user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Bubballoo

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 3 χρόνια πριν
  1. Bubballoo
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015
Καλησπέρα σας Απο το 2010 κανω τεστ Παπανικολάου σχεδόν καθε 6 μήνες επειδή όλα τα τεστ μου έδειχναν τραχηλίτιδα και έπαιρνα κάθε φορά αντιβίωση.Ποτέ, μέχρι το τελευταίο τεστ, δεν εδειχναν κάποια δυσπλασία.Πριν περίπου 15 μέρες έκανα πάλι τεστ Παπανικολάου και δείχνει κάποια κύτταρα μη φυσιολογικά!!!Ο γυναικολόγος μου είπε οτι είναι λοίμωξη HPV και οτι θα πρεπει να κανω κολποσκόπηση με βιοψία.Μου είπε οτι μαλλον είναι CIN 1 και οτι ο οργανισμος μου θα το αντιμετωπίσει μόνος του.Εγω εχω αρχίσει να παίρνω κάθε μέρα σπιρουλίνα,για να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα.Δεν ξέρω αν αυτό που κάνω θα βοηθήσει...Θα ήθελα πάρα πολύ και τη δική σας γνώμη.Εχω αγχωθεί πάρα πολύ!!!Φοβάμαι πως αυτό που έχω είναι καρκίνος!!!Παρακάτω είναι το αποτέλεσμα του τελευταίου τεστ Παπανικολάου.Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.   Η κυτταρολογική κατά Παπανικολάου εξέταση των επιχρισμάτων με τη συμβατική μέθοδο έδειξε πολλά πλακώδη κύτταρα από την επιπολής, αρκετά από τη διάμεση και λίγα αντιδραστικά από τη παραβασική στιβάδα του επιθηλίου.
Μεταξύ αυτών ανευρέθησαν λίγα πλακώδη κύτταρα με ήπια καρυομεγαλία, δυσκεράτωση και κοιλοκυτταρική ατυπία.
Από τον ενδοτράχηλο ανευρέθησαν αρκετά κύτταρα του αδενικού επιθηλίου.
Στο υπόστρωμα παρατηρήθηκαν λίγα ουδετερόφιλα πολυμορφοπύρηνα.
 
 
Συμπέρασμα: Ευρήματα συμβατά με ενδεικτικά χαμηλού βαθμού πλακώδη
                         ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση (LGSIL κατά Bethesda).
 
Σχόλιο         : Συνιστάται επανέλεγχος σε 3 μήνες με κολποσκόπηση.    
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/pptes%206.jpg Πλακώδη επιθηλιακά  κύτταρα   της  επιφ. στοιβάδας,  με διακριτική  κοιλοκυττάρωση.. Πιθανή προσβολή  από  HPV. Καθαρό  υπόστρωμα.  Περιστατικό  του ιατρειου μας.   Χρώση  κατά  Papanicolaou   Δικό μας  παρασκεύασμα και  μικροσκοπική  εικονα (Μεγ.  10Χ10).  Η πορεια  στα επομενα  ετη  κατεδειξε  ότι  επροκειτο για αναστρεψιμες  αλλοιωσεις.   Aγαπητή  Φίλη! Η προτινωμενη τακτική  ειναι  η τρέχουσα στην  καθημερινή  πράξη..  ..Ειναι δυνατόν    πολύ συχνά '' οι ατυπίες '' στο επιχρισμα να  εξαφανιστούν... Δεν ξερω βεβαια τι  ηλικια εχεις... Σε  πολυ νεες γυναικες,  το  μεσοδιάστημα  μεχρι την επομενη εξέταση,  μπορει  να ειναι  και  μεγαλυτερο..   Σε καπως μεγαλύττερες,  μπορει  να  ζητηθει   σε  3 μηνες   άλλη  μία  αναβολή, με το ιδιο σκεπτικο... Θα δει ο γιατρός  σου σχετικά.. Για την  κολποσκόπιση:  Είναι  σκοπιμο να γινει  κι αυτή... Μετά  θα δει  κανείς.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την απάντησή σας.Η ηλικία μου είναι 30 χρονών και δεν έχω παιδιά.

  1. Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Εν τάξει, στην  ηλικλια των 30   θα   πηγαινα τον ελεγχο  και  πιο πίσω,  μια και  η   κοιλοκυταρωση  (αν  προκεται πράγματι  για  ιογενή προσβολή)  χειαζεται  τουλαιχστον  8-12 μηνες για να υποστραφει... Οπως και  να εχει,  τωρα  ας γινει αυτό  που σου είπαν... Το  πολυ-πολύ   να   προκειται  για  καποιο  CIN 1   (΄΄τρίχες΄΄  δηλαδή,  όπως επιτυχώς χαρακτηρισε τη διαγνωση αυτή   γνωστός  μου  παθολογοανατομος  πριν  από χρονια ...) Τότε  τα  ξαναλεμε... Φιλικά Π.Ζ

  1. Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας γιατρέ και Χρόνια πολλλα!!! Στις 9 Απριλίου έκανα την κολποσκόπηση και ο γιατρός μου είπε οτι είδε 2 μικρές βλάβες, με επίθειξη διαλύματος οξικού οξέος, που εμφανίζουν ήπια διάστιξη,χωρίς μωσαϊκό και δεν έκρινε απαραίτητη τη διενέργεια βιοψίας.Το  lugol δεν έδειξε κάποια βλάβη.Μου είπε να επαναλάβω την κολποσκόπηση τον Αύγουστο (δεδομένου ότι το τελευταίο τεστ Παπ έγινε τον Μάρτιο) μάζι με τεστ Παπ.Δεν μου είπε με βάση την κολποσκόπηση σε τι στάδιο με κατατάσσει...Με προβληματίζει το γεγονός οτι δεν μου έκανε βιοψία...Μήπως θα έπρεπε να μου αφαιρέσει τις βλάβες;;;Είμαι πολύ προβληματισμένη...Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  1. Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Προφανώς  δεν εχεις βλάβες  για  αφαιρεση...  Κατά   τα άλλα , θα επαναλαβεις το τεστ σε  ευλογο  χρονο.. Για το  ΄΄εύλογος  χρόνος΄΄: Οσους γιατρους ρωτησεις, τοσες διαφορετικες   απανησεις  θα παρεις.. Από τα μεχρι τώρα διαμοιφθεντα,  θα έλεγα  ότι ευλογος χρονος ειναι η επαναληψη του Pap se 1 εξαμηνο..Να δωσουμε καιρό στα ψευτοευρηματα ν΄αναταχθουν .. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 21 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την απαντησή σας!

  1. Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Z

  1. Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.