς μεγάλη για να φαινεται και στον υπερηχο). 
Η ερώτηση μου ειναι η εξης:
8 μηνες μετα τη σαλπιγγοπλαστικη η σαλπιγγα μπορει να γινει τόσο επικίνδυνη για την εμφυτευση του εμβρυου όσο ήταν και πριν ή ειναι νωρίς ακόμα για να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξωσωματικη???
Να αναφέρω οτι ολα τα υπόλοιπα ειναι άψογα. Και το ενδομητριο και το σπερμα του συζύγου. Ειμαι 37 ετών. 
Πιστεύετε οτι θα επηρεάσει την πρωτη μου προσπαθεια εξωσωματικης?? Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#35924
Αγαπητή φίλη. Εφόσον μιλάμε για υδροσάλπιγγα, το ιατρικά σωστό είναι να αφαιρεθεί λαπαροσκοπικά, πριν από οποιοδήποτε πρωτόκολλο. Φιλικά Π.Κ.


Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!