user_mobilelogo
  1. stellin
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015
Καλή σας μέρα γιατρέ,
πριν κάνω την ερώτησή μου θα ήθελα να σας δώσω κάποιες πληροφορίες:
Έχω πολυκυστικές ωοθήκες και τελευταία προσπαθούμε με το σύζυγο για 2ο παιδάκι.
Τους τελευταίους 2 μήνες κάνω θεραπεία με κλομιφαίνη για πρόκληση ωοθυλακιορηξίας (παίρνω καθημερινά 2 χάπια των 50mg).
Tον πρώτο μήνα πήρα τα χάπια από την 5η έως την 9η μέρα, και στον υπέρηχο (τη14η μέρα) ο γιατρός μου εντόπισε ένα ωοθυλάκιο 15mm με ενδομήτριο 6,7mm. Μου είπε πως αυτό θα κάνει σίγουρα ωορρηξία, οπότε δεν χρειάζεται δεύτερος υπέρηχος ή κάποιο άλλο φάρμακο.
Τον δεύτερο μήνα (αφού τον πρώτο δεν έγινε σύλληψη) πήρα τα χάπια από τη 2η έως την 6η μέρα κ στον χτεσινό υπέρηχο (15η μέρα) ο γιατρός είδε 3 ωοθυλάκια 21mm, 15.5mm και 14,3mm με ενδομήτριο 11,5mm. Μου συνέστησε τώρα να κάνω την ένεση pregnyl ώστε να γίνει σίγουρα ωορρηξία.
Η απορία μου είναι η εξής: αφού η υπερηχογραφική μου εικόνα είναι καλύτερη από αυτή του πρώτου κύκλου (στον οποίο δεν μου συνέστησε ένεση), γιατί να την κάνω τώρα; 
Τι μπορεί να προσφέρει; Από τη στιγμή που τα ωοθυλάκια έχουν αναπτυχθεί, τι παραπάνω θα κάνει από το να τα αφήσω να κάνουν μόνα τους τον κύκλο τους;
ΥΓ: ξέχασα να σημειώσω πως ο σύζυγος έχει χρόνια προστατίτιδα και τώρα ακολουθεί θεραπεία με vibramycine.
Σας ευχαριστώ
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη[email protected] Μονον  υποθεση  εργασιας  μπορω  να  κανω,  μια   και  συζητω  το  θεμα  εξ  αποστασεως.. Υποθετω  λοιπον   πως  ο συναδελφος  μου  θελει   να  σταθεροποιησει την  ωοθυλακιορρηξία 12-36  ωρες  kετα την  χορηγηση της  Pregnyl.... Επί  πλεον  ελπίζει  ότι με τον τροπο αυτό,  ισως  ΄΄ενισχυθεί΄΄ η  2η  φαση  ( η  υπερθεμρική φαση  του  κυκλου)  και ισως  πετυχει  να εγκαταστθαει  καλλιτερα  το κυημα.. Για το σκεπτικο  σου:  Η χορηγηση  της  pregnyl    δεν  εχει  παντα   απόλυτη ενδειξη,  παρα  μονον  αν  δεν επιτυχγανεται   ωοθυλακιορρηξια,  ή  αν αυτή  που επιτυγχάνεται   δεν  ειναι   ποιοτικα  οπως πρέπει..  Για το '' τι   πρεπει   ή  δεν πρεπει''   σε  παρομοια  περιστατικά:  Εναποκειται  στην  κριση  μας  (δηλ  του  ιατρού  που βλεπει  την γυναικα) κι ελπιζει  ισως  έτσι  να  βοηθησει  γρηγοροτερα.. Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: parme[email protected]
  1. Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και πάλι γιατρέ.
Τελικά από την προηγούμενη προσπάθεια δεν προέκυψε εγκυμοσύνη, αλλά δυστυχώς δημιουργήθηκαν άλλα θέματα: Διαπιστώθηκε πως και εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε θετικοί στο ουρεόπλασμα (ο σύζυγος έκανε αγωγή με vibramycine αλλά μάλλον δεν έπιασε) και επίσης το σπερμοδιάγραμμά του δεν είναι καλό. Σας παραθέτω τις τιμές:
Μικροσκοπικά ευρήματα : όχι
Αριθμός σπερματοζωαρίων ανά ml: 13.000.000
Αριθμός σπερματοζωαρίων ολικός: 13.000.000
Τυπικές μορφές: 70%
Άτυπες μορφές: 30%
Ανωμαλίες κεφαλής: 10%
Κινητικότητα: Ταχεία πρόσθια 1η ώρα 0%, 2η ώρα 0%, 3η ώρα 0%
Νωθρή πρόσθια 1η ώρα 15%, 2η ώρα 10%, 3η ώρα 5%
Κίνηση επί τόπου 1η ώρα 15%, 2η ώρα 15%, 3η ώρα 15%
Ακίνητα 1η ώρα 70%, 2η ώρα 75%, 3η ώρα 80%

με βάση τα παραπάνω νούμερα και το ουρεόπλασμα τι πιστεύετε; θα καταφέρουμε να έχουμε σύλληψη ή να προχωρήσουμε κατευθείαν σε εξωσωματική;

Σας ευχαριστώ 
 
  1. Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Το σπερμοιδάγραμμα συνηγορεί για  μια σοβαρου  βαθμου  Ολιγοασθενοσπερμία,  για   την  οποια   δεν  φταιει βεβαια το Ureaplasma  ureayticum  (τουλάχιστον από  μ'ονο  του !).  που ενοχοποιείται,   ότι ισως προξενεί στατιστικά  κάποια  αυξηση του   αριθμού αποβολων  της  εγκυμοσύνης..  Ασφαλώς  θα πρέπει φυσικά να γινει  η θεραπεια και στους  δυο,  που θα  ειναι  και επιτυχής..  Εκείνο  που προεχει  ειναι  να  γινει  ένας κλινικός  έλεγχος  από  ειδικό  ουρολογο,  εξοικειωμενο με  προβληματα ανδρικής  υπογονιμότητας  και ν΄αποκλειστουν  αίτια,  όπως  π.χ. η  κιρσοκηλη.. Για την προγνωση  της  περιπτωσης  σας:  Αυτή  εξαρταται, από το  αν βρεθει  στον ανδρα  αίτιο  που ν  ΄αποκαθισταται.. Για την διαρκεια  της θεραπειας και την αποτελεσματικότητα   της  :  Λεγεται  γενικώς,  ότι  αν καποια θεραπεια  - η οποια  κριθεί  κατάλληλη -  φερει  αποτελεσμα,  αυτό θα φανεί  μετά  από παροδο τριμήνου..  Η  αληθεια ειναι,  ότι  το  διαστημα  αυτό ειναι κατά  κανονα  πολυ μεγαλυτερο και το αποτέλεσμα  τις περισσότερες φορές  αβέβαιο   και  σε συνδυασμό με την  ηλικία  της γυναικας  (αν η ιδια  πλησιαζει  αρκετά  προς την  εμμηνοπαυση), ειναι  ισως  σκοπιμο  να σκεφτει κανείς  την εξωσωματική  έγκαιρα.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 01 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ σας ευχαριστώ για την απάντησή σασ.
Και εγώ και ο άντρας μου είμαστε 32 χρονών, στον άντρα μου διαγνώστηκε η χρόνια προστατίτιδα εδώ και περίπου ένα χρόνο και αυτός θα είναι ο τρίτος κύκλος θεραπείας, θα πάρουμε και οι 2 floxator (στον 1ο οι καλλιέργειες δεν είχαν δείξει μικρόβιο και ο ουρολόγος βασίστηκε μόνο στα συμπτώματα, ενώ στον 2ο που εμφανίστηκε το ουρεόπλασμα δεν είχε αποτέλεσμα η vibramycine - εμένα τότε ο γυναικολόγος μου πρότεινε azithromycine, που κατά πως φαίνεται ούτε αυτή είχε αποτέλεσμα).
Πιστεύετε πως λόγω νεαρής ηλικίας (και με την προϋπόθεση πως πιθανόν να υπάρξει βελτίωση) θα έχει επιτυχία κάποια άλλη μέθοδος αναπαραγωγής ( σπερματέγχυση κτλ.) ή θα είναι χάσιμο χρόνου και να σκεφτούμε κατευθείαν την εξωσωματική;

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν έγινα κουραστική.
 
  1. Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη! Απ΄ ότι  βλπεω ειστε  μονον 32 ετων ... Χρονο   λοιπον  εχετε  οπωσδηποτε αρκετό,  οπότε μπορειτε άνετα να  περιμενετε... Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 05 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και πάλι γιατρέ.
Μετά από θεραπεία που ακολουθήσαμε κι εγώ και ο σύζυγος οι μικροβιολογικές για ουρεόπλασμα βγήκαν επιτέλους αρνητικές.
Το 2ο σπερμοδιάγραμμα του συζύγου όμως παραμένει κακό. Σας παραθέτω τις τιμές:
Όγκος σπέρματος: 2 ml 
Αριθμός σπερματοζωαρίων ανά ml: 4.000.000
Αριθμός σπερματοζωαρίων ολικός: 8.000.000
Τυπικές μορφές: 45%
Κινητικότητα
Ταχεία πρόσθια:1η ώρα 8% , 2η ώρα 4%, 4η ώρα 0%, 6η ώρα 0%
Νωθρή πρόσθια 1η ώρα 20%, 2η ώρα 16%, 4η ώρα 4%, 6η ώρα 0%
Κίνηση επιτόπου 1η ώρα 25%, 2η ώρα 31%, 4η ώρα 18%, 6η ώρα 17%
Ακίνητα 1η ώρα 47%, 2η ώρα 49%, 4η ώρα 78%, 6η ώρα 83% 

Πιστεύετε ότι υπάρχει βελτίωση ή όχι?

Σας ευχαριστώ 
 
 
  1. Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη! Ολιγοασθενοσπερμιες  κατω  των  5 εκατ,  σπερματοζωαρίων  ανα  κ. εκ.. , πάρα πολυ  σπανια  θα βελτιωθουν. Η  κατάσταση του  σπερματις  εχει  σαφώς επδεινωθεί..
Γενικα  ισχυει: Αν μεσα  σε  ενα   εξάμηνο δεν  δειτε  σαφή βελτιωση σπερμοδιαγραμματος,  θα προανατολιστειτε   στην εξωσωματική.  Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.