user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

pkv

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 3 χρόνια πριν
  1. pkv
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014
Καλησπερα σας και παλι!ειμαι στην 8εβδομαδα και 2ημερων της εγκυμοσυνης μου με αποκολληση 2εκατοστων και ξαπλα στο κρεβατι.πριν 4 μερες εκανα καλλιεργεια κολπικου υγρου και σημερα που πηρα τα αποτελεσματα εδειξαν β αιμολυτικο στρεπτοκοκκο.2 ερωτησεις εχω.να επαναλαβω αυριο-μεθαυριο την εξεταση-καλλιεργεια  κολπικου υγρου αλλου η δεν κανει επειδη εχω αποκολληση;τις προαλλες μετα την εξεταση ειχα αιμα.αντιβιωση σε αυτην την εβδομαδα κανει;ειμαι λιγο θορυβημενη παλι με ολα αυτα!θα με βοηθουσε η γνωμη σας!ευχαριστω πολυ
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Αντιβιωση  ναι,  μπορεί   να  δοθει,  οχι ομως  οποιαδηποτε... Για  το ''ποια αντιβιωση'', θα  το κρινει ο γιατρός  σου με  βαση την καλλιεργεια.. Η  επαναληψη  της  εξετσης : Δεν  βλεπω  τι  οφελος  μπορει να  προκυψει.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 καλησπερα και ευχαριστω!αντιβιωση παροτι χθες η καλλιεργεια ουρων βγηκε αρνητικη;ελεγα μπας ειναι εργαστηριακο λαθος το αποτελεσμα!γιαυτο η επαναληψη!το μικροβιο αυτο φερνει αποβολη;;;;
  1. Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καθε  κολπιτιδα , ανεξαρτητα  της  μικροβιακης  αιτιολογιας,  μπορει  σε λιγες ευτυχώς περιπτωσεις  να οδηγησει σε αποβολή.. Αφου η καλλιεργεια ειναι  αρνητικη,  ολα εν ταξει .. Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα κ Ζησόπουλε,
Επαναφέρω το ζήτημα αυτό γιατι δυστυχως με απασχολει ακομα!εψαξα σε απαντησεις σε αλλες γυναικες και βρηκα τις εξης δυο συναφεις απαντησεισ:
1.
"Προκειται για κατασταση  που σπανια   μπορεί να οδηγησει κατα την διαρκεια του τοκετού σε επιμολυνση του  νεογνου.   Τωρα   βεβαια  που επιβαιωθηκε  η παρουσία  τοσο ενωρις ,  ο  γιατρός  θα  σου  συνταγοραφησει την καταλληλη αγωγή  και  μαλλον κατά τον  τελευταιο  μηνα  θα ξαναγινει  σχετική εξέταση  (και καλλιεργεια !) κολπικου εκκριματος,  ωστε ενδεχομενως  να ξαναγινει    θεραπεια..
Κατά  τα άλλα:  καθε  μικροβιακής  αιτιολογιας διαταραχή του  κολπικου  εκκριματος,  μπορει να οδηγησει  σε προβληματα στην διαρκεια  της εγκυμοσύνης και πρεπει ν΄αντιμετωπίζεται..
2
 
Οπως και να εχει, η ασυπτωματική παρουσια και  μονον β- αιμολυτικού στρεπτοκόκκου  στον  κολπο της  εγκύου , χωρις παθολογική εκτροπή την αντιδρασης  CRP, δεν ήταν - μεχρι σχετικά  προσφατα   τουλαχιστον -  λόγος  αντιβιοτικής αντιμετωπισης  της  παρουσιας  αυτής...
Περίπου  25%  των  υγιών επιτοκων   είναι   ειναι  φορείς  του β-αιμολυτικου στρεπτόκοκκου   και   από αυτό  το  25%,   μόνον  στο 10%  αυτών των περιπτώσεων (μιλάμε  για 2 επιτοκους και.....κάτι ) δεν  εχουν την δυνατότητα  να  σχηματισουν αντισωματα  IgG-AK  εναντιον τους ,  οποτε   αυτές  θα  μπορουσαν  να μεταδωσουν  το μικροβιο στο νεογνό.. Για τον  λογο αυτό, σε  όλες  τις επιτοκες με  πρόωρη ρηξη θυλακιου  (όπου ο  τοκετός αναμενεται  μετά  παροδο  πολυ  περισσοτερων   ωρών  από 12, γινεται (και χωρίς καλλιεργεια)  προληπτικη αντιβιοση..
Δεν εχει καμια  έννοια,  η  προφυλακτική αντιμετωπιση  όλων  των περιστατικώψν  όπου ανιχνεύτηκε  η ασυμτωματική  παρουία  β-αιμολυτικων στρεπτοκόκκων,,  
Στατιστικά, η πιθανοτητα σηψαιμιας του νεογνού  επί όλων των τοκετών, (μολις το  κοιταξα  σε στοιχεια  του 2002)  κυμαίνεται   από  0,2 (!) μεχρι το   πολυ  3  περιστατικά   ανα  1000 τοκετους..(σε απλα Ελληνικά,  η συχνότητα εμφανισης  επιμολυνσεων των νεογνών  κυμαινεται   από 1  στα 5000, μέχρι το  πολυ 3 στα  1000
Λέγεται (εχω  υπ΄ οψη  μου βιβλιογραφική  αναφορά) ,  ότι  η  προληπτική αντιμετωπιση  με αντιβιοτικά  κατά   τον τοκετό,   μειωσε στατιστικά    (μιλάμε  για  το  πολυ   3   νεογέννητα  στα χιλια!)  την δυνατότητα αυτή.
Μειωσε!  Δεν  την  εξαφάνισε δηλαδή...Δεν λένε πόσο..   Ισως  την   μειωσε  από  τα  3 σε   2  ή  σε   1  περιστατικό... Ετσι,  για  να  εχουμε  και  μία  σαφή αντιληψη  για το  μεγεθος των  κινδυνων.! Να μην σχοληθώ  πειρσσότερο  με το στατιστικό μερος...
Ο κυβος τωρα ερρίφθη  και δημιουργηθηκε  η  σχετική  δυναμική  αντιμετωπισης..
Εν πάσει περιπτώσει,  δεν εσαι  ακόμη κοντά   σε διαδικασία τοκετού...
Μια λυση θα ήταν   να επαναλάβει κανείς την εξεταση σε  ευλογο διάστημα   λιγων  ημερων -  πολλά  πραγματα   αλλαζουν  από την μία  μερα στην  άλλη -  και ισως προκυψει  ενα  διαφοροποιημένο εύρημα, τουλάχιστον  οσο  αφορά την ευαισθησία. Ξερεις καμία φορά;    Ετσι,  μια τυχον  επιλογή  καποιου   αντιβιοτικου  με  μεγαλυτερη εμπειρία στην χρηση  εγκυων  - νεογνων  ,  θα  ήταν  ευκολότερα   αποδεκτή....
Αν  ωστοσο  το ευρημα  παραμένει κι  ο  γιατρός  κρίνει αποραίτητη  την αγωγή, θα την κανεις,   αν  και  όταν  έλθει η  ώρα..."
 
 
Οσον αφορα στο δικο μου θεμα ειμαι στην 13 εβδομαδα και επανελαβα την εξεταση (καλλιεργεια κολπικου υγρου) και παλι βγηκε β αιμολυτικος στρεπτοκοκκος!σκεφτομαι οτι ειναι λιγο ψυχοφθορο να κανω καθε μηνα ουροκαλλιεργεια να δω αν περασε στα ουρα!προς το παρον βγαινουν αρνητικες!ομως εδω και 2 μερες εχω περιεργα υγρα αοσμα και  ρευστα -οχι πολλα που με βαζουν σε σκεψεις συνεχεια του τι μπορει να ειναι..τεσπα σας επρηξα!το ερωτημα ειναι να παρω amoxil των 500 μηπως φυγει και ηρεμησω?ο γιατρος μου νιωθω οτι παρακινειται απο μενα στις αποφασεις μου πιο πολυ και απο τον πανικο μου και οτι αν δρουσε με αλλη εγκυο ισως να μην της χορηγουσε αντιβιωση!σας παρακαλω διαφωτιστε με!ευχαριστω πολυ!
υγ:στις απαντησεις στις 2 κοπελες στη μια φαινεται να προτεινετε αντιβιωση στην αλλη ειναι σαν να τη θεωρειτε περιττη και αυτο με μπερδευει λιγακι!
  1. Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη! Δεν βλεπω διαφορές .. Και στις  δυο περιπτωσεις,   η  γραμμή ειναι  ενιαία.. Για το οτι  η επιμολυνση   του νεογνου ειναι  στατιστικά  χαμηλη,   δεν  ειναι βεβαια λογος απορριψης  της  προληπτικη αγωγής.. (τι τα θελεις  αληθεια  ολ΄αυτά; Για σενα   μιλαμε εδώ.. ) Η διαπίστωση του  μικροοργανισμού  αυτού  στο κολπικο  υγρό  εγκυων,  ιδιαίτερα  όταν συνυπαρχει  συμπτωματολογια  κολπιτιδας  (υπερεκκριση, ή κνησμός , ή αλλαγή οσμής υγρων) αναγνωριζεται  από την συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων  μου  σαν λογος   για  την αντιμετωπιση  του με την κατάλληλη αντιβιωση.. και γι αυτό  υπάρχει παντα επαρκης χρονος.. Αν εχεις ενοχληματα  από  κολπικά  υγρα΄,  θα  ξαναγινει  καλλιεργεια  και τεστ  αντιβιοτικών  και ο γυναικολογος  που παρακολουθει την  κύηση θα κρινει τι  θα πράξει.. Οπως  προειπα, πασης φυσεως  μικροβιακης αιτολογιας  κολπιτιδες  μπορει να οδηγησουν σε  προβληματα.   Διαδικτυακες υποδειξεις  θεραπείας (να  παρω αυτό,  ή εκείνο; ) , δεν ειναι σκόπιμες. , .. Απ΄εδώ, μονον   ενημερωνουμε. Τελικά, ο θεραπων ιατρός  καλείται   να κρινει, Φιλικά Π.Ζ  

  1. Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστω πολυ πολυ!!!
  1. Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ

  1. Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και το χρονο σας!
Ειχα παρει αντιβιωση μετα το 1 τριμηνο αλλα ο στρεπτοκοκκος στον κολπο οχι στα ουρα παραμενει και φανηκε σε μια κολπικη   καλλιεργεια που εκανα πριν 2 εβδομαδες!ειμαι τωρα 21 εβδομαδων!ο γιατρος λεει να μην κανω τπτ μεχρι τον 9!εγω ομως ανησυχω....:( εχω δικιο;
Επισης θελω να ρωτησω και κατι που εχω το θαρρος μονο σπο εδω!!!
Τις προαλλες και ενω ημουν τουαλετα και ενεργουμουν σκουπιστηκα καταλαθος αναποδα με το χαρτι να μπαινει στον κολπο!οταν το καταλαβα πλυθηκα καλα με πιεση νερου!λετε να κολλησα και τπτ αλλο!να με συγχωρειτε για την τοση περιγραφικοτητα!!!!
ΜΦΧ
Πκ
 
  1. Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ακυρη γιατρε η ερωτηση επαθα αποκολληση πλακοτντα και ειμαι κλινιρης με λιγο αιμα!ελπιζω μετα απο ολα αυτα να δινετε καποιες πιπιθανοτητες να γεννησω το καλα παιδακι!ειμαι 22εβδ.
Σας ευχαριστω και παλι
 
 
 
  1. Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη Φίλη! Περαστικά.. Αυτό  που προσδοκουμε  ειναι,   να επέλθει  θρόμβωση της περιοχης   στο σημειο  απόκόλησης...Κατά τα  άλλα,  αναμενομεν.. Ευχομαι τα καλλιτερα ,, Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη Φίλη! Περαστικά.. Αυτό  που προσδοκουμε  ειναι,   να επέλθει  θρόμβωση της περιοχης   στο σημειο  απόκόλησης...Κατά τα  άλλα,  αναμενομεν.. Ευχομαι τα καλλιτερα ,, Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.