user_mobilelogo
  1. rouf_ps
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015
Καλησπερα σας. Ειμαι 38 ετων,εγκυος 15 εβδομαδων μετα απο εξωσωματικη και με αποτελεσμα αυχενικης διαφανειας 1:2600 για συνδρομο down. Θα ηθελα να σας ρωτησω αν μια ηπια αποκολληση υμενων στον αμνιακο σακο (που την εχω ακομα) με αιμορραγια που ειχα απαξ τη 12η εβδομαδα αυξανει τον κινδυνο αποβολης σε περιπτωση αμνιοπαρακεντησης. Κατα τη γνωμη σας πώς πρεπει να κινηθω απο εδω και περα οσον αφορα τις εξετασεις που χρειαζεται να κανω για το μωρο μου? Σας ευχαριστω πολυ.  
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη! Με τις  πιθανότητες που εχει  βγαλει το  μεχρι τωρα τεστ,  δεν χρειαζεται να κάνεις τιποτε παρακινδυνευμενο (αμνιοκεντηση επιβαρυνεται  με κινδυνο  αποβολης  1 προς 200) Μια  καλη επιλογη  για  την περιτπωση  σου  ειναι  ο ''αιματολογικός ελεγχος΄΄ (να  μην εξηγω λετπομειρειες τωρα..)  που  παρεχει  σχεδον  οτι  η  αμνιοκεντηση,  χωρις  κινδυνους.  Ρωτησε τον γιατρό  σου.. Αποτελεί  πλεον  ρουτινα .. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. Θα ηθελα να σταθειτε λιγο στο θεμα με την αιμορραγια και την αποκολληση που σας αναφερω. Αυξανει με αυτο το δεδομενο ο κινδυνος αποβολης σε περιπτωση αμνιοπαρακεντησης? Ακομα και αν απορροφηθει η αποκολληση ο κινδυνος ειναι παλι αυξημενος? Σας ευχαριστω και παλι.
  1. Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δες... Λειπουν σχετικές   στατιστικές, δηλ. να εχουν    η  γυναικες την ιδια διαρκεια κυήσεως σε μερες,  να  εχει  η ομαδα γυναικων  της  μελετης  στο ιδιο σημειο  την αποκόληση, στην ιδια εκταση   κτλ..  Λογικά, σε  μία γυναικα που δεν  εχει  προβληματα,  θα πρέπει η αμνιοκεντητηση  να  ειναι  λιγοτερο επικινδυνη,, Πόσο ομως  λιγότερο;   Είναι δυσκολο να το προσδιορισουμε. Πιθανως και καθολου, αν η πηγη της αιμορροιας  ειναι μαρυά  από την περιοχή παρακεντησης..Παιζει ρολο  και  η υποκειμενική  εκτιμηση της κατάστασης  από τον εξεταστή (θεση  πλακουντα  κα ) Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα σας,να σας απασχολησω λιγο παλι.. Στο σημειο της αποκολλησης υμενων που σας ειχα αναφερει, εχει δημιουργηθει τωρα (17η βδομαδα κυησης) οπισθοπλακουντιακο αιματωμα, οποτε συμφωνα και με τη γνωμη του υπερηχογραφιστη δε θα προχωρησουμε σε αμνιο αλλα σε NIPT. Το θεμα ειναι οτι καναμε το α τεστ και στις πιθανοτητες για Τ21 μας εδωσε 1:360 με οριο κινδυνου 1:350 (σας θυμιζω οτι η αυχενικη μαζι με το pappa μας ειχε δωσει 1:2611). Γιατι ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα αναμεσα στα αποτελεσματα των 2 τεστ? Ποια κατα τη γνωμη σας πρεπει να ειναι τωρα η στρατηγικη μας? Σας ευχαριστω και παλι.
  1. Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
H  εξεταση  που  σας συνεστησαν  οι συναδελφοι μου ( κι εγώ) ,  δεν εχει σχεση με την στατιστική  αξιολογηση του  τριπλου τεστ ..Η  ακριβεια  ειναι μεγαλυτερη του 99%.. Επομενως,  από   αυτή  θα κριθεί   η  οποια  αποφαση.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.