user_mobilelogo
  1. stavroula_m
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014
 
Χαίρεται,
Αναφέρω εν συντομία το γυναικολογικό ιστορικό μου (των 2 τελευταίων ετών):
[ul]
[li]Τεστ παπ, Δεκ 2012, τραχηλίτιδα, θεραπεία με κολπική αγωγή[/li]
[li]Ιαν –Μαιος 2013, παρατηρείται αιμόρροια μετά από επαφές. Παρακολούθηση υπερηχογραφική, υποψία πολύποδα, αγωγή με cuclacur για 3 μήνες (η αιμόρροια επιμένει)[/li]
[li]Ιουλ 2013, επίτευξη εγκυμοσύνης (περάτωση τοκετού Μάρτιος 2014)[/li]
[li]Ιουλ – Οκτ 14, εκ νέου αιμόρροιες μετά από επαφές (νέο Παπ τον Αυγουστο, χρόνια τραχηλίτιδα)[/li]
[li]18/10/14, διαγνωστική απόξεση. Η ιστολογική αναφέρει τα εξής: «Παραλάβαμε υλικό ξεσμάτων συν όγκου 6cc. Στην ιστολογική εξέταση στο υλικό των ξεσμάτων περιλαμβάνονται κερματισμένο ενδοτραχηλικό κυλινδρικό επιθήλιο, λίγα ενδοτραχηλικά τεμάχια χωρίς αλλοιώσεις και ενδομητρικά τεμάχια αποτελούμενα από στρώμα και αδένια που αντιστοιχούν περί το τέλος της παραγωγικής φάσης του κύκλου. Δεν παρατηρούνται στοιχεία κακοήθειας στο υλικό που εξετάσθηκε» Ταυτόχρονα έγινε και καυτηριασμός τραχήλου χωρίς λήψη βιοψίας. Μέχρι και σήμερα, δεν έχω ξαναδεί αίμα μετά από επαφή.[/li]
[li]Επανέλεγχος εχθές (επισυνάπτω την εκτύπωση από τον υπέρηχο), όλα πεντακάθαρα είπε ο γιατρός.[/li] [/ul]
Τι συμπεραίνουμε από όλα αυτά? Προφανώς δεν υπήρχε πολύποδας…? Φοβάμαι για προκαρκινικές αλλοιώσεις που μπορεί να υποκρύπτονται από την χρόνια τραχηλίτιδα. HPV dna test είχα κάνει το 2009 και ήταν αρνητικό, όπως αρνητικές είναι και οι κολποσκοπήσεις…
Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας,
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπηή   Φίλη! Αναφορά  για  πολυποδα δεν  γινεται  πουθενα στο ιστολογικό πόρισμα... Δεν υπαρχει  επίσης   ιστολογικως   υπονοια για  HPV..  Ο συλλογισμός που  μπορει  από τα  ευρηματα  να προκυψει ειναι,  ότι υπήρξε προφανώς  μία  τραχηλιτις,  που βεβαια σαν διαγνωση, δεν  αποδιδεται  μόνον  σε προσβολές  από  HPV,  αλλά  και σε μικροβια ... Η  πλεον συνηθης  εξ  άλλου  θεραπεια  τραχηλιτιδος διενεργετιαι  με αντιβιοτικά.. Δεν αντιλαμβανομαι, γιατί πιστευεις, παρ΄ όλα τα παραπανω  ευρηματα  - σε συναρτηση επι πλεον με την εξεταση για ταυτοποιηση στελεχών HPV (που απεβει  αρνητική ) - ότι  μπορεί  να εχεις  προσβληθει    από ΗPV..  Κατι τετοιο ,  λογικά δεν ειναι  πιθανό.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.