user_mobilelogo
  1. despoina46
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015
Καλημέρα σας,ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση για άλλη μια φορα.Τα τελευταία 2 χρόνια στα 2 τεστ παπ που έχω κάνει είχα το ίδιο αποτέλεσμα,κολπίτιδα και ενδο-εξω-τραχηλίτιδα.Έχω κάνει 3 καλλιέργειες κολπικού υγρού και πάντα είχα ουρεόπλασμα και αιμόφιλο του κόλπου.Προχθές έκανα τεστ παπ σε νέο γυναικολόγο καθώς ο προηγούμενος δεν μου έδινε θεραπεία για τον σύντροφο,και υπέθεσα πως η επαναμόλυνση όλο αυτό τον καιρό είχε να κάνει με αυτό.Ενώ πίστευα πως όλα θα είναι καλά,μια και τον οκτώβριο μου είχε δώσει θεραπεία για τα μικρόβια αυτά την οποία ακολούθησα κατά γράμμα και χρησιμοποιούσαμε πάντα προφυλάξεις με το σύντροφο,πήρα χθες τηλεφωνικά τα αποτελέσματ του τεστ παπ που αναφέρουν ότι είναι αρνητικό για κακοήθεια,υπάρχει πάλι κολπίτιδα και τραχηλίτιδα και αυτή τη φορά παρατηρήθηκαν και παρακερασωτικά κύτταρα.Ο γυναικολόγος μου, μου ανέφερε ότι θα ακολουθήσω κάποια αγωγή,και θα επαναλάβω το παπ σε 6 μήνες.Δυστυχώς θα τον επισκευθώ σε 2 εβδομάδες για να μου πει αναλυτικά τα αποτελέσματα,γι'αυτό ήθελα να πάρω μια δεύτερη γνώμη από σας.Τον ρώτησα αν υπάρχει κάποια υπόνοια για τον hpv και μου είπε πως δεν υπάρχει.Να αναφέρω πως μια φορά στο παρελθόν,πριν 4 χρόνια υπήρχε η υπόνοια σε ένα παπ που είχα κανει για τον ιο και έκτοτε ποτέ άλλοτε.Πως αξιολογείτε τα αποτελέσματα του παπ ?Γιατί εμφανίζονται συνεχώς τραχηλίτιδες και τι αλλο θα μπορούσα να κάνω,αν χρειάζεται,πέρα από το να περιμένω να περάσει ενα εξάμηνο μέχρι το επόμενο τεστ παπ? Να αναφέρω πως είμαι 28 ετών και άτεκνη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη! Αν ζητηθηκε επαναληψη   του  Pap   σε 6 μηνες, τοτε  κατά την αποψη  γου γυναικολογου και  του  κυτταρολογου, δεν προκειτια   για  κατι  σοβαρό.. Παρακερατωσικα΄ κυτταρα  δεν ειναι  αποκλειστικά  φαινομενο προσβολής   από  στελεχη  κονδυλωματων.. Και   αλλου  ειδους φλεγμονες  προκαλουν  την εμφανιση  τους... Για το  θεμα  των  υποτροπων  κολπιτιδας: ,Η θεραπεια   ειναι  ανάλογη  -  καθε  φορά  - από  το  πόρισμα  της  μικροσκοπικής  εξέτασης  του κολπικου εκκριματος΄, καθως  και  από το  pH  του... Απ΄ εδω  δεν   μπορουμε να  εχουμε βεβαια άποψη, χωρίς  εικονα της  τοπικης καταστασης... Ούτε  και το  πορισμα  της   κυτταρολογικης  εηετασης  εχουμε.. Μοοον  μια αδρή πληροφορηση. Το  προβλημα  σου  μπορει  να  λυθεί μονον  από  καποιον  που σε βλεπει  από  κοντά.... Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη! Αν ζητηθηκε επαναληψη   του  Pap   σε 6 μηνες, τοτε  κατά την αποψη  γου γυναικολογου και  του  κυτταρολογου, δεν προκειτια   για  κατι  σοβαρό.. Παρακερατωσικα΄ κυτταρα  δεν ειναι  αποκλειστικά  φαινομενο προσβολής   από  στελεχη  κονδυλωματων.. Και   αλλου  ειδους φλεγμονες  προκαλουν  την εμφανιση  τους... Για το  θεμα  των  υποτροπων  κολπιτιδας: ,Η θεραπεια   ειναι  ανάλογη  -  καθε  φορά  - από  το  πόρισμα  της  μικροσκοπικής  εξέτασης  του κολπικου εκκριματος΄, καθως  και  από το  pH  του... Απ΄ εδω  δεν   μπορουμε να  εχουμε βεβαια άποψη, χωρίς  εικονα της  τοπικης καταστασης... Το  προβλημα  σου  μπορει  να  λυθεί μονον  από  καποιον  που σε βλεπει  από  κοντά // Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.