user_mobilelogo
  1. stellakoly
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2010
Καλημέρα
θα ήθελα την γνώμη σας για κάποιες εξετάσεις που έκανα. Αρχικά να σας πω ότι είμαι 25 ετών, έχω σταθερό κύκλο 26 ημερών και εδω και 1,5 χρόνο προσπαθούμε με τον άντρα μου για μωρό. Η γυναικολόγος μου πρότεινε να κάνω ένα ορμονολογικό έλεγχο. Σας παραθέτω λοιπόν τα αποτελέσματα:
TSH 2.11μΙU/ml φ.τ. 0.40-5.00
FT3 3.3pg/mL φ.τ. 1.8-4.5
FT4 14.0 pg/mL φ.τ. 7.0-20.0
Ε2 44.3 pg/mL φ.τ. παραγωγική: 30-100, Ωορρηξία:100-500, Εκκριτική 50-250, Εμμηνόπαυση:<55
Τεστοστερόνη Ελευθερη 6.50 pg/mL φ.τ. Ενήλικες 1.0-8.5
SHBG 37nmol/L φ.τ. 20-100
FSH 6.5mIU/mL φ.τ.Ωοθυλακική:3.0-12.0,Ωορρηξία:5.0-35.0,Εκκριτική:2.0-10.0,Εμμηνόπαυση:37.0-125.0
LH   10.0mIU/mL                                                                                                                φ.τ.Ωοθυλακική:1.30-12.0,Ωορρηξία:14.0-95.0,Εκκριτική:1.80-12.0,Εμμηνοπαυση:10.0-58.0
PRL 10.7 ng/mL φ.τ. <23.0
DHEA-S 4.00μg/dL φ.τ. 0.70-4.00
17-ΟΗ Προγεστερόνη 1.00ng/mL φ.τ. Παραγωγική:0.1-1.2, Εκκριτικη:1.0-4.0, Εμμηνόπαυση:0.1-0.5
Δ4 Ανδοστενεδιόνη 3.5ng/mL φ.τ.1.0-3.8
ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ 31.0μIU/mL φ.τ.6.0-24.0
Να σημειωθεί οτι τις εκανα την 2η μέρα του κύκλου, απογευματινή ώρα.
Θα ήθελα να μου πείτε αν θεωρείτε οτι έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Ποτέ σε υπέρηχο δεν έχει διαπιστωθεί κατι τέτοιο. Να προχωρήσουμε σε Υστεροσαλπιγγογραφια και σπερμοδιάγραμμα ή να περιμενουμε;
Περιμένω την απαντηση σας.
Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Η  αγωνία  σ΄ έπιασε....Σαββατιάτικα;   Τελος  πάντων
Γυναικα με τακτικο  κυκλο 26  ημερων, δεν μπορεί να  εχει  προβλημα  ωοθυλακιορρηξίας...
Οι εξετασεις  ειναι βεβαια  φυσιολογικές.
Θα  κοιταζα  αρχικα  ενα  σπερμοριάγραμμα  κι ενδεχομενως  -  π.χ.  αν  εχεις μια  απόξεση στο ιστορικο -  μια  σαλπιγγογραφια..
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η άποψη της γυναικολόγου μου οταν ειδε τις εξετάσεις ήταν οτι είχω πολυκυστικές. χωρις βεβαια να εχει φανει τιποτα στον υπερυχο. εσεις διαφωνειτε με αυτην την άποψη? να σημειωσω εδω οτι η γυναικολόγος μου θεωρειτε κορυφη στο Ηρακλειο Κρητης οπου και μενω. ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας.
  1. Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη! stellakoly
Εισαι  25 ετών ,  
εχεις    κυκλους  σταθερους 26 ημερων ,
δεν  εχεις   κανενα  υπερηχογραφικο εύρημα στις  ωοθηκες,
κι επειδή δεν συλλαμβανεις  εδω και 1,5 χρόνο, πας   με το  προβλημα  αυτό  καπου  και....  βγαινεις με  μία  ταμπέλλα  ''πολυκυστικές   ωοθηκες΄΄ , στηριγμένη   αποκλειστικώς σε μία ελαφως  τσιτωμενη  σχεση LH/FSH  και τσιτωμενη  τιμή  ινσουλινης. 
Προφανώς αυτό θεωρηθηκε και η  αιτία του προβλήματος  σου, ΄η  έστω non verbal το πιστεψες... 
Σε τι συνίσταται ενα  κλασικο συνδρομο πολυκυστικών  ωοθηκων, να μην το  αναλυσουμε  εδω..Υπάρχουν  τα παντα  π.χ. στο   google  ή στην wicκipaediα.
Αυτό  που  στο συνδρομο  πολυκυστικών   ωοθηκων προέχει ,  ειναι  η  μικρή,  ή η μεγαλυτερη  διαταραχη  κυκλου (αμηνόρροιες  μερικων  ημερων, μεχρι   πολλων μηνων),  που  ειναι  η προεκταση   διαταραχής    της  ωοθυλακιορρηξίας   κι αυτή  βεβαια ειναι  η αιτια  δυσχερειων συλληψης..
Κι εσύ δεν εχεις βεβαια  αυτή την διαταραχή....
Να συνοψίσω:
Δεν  υπαρχει περιπτωση, μία  γυναικα  να ειχει  σταθερότατο  κυκλο 26  ημερων  και  να εχει  ολες   τις  ωοθυλακιορρηξίες (περιπου 20  σε ...1,5 χρονο)   διαταραγμένες
... 
Μιλαμε  σε  επιπεδο αλφαβηταριου  Γυναικολογιας..

Επειδή  το θεμα  μας  ειναι το ΄΄παιδί''    κι οχι μια  συζητηση για   το θεμα  PCOS,  κανε -  κοντά στα άλλα - και αυτά  που θα  σου υποδείκνυε  καθε  γιατρός  της επομενης γωνίας. (ενας απ΄ αυτους ειμαι κι εγω!), για να μην μεινει καμια  αμφιβολία...
Κρατησε ενα  πρωινό θερμοδιάγραμμα, ενος κυκλου  τουλαχιστον...
Στον  κυκλο αυτόν  που θα κανεις το θερμοδιαγραμμα, κανε  και  μία μετρηση  προγεστεριονης   ορου αιματος  στην 21η-22η   ημερα   κυκλου. (Ετσι  θα εχεις  ολα τα  στοιχεια,  ποτε ειγνε  η  ωοθυλακιορρηξία κι  αν  ηταν  καλή η  υπερθερμική φαση  και βεβαια   αν ηταν καλή η  ωοθυλακιορρηξία... Μ΄αυτά  θα ληξει  και το θεμα  των ΄΄πολυκυστικών'΄')
Σο μεταξύ, ας γινει ενα σπερμοδιάγραμμα  με αποχή  3-5 ημερων..
Για την σαλπιγγγοραφια:  θα την ζητουσα  αμεσα, αν υπάρχει ιστορικο αποξεσεως .. Αλλοιως   θα 'έβλεπα πρωτα  τα λιγα   που ειπαμε   και  θα  την 'άφηνα  γι  αργότερα..
Ακομη:  Αν σ΄απασχολει τυχον σημαντικο προβλημα βαρους, άρχισε   να κανεις  κατι...
Μετά, αν θελεις  το συζητάμε  παλι..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]gr
  1. Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.