user_mobilelogo
  1. Puppet
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015
Καλημέρα σας, ειμαι σε χάλια ψυχ κατάσταση και χρειάζομαι μια βοήθεια απο εσάς παρακαλώ, το 2014 έκανα Τεστ Παπ και μου έδειξε μετρίου βαθμού αλλοιώσεις τραχηλήτιδος, ούτε HPV ούτε  κακοήθεια, ούτε προκαρκινικές βλάβες... κοινώς τραχηλήτιδα,  το αγόρι μου ειχε κολλήσει κονδυλώματα εντωμεταξύ παλαιότερα,μου ειπαν να το επαναλάβω σε 6 μήνες και ο ιατρός μου είπε πως ειναι απλά μια φλεγμονή, μια τραχηλήτιδα. Επαναλαμβάνω το τέστ μετα απο 1 χρόνο και βγαίνει κατηγορίας Ι, όλα φυσιολογικά, εντωμεταξή η τραχηλήτιδα παρέμενε και μου σύστησαν αντιβίωση ( το 2014 ) και τώρα ή καυτηριασμό ή απλά μια κρέμα... επειδή δεν υσήχασα, πήγα και έκανα κολποσκόπηση... ο ιατρός με διαβεβαίωσε οτι ειναι λοίμωξη HPV σε μεγάλο μέρος του τραχήλου με μωσαϊκές ενδείξεις στα 2/3 του τραχήλου.
Μου πρότεινε βιοψία που θα την κάνω άμεσα... η ερώτηση μου ειναι, αν έχω τους επικύνδυνους τύπους, μετα απο τα λανθασμένα αυτα 2 τεστ παπ, μπορεί να έχει προχωρήσει και σε καρκίνο??
Το φετινό τεστ δεν σας το παραθέτω γτι ηταν τέλειο, απόλυτα φυσιολογικό, που σημαίνει πως ήταν λάθος? Αυτο θεωρώ, σας επισυνάπτω όμως αυτο του Μαϊου 2014.
Παρακαλώ τη γνώμη σας...
 
Επισυνάψεις
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Να προσθέσω, σήμερα έκανα ΝΕΟ τεστ παπ, ξανα έδειξε ήπια τραχηλήτιδα και τίποτε άλλο, ούτε καν HPV, απλά ήπλα φλεγμονή απο τραχηλήτιδα, σε νέο γυναικολόγο μου ειπε τα ίδια, τραχηλήτιδα σε εκτεταμένη μορφή στον τράχηλο αλλα φένεται επιφανειακή, μ είπε για να μου φύγει τελείως απο το μυαλό αν θέλω να κάνω βιοψία. Μπορεί 3 τεστ παπ να έδειξαν λάθος και να έχω κάτι σοβαρό? Δυσπλασία, CIN3, διηθητικό καρκίνο?
  1. Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Το  πορισμα  που  μου  παραθετεις, συνηγορεί για   τραχηλιτιδα και   δεν  αποκλειει κατ΄ αναγκη την  συμμετοχή  HPV.....Κυτταρολογικα ευρηματα  ενεχουν  και μια  υποκειμενικότητα.. Ο χαρακτηρισμός  ΄΄λαθος΄΄ ειναι.... λάθος..   Eξ  άλλου γνώστες του αντικειμενου  ξερουν   ότι οι περισσότερες τραχηλιτιδες  μπορει  να  οφειλονται  και  σε συμμετοχή  HPV..Η  συντριπτικη τους πλειοψηφία,  υποχωρεί στην πορεια, χωρις  θεραπεια   από  μονη της...  Τωρα, ο κυβος  ερριφθη...Η  βιοψία  -  κι ελπιζω  η ταυτοποιηση στελεχων   -  θα δείξει..  Φιλικά Π.Ζ  

  1. Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ Κε Ζησόπουλε, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Αν 3 Τεστ Παπ δεν ειναι ικανά να βρούν έναν HPV, γιατί τρέχουμε όλες οι γυναίκες να κάνουμε και εφησυχαζόμαστε στη τελική? Είναι δυνατόν να έχω HPV, με δυσπλασίες τραχήλου και 3 τέστ να δείξουν απλά μια ήπια τραχηλήτιδα, χωρίς άτυπα κλπ κύτταρα?? Δλδ πού ειναι η πρόληψη? Γιατί δεν μας λένε πάντε κάντε απευθείας μια κολποσκόπηση να ξέρουμε? 
  1. Τρίτη, 26 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη! Σε  τραχηλιτιδες   που  παρα  την αντιβιοτική θεραπεια,  ή τις  καταστροφικες μεθοδους (θερμοπηξια, laser,  κρυοπηξια) εμμενουν,  περα  από το  Pap  και την  κολποσκοπιση,  μπορει  να  κανει  κανείς  και  μια  ταυτοποιηση στελεχων HPV,  ωστε  να  γνωριζει  αν  συμμετεχουν  στελεχη  υψηλου  κινδυνου... Φιλικα Π.Ζ

  1. Σάββατο, 30 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ άλλη μια φορά για την απάντηση σας, κάτι που με προβληματίζει, η κοπέλα που ειχε μεταδώσει τον ιό στον φίλο μου είχε κάνει loop και τις ειχαν πει οτι άν το άφηνε σε 5-10 χρόνια θα εμφάνιζε καρκίνο.. αυτό καθιστά τη μετάδοση απτον φίλο μου σε μένα, τον ίδιο τύπο ιού? Δλδ τον ογκογόννο? 'Η ο τύπος μεταβάλλετε σε κάθε νέα μετάδοση?
Τέλος τα  αποτελέσματα της βιοψίας δεν έδειξαν κάτι ανυσηχητικό μου λένε αλλα πώς ειναι δυνατόν ένας γυναικολόγος να βλέπει μωσαϊκό στα 2/3 του τραχήλου, οι επόμενοι 2 να βλέπουν τραχηλίτιδα και μόνο και η βιοψία και τα 3-4 Τεστ Παπ να μην δείχνουν τον ιο?? Τι μπορώ να κάνω ωστε να είμαι 100% σίγουρη γιατρέ? Ευχαριστώ
  1. Κυριακή, 31 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Οπως  ήδη  προτεινα,  μπορεις  να  ζητησεις    να  γινει  μία  εξεταση για  ταυτοποιηση  ιων HPV... Απ΄ ότι  προβλεπω,  μονον έτσι  θα  ησυχασεις, από το ΄΄αλλο βλεπει  ο   ενας  κι άλλο  οι άλλοι΄΄! Π.Ζ

  1. Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γειά σας και πάλι γιατρε, το HPV Test βγήκε θετικό με τον τύπο 66 o οποίος έχω μπερδευτεί το αν ειναι επικίνδυνος ή όχι στα site που διαβάζω, μάλλον όμως συγκαταλέγεται στους επικίνδυνους? Τόσα Τεστ Πάπ και να μη δείξει κανένα την αλλοίωση στον τράχηλο όμως είναι φυσιολογικό?
Ευχαριστώ
  1. Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ξέχασα να πώ οτι έκανα το τεστ HPV το "PCR" λεγόμενο, μέσω Θεαγένειου, αυτο ειναι και το πλέον κατάλληλο σωστά? Επίσης το Τεστ αυτό όταν βγαίνει θετικό σημαίνει ΕΝΕΡΓΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ τραχήλου απο τον ιό ή οτι απλά βρήκε τον ιό στον τράχηλο? Ευχαριστώ
  1. Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Οχι, δεν σημαινει κατ΄  αναγκη  ΄΄ενεργος φλεγμονή΄΄...Αυτή  φαινεται   κλινικως, ΄η έστω  μπορει   διατυπωθεί στο πορισμα του Pap. Aπλα  ανιχνευτηκε  η παρουσια  του  HPV  66... Αν συνυπαρχει  κλινικως -  κολποσκοπικως  τραχηλιτις,  θα  σου  πει ο γιατρός   σου=  που νγβωριζει την τοπικη κατασταση -  αν και τι πρέπει να γινει.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κε Ζησόπουλε σας ευχαριστώ, η βοήθεια σας στον κόσμο με τα τόσα αγχώδη θέματα υγείας ειναι πολύτιμη.
Ήθελα κάτι μονο τελευταίο να ρωτήσω για να κλείσω, θετικό PCR με υψηλού κινδύνου τύπο HPV, είναι καθημερινό φαινόμενο θα λέγατε ή μονο μια μικρή μερίδα των γυναικών το παρουσιάζει; Καλό βράδυ
  1. Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αν το έψαχναν όλες, θα  ήταν  συχνοτερο... Τωρα  μην  χολοσκάς με   αυτό... θα επαναλαβεις   την εξεταση  αργοτερα  - ας  πουμε  σε ενα  χρονο - και   πιθανοτατα  θα την βρουν εν ταξει.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ Κε Ζησόπουλε,
Εχω τον τύπο 66 όπως σας είχα πει και έν τέλει η βιοψία έδειξε χαμηλού βαθμού βλάβη CIN1 και ήπιες ώς μέτριες αλλοιώσεις τραχηλίτιδος, θα μου πείτε αν ο 66 μπορεί να προχωρήσει σε κάτι χειρότερο ή όχι? Τι ισχύει με τα σημερινά δεδομένα? Τέλος μου προτείνεται να περιμένω να δώ την εξέλιξη ή να αφαιρέσω τη βλάβη; Ειμαι 32 ετών άτεκνη. Σας ευχαριστώ
  1. Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.