default_mobilelogo
  Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015
  9 Απαντήσεις
  8.6K διαβάστηκε
    Καλησπερα, Ειμαι 24 ετων και εχω συνεχως προβλημα με ουρολοιμωξεις τα τελευταια 3-4 χρονια. Ειχα κανει επεμβαση μικρη στο αριστερο νεφρο (πυελοπλαστικη) και τον μαϊο που περασε εκανα αφαιρεση ενδομητριου κ απ τις 2 ωοθηκες κ καυτηριασμο εστιων οπου ακολουθησα και θεραπεια με ενεσεις elityran για 3 μηνες. Απο τον αυγουστο καθε μηνα εχω ουρολοιμωξη με ευρημα e.coli (οπως τα τελευταια χρονια).Περυσι για 6 μηνες μου εδιναν συνεχεια αντιβιωσεις μια για ουρολοιμωξη κ μετα για κολπιτιδα εναλλαξ. Εχει 4μερες ειχα πονο στο δεξι νεφρο (εχω κανει κολικους κ παλιοτερα) εκανα υπερηχο ουρητηρων, κυστης, νεφρων, ωοθηκων, μητρας και δεν υπηρχε διαταση νεφρων που υποδεικνυει οτι δεν εχει πεσει καποια πετρα( αν και παρουσιαζονται μικρες λιθιασεις στο δεξι νεφρο αλλα ειναι ακινητες). Στην κυστη φαινεται η υπαρξη ιζηματος και εικονα ουρολοιμωξης οπως επιβεβαιωθηκε κ απ την καλλιεργεια ουρων (45-50 πυοσφαιρια και 6-8 ερυθρα) και εκανα κ εξετασεις αιματος για ουρια, ουρικο οξυ, καλιο, ασβεστιο, ερυθρα-λευκα αιμοσφαιρια οπου ολα ειναι φυσιολογικα εκτος απ τα λευκα που ειναι αυξημενα λογω της μολυνσης απ την e.coli. Ο γιατρος μου συνεστησε η zinadol η ceclor. Εχω αγανακτησει ομως πλεον γιατι εχω παρει ο,τι αντιβιωση κυκλοφορει (zinadol, ceclor, augmentin, procef, bactrimel κλπ) τα ultra levure δε βοηθανε ωστε να μη παθω μετα κολπιτιδες και γενικα καθε μηνα παρουσιαζω ουρολοιμωξη ενω προσεχω υπερβολικα πολυ (σεξουαλικες επαφες με προφυλαξη, ουρηση πριν κ μετα την επαφη, σιδερωμα στα εσωρουχα, δε πινω, δε καπνιζω, πλυσιμο μετα απο καθε επαφη με νερο, σωστο σκουπισμα). Πως θα απαλλαγω απ αυτο το μαρτυριο γιατι ειναι μαρτυριο να εισαι 24 χρονων κ καθε μηνα να εχεις ουρολοιμωξη/κολπιτιδα. Και επισης γιατι εχω πονο στο δεξι νεφρο 4 συνεχομενες μερες ενω δεν εχει εικονα διατασης και φαινεται απολυτως υγιες.   Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο που θα διαθεσετε.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36678
Οι αντιβιώσεις που λαμβάνετε είναι βάσει αντιβιογράμματος ή στα τυφλά?
Παίρνετε την αντιβίωση σωστά και για αρκετό χρόνο?
Κάνετε νέα ουροκαλλιέργεια μετά το τέλος της αγωγής για να βεβαιωθείτε ότι εκκριζώθηκε το μικρόβιο?
Το πιθανότερο είναι ότι σε κάποιο από αυτά τα βήματα κάτι δε γίνεται σωστά και η ουρολοίμωξη απλά περιορίζεται προσωρινά και υποτροπιάζει μετά από λίγο καιρό.
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36679
Παντα βαση αντιβιογραμματος και για 7-10 μερες περιπου αναλογα την αντιβιωση. Και οσες φορες εκανα καλλιεργεια μετα απο καιρο εβγαινε αρνητικη.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36680
Αν όλα γίνονται σωστά, τότε πιθανώς υπάρχει κάποια εστία που δίνει υποτροπιάζουσες λοιμώξεις (μου φαίνεται τελείως απίθανο να κολλάς συνέχεια την ίδια λοίμωξη ενώ προσέχεις τόσο πολύ). Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να σε δει κάποιος ουρολόγος, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36681
Εκανα θεραπεια με ισχυρη αντιβιωση-ladinin (που καλυπτε και για πυελονεφριτιδα) 10 μερες που μου εγραψε ο ουρολογος κ επαναληπτικη εξεταση ουρων μετα απο μια βδομαδα απ την θεραπεια. Τα αποτελεσματα ηταν τα εξης:  Λευκωματα : Ιχνη Σακχαρο: Οχι Οξονη: Οχι Αιμοσφαιρινη: Οχι Χολοχρωστικες: Οχι Ουροχολινογονο: Οχι Ουροχολινη: Οχι Νιτρικα: Οχι Πυοσφαιρια: 0-1 κ.ο.π Ερυθρα αιμοσφαιρια: Οχι Επιθηλια: Οχι Βλεννη: Οχι  Αμορφα αλατα: Οχι Καλλιεργεια : ΟΥΔΕΝ Ενω τωρα βγαινει αρνητικη η καλλιεργεια αυτα τα 0-1 πυοσφαιρια ειναι επιφοβα;Και τι ακριβως ειναι τα ιχνη στα λευκωματα.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36682
Τα ελάχιστα αυτά πυοσφαίρια είναι σαν να μην υπάρχουν, δεν τα αξιολογώ. Το ίδιο ισχύει και για τα ίχνη των λευκωμάτων. Το ότι η καλλιέργεια είναι στείρα είναι πολύ θετικό και είναι το βασικό σε αυτήν την εξέταση με βάση το ιστορικό σου.
Σε περίπτωση νέας ουρολοίμωξης θα πρέπει ο ουρολόγος να αποφασίσει αν είναι ο ίδιος μικροοργανισμός (αυτό φαίνεται από το είδος και από τις ευαισθησίες του αντιβιογράμματος) ή διαφορετικός. Ανάλογα με αυτό θα πρέπει (κατά την άποψή μου) να προχωρήσει σε έλεγχο είτε για τον εντοπισμό εστίας μικροβίων (π.χ. ένα απόστημα) είτε κάποιου υποκείμενου νοσήματος που σε προδιαθέτει σε ουρολοιμώξεις.
Ελπίζω πάντως να μην ξαναχρειαστεί να ασχοληθείς με αυτό το πρόβλημα!
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36683
Αυτος ο ελεγχος γινεται με κυστεογραφια;Θα συνιστουσατε χημειοπροφυλαξη σ´αυτη τη δεδομενη στιγμη η δεν ειναι απαραιτητο; Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο που διαθεσατε στο προβλημα μου!

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36684
Καθώς δεν είμαι ειδικός επί των ουρολογικών δεν ξέρω πώς γίνεται, δυστυχώς.
Δεν είμαι φίλος της χημειοπροφύλαξης με αντιβιοτικά, διότι το μόνο που πετυχαίνει κανείς είναι να αναπτύξει ανθεκτικά στελέχη και η επόμενη ουρολοίμωξη απλά να μην αντιμετωπίζεται με το "προληπτικό" αντιβιοτικό.
Νομίζω ότι στη δική σας περίπτωση η καλύτερη προσέγγιση είναι η αναμονή. Αν παρελπίδα προκύψει νέα λοίμωξη, τότε θα χρειαστεί έλεγχος όπως έγραψα παραπάνω.
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36685
Καλησπέρα, εκανα πάλι ουρολογικές εξετασεις γιατί είχα ενοχλήσεις και η γενική ούρων βγήκε αρνητικη και η καλλιέργεια εδειξε μικρόβιο proteus spp 10^6 (το οποίο πρώτη φορά μου εμφανίζεται).Επίσης όλα τα αλλα ειναι αρνητικα στην καλλιέργεια (λευκώματα κλπ) και πυοσφαίρια έχω 0-1κ.ο.π. Είναι δυνατον να εχω σε τόσο μεγάλη συγκέντρωση το μικρόβιο χωρίς πυοσφαίρια και με αρνητική γενική ούρων; Ο ουρολογος μου μου εδωσε την ιδια αντιβιωση που ειχα παρει τη τελευταια φορα και μου ειπε κιολας οτι φαινεται απ την καλλιεργεια οτι πινω νερα απο το φυσικο χαρακτηρα των ουρων στις εξετασεις. Πλεον εχω απελπιστει δε γινεται αυτη η κατασταση αλλο και εχω ρωτησει κ τον γυναικολογο μου αν φταιει η ανατομια μου κατω για το αν παθαινω πιο ευκολα ουρολοιμωξεις και μου εχει πει πως ολα ειναι φυσιολογικα.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36686
Δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο από εδώ. Κατά την άποψή μου, χρειάζεται έλεγχος σε βάθος μέχρι να βρεθεί το αίτιο που σας προδιαθέτει στις συνεχείς ουρολοιμώξεις. Αυτό μπορεί να είναι τοπικό (π.χ. ανατομικό) ή συστηματικό (π.χ. κάποιο αδιάγνωστο νόσημα). Συζητήστε με τον ουρολόγο σας σχετικά.
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!