user_mobilelogo
  1. Note Red
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015
 
Καλησπέρα σας,
Σας γράφω γιατί μου δημιουργήθηκε μια εντονη ανήσυχια μετά τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο που πραγματοποιήσα. Ειμαι 42 ετών χωρίς παιδιά με περιοδο που ειναι τακτική αν 28 ημέρες (βεβαια κατα τον τελευταίο εναμισυ χρονο έχει περιοριστεί η διαρκεια της). Το θεμα ειναι μια κύστη στις ωοθήκες που υπάρχει εδω και πεντε χρονια, εχει χαρακτηριστεί δερμοειδής από τους περισσότερους γυναικολογους που εχω δει και ειναι γυρω στα 2,7 εκατοστα. Το θεμα μου ξεκινησε πριν μια εβδομαδα καθως στον ελεγχο φανηκε στην ιδια ωοθηκη μια ακόμη κυστη, η οποια χαρακτηριστηκε λειτουργική ή ισως ενδομητριωσης 2 εκ.. Για τον λογο αυτο μου δοθηκε οδηγια για εξεταση μόνο ca 125, το οποιο και εκανα την 18η μερα του κυκλου και ηταν 29,4. το θεμα ειναι οτι πριν περιπου 2μισυ χρονια που ειχα παλι κανει την εξεταση ηταν 18,5. Οταν ανεφερα στον γυναικολογο το γεγονος μου ειπε να την επαναλαβω σε 6 μήνες,μετα το ξανασκεφτηκε και μου ειπε σε 3 μήνες. ποια ειναι η εκτιμηση σας; φανταζεστε ότι θα πρεπει να ανησυχησω; να κανω καποια αλλη εξεταση νωριτερα; τι ενδειξη μας δινει αυτή η αυξηση; καταλαβαινετε οτι μου εχει δημιουργήσει φοβερη ανησυχια το θεμα αυτο.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση και ζητω συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο.

Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Δεν υπάρχει υπόνοια κακοήθειας στην περιγραφή σου. Αλλά στην περίπτωσή σου, θα σκεφτόμουν και την λαπαροσκοπική αφαίρεση. Φιλικά Π.Κ.

  1. Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Κοφινάκο σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας. Γνωρίζω ότι θα πρεπει να αφαιρεθεί και το έχω στο πρόγραμμα, απλά κρατάω λίγο χρόνο για πιθανή εγκυμοσύνη εντός του έτους (γνωρίζω ότι λογω μεγάλης ηλικίας ειναι απιθανο αλλα λεω μηπως) και επειδή αναγκαστικά θα γίνει καισαρική έλεγα μήπως αφαιρεθεί και η κύστη τότε. Θεωρείτε πιθανή αυτή την εξελιξη η η εγκυμοσυνη θα χειροτερέψει τα πράγματα;;

  1. Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η λαπαροσκοπική αφαίρεση της κύστης δεν επηρεάζει τις προσπάθειές σου για εγκυμοσύνη, μπορείς να μείνεις άμεσα έγκυος μετά την επέμβαση ενώ μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα γοινιμότητας η διατήρησή της. Φιλικά Π.Κ.

  1. Σάββατο, 02 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ και πάλι. Οι λογοι ειναι κυριως οικονομικοί αλλά και ο γιατρος μου είπε ότι πιθανότατα θα χρειαστει ισως να αφαιρεθεί όλη η ωοθηκη στην επεμβαση οποτε το προβλημα θα ειναι το ιδιο σχεδον. Ειχα υποψη μου να δοκιμασω την "τυχη" μου για εγκυμοσύνη μεχρι το τελος του καλοκαιριου και αν οχι να προχωρήσω με την επεμβαση και στη συνεχεια πιθανοτατα με εξωσωματικη καθως δεν νομιζω οτι εχω και πολυ χρονο να το αποφασίσω. Ποια ειναι η γνωμη σας; φυσικα θα ξανακανω και την εξεταση με τον δεικτη βεβαια
 
  1. Σάββατο, 02 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η απόφαση είναι δική σου. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε σχέση με την προηγούμενη τοποθέτησή μου. Φιλικά Π.Κ.

  1. Κυριακή, 03 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Κοφινάκο καλημέρα σας,
Επανερχομαι και πάλι με λίγη αγωνία. Κάνοντας χθες μετά από δυομιση μήνες επαναληπτικό ενδοκολπικο υπέρηχο σχετικά με τις κύστεις ωοθηκών που μου είχαν βρει φάνηκαν τα εξής:
Η μία κυστη στην αριστερή ωοθήκη (που υπάρχει στις περίπου ίδιες διαστασεις από το 2009) είναι περίπου στα 3 εκ (όσο είναι δηλαδη) και χαρακτηρίζεται ή αιμοραγική ή δερμοειδής. Αυτό που με ανησυχεί είναι η δεύτερη στην ίδια (αριστερη) ωοθήκη την οποια ανακαλυψα στον ετησιο ελεγχο τον απριλιο και τότε ήταν 2 με 2,7 εκ που τώρα μετρήθηκε στα 3 εκ.
Συγκεκριμένα ο υπερηχος γραφει (δεν ξερω αν ειναι καθολου βοηθητικό αυτό): "Στην αριστερή ωοθηκη επανελεγχεται  μορφωμα ωοειδες με υποηχη μορφολογια (συμπαγης ή αιμοραγικής υφής) μέγιστης διαμέτρου 3,4 εκ. Φερει κυριως περιφερικη αγγείωση με χαμηλο δεικτη αντιστασης RI 0,48.
Παρά το τοίχωμα ελέγχεται έτερο κυστικό διαμετρου 3 εκ λεπτοτοιχωματικό με ελαχιστα υπερηχογενη στοιχεία εσωτερικώς. Δεν παρατηρείται παρουσία υγρού στον δουγλάσειο."
Στην περίπτωση μου θα συστήνατε άμεση επεμβαση ή παρακολούθηση; Είμαι 42 χρονων και ελπιζω σύντομα να μπορέσω να τεκνοποιησω αν οχι με φυσιολογικό τροπο πιστεύω ότι θα καταφυγω στην εξωσωματική. Ποια ειναι η συμβουλή σας;
 
  1. Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Προφανώς δεν παρακολουθείς τις απαντήσεις μου... Να επαναλάβω ότι η άποψή μου είναι να κάνεις λαπαροσκόπηση για να αφαιρέσεις τις κύστεις. Μην επαναλαμβανόμαστε. Φιλικά Π.Κ.

  1. Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κύριε Κοφινάκο,
φυσικά και παρακολουθώ και εχω στο πρόγραμμα να τις αφαιρέσω. απλά θεωρείτε οτι θα μπορουσα να το κανω μετά το καλοκαίρι ή ειναι κατι που πρέπει να γινει άμεσα; ίσως εγω δεν εθεσα σωστα την ερωτηση μου
  1. Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Εξ' αποστάσεως, μπορώ να πω ότι καθυστέρηση 2 μηνών δε θα αλλάξει την κατάσταση. Καλύτερα βέβαια να το συζητήσεις με το γιατρό σου που γνωρίζει το ιστορικό σου. Φιλικά Π.Κ.

  1. Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.