user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Μαρία Παπάδ

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. Μαρία Παπάδ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015
Τον Αύγουστο που μας πέρασε είχα μία παλίνδρομη κύηση στις 7 εβδομάδες. Έκανα κάποιες βασικές εξετάσεις και βρέθηκε μόνο οριακά αυξημένη TSH, οπότε παίρνω Τ4 εδώ και κάποιους μήνες.Είμαι ξανά έγκυος τώρα και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω ιδιαίτερα λόγω του ιστορικού μου. Για παράδειγμα, μπορώ να ταξιδέψω στην αρχή της εγκυμοσύνης με λεωφορείο 6-7 ώρες και να συμμετάσχω σε πεζοπορίες 2-3 ωρών τρεις ημέρες συνεχόμενα ή κάτι τέτοιο επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη της εγκυμοσύνης;Μπορώ να συνεχίσω κανονικά τη γυμναστική που έκανα προ εγκυμοσύνης; Επίσης, πότε πρέπει να κάνω την πρώτη επίσκεψη σε γυναικολόγο; έχω λίγες μέρες καθυστέρηση, να περιμένω κανα δυο εβδομάδες ή πρέπει να πάω αμέσως; Και γενικότερα, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχω; Ξέχασα να σας πω πως είμαι 34 χρονών και ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Μόλις συμπληρωθούν 6 εβδομάδες από την τελευταία περίοδο θα κλείσεις ραντεβού στο γιατρό σου, για το πρώτο υπερηχογράφημα. Μέχρι τότε, ούτε πεζοπορία ούτε γυμναστική και θα πάρεις οδηγίες αμέσως μετά. Φιλικά Π.Κ. 

  1. Τρίτη, 21 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και παλι. Σήμερα, 10η ημέρα καθυστέρησης έκανα εξέταση β-χοριακή και η τιμή ήταν 4.347. Θεωρείτε πως είναι καλή η τιμή αυτή;
Επίσης,η γυναικολόγος μου συνέστησε να ξεκινήσω τη λήψη Utrogestan, 3 φορές την ημέρα των 100mg, εξαιτίας του ιστορικού της παλίνδρομης κύησης. Επειδή γενικά δεν θέλω να παίρνω φάρμακα αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος και διάβασα ότι συνήθως χορηγείται σε εξωσωματική γονιμοποίηση ή σε περιπτώσεις ελαφριάς αιμορραγίας, και σε μένα δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, πιστεύετε ότι θα έπρεπε όντως να πάρω τα συγκεκριμένα χάπια; Ευχαριστώ πολύ.
  1. Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Ο ρόλος μας δεν είναι να κρίνουμε και να αλλάζουμε αγωγές συναδέλφων, εξ΄αποστάσεως, οπότε θα ακολουθήσεις τις οδηγίες της και θα προγραμματίσεις το πρώτο υπερηχογράφημα. Φιλικά Π.Κ.

  1. Τρίτη, 28 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κ. Κοφινάκο, ο λόγος που ήθελα και μια δεύτερη ιατρική γνώμη είναι επειδή διάβασα κάποια επιστημονικά άρθρα που τάσσονται ενάντια στη χορήγηση της ορμόνης αυτής καθώς σύμφωνα με αυτά όχι μόνο δεν είναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητά της αλλά ίσως κρίνεται και επικίνδυνη η χορήγησή της κατά την εγκυμοσύνη. Θεωρώ ότι τηρώ σωστή στάση θέλοντας να ακούσω και μία δεύτερη ιατρική γνώμη πάνω σε θέματα στα οποία δεν υπάρχει ομοφωνία στην ιατρική κοινότητα, και κυρίως όταν αφορά στη λήψη φαρμάκων που επιβαρύνουν τον οργανισμό και μπορεί να έχουν αρνητικές παρενέργειες τόσο σε μένα όσο και στο έμβρυο. Επίσης, η συγκεκριμένη οδηγία μου δόθηκε τηλεφωνικά, χωρίς καμία εξέταση. Ήταν σαφές ότι μου συνιστάται λόγω του ιστορικού της παλίνδρομης και για κανένα άλλο λόγο. Οπότε και θέλησα να μάθω αν η σύσταση αυτή τυγχάνει ευρύτερης ιατρικής αποδοχής ή όχι. Συγχωρέστε με παρόλα αυτά αν θεωρείτε ότι σας έφερα σε δύσκολη θέση.
  1. Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.