user_mobilelogo
  1. katie84
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015
Καλησπέρα σας! Είμαι νέο μέλος του φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο ζήτημα μου. Το ιστορικό μου έχει συνοπτικά ως εξής: Το 2007 με την έναρξη της σεεξουαλικής μου ζωής (22 ετών τότε) είχε εντοπιστεί στον τράχηλό μου ελαφρού βαθμού hpv λοίμωξη.Τότε είχα κάνει και hpv dna τεστ το οποίο είχε υποδείξει τους τύπους 16 και 11. Ο γιατρός μου είχε κάνει κολποσκόπηση, είχε δει μια μικρή λευκάζουσα περιοχή και είχε συστήσει παρακολούθηση ανά εξάμηνο. Η φλεγμονή υποχώρησε μόνη της σε λιγότερο από χρόνο και από τότε όλα μου τα τεστ παπ ήταν φυσιολογικά και ο τράχηλος στις κολποσκοπήσεις καθαρός.Και ενώ το προτελευταίο μου τεστ τον Δεκέμβρη του 2014 ήταν απόλυτα καθαρό,το νέο παπ του Μαίου του 2015 έδειξε τα εξής: Φυσιολογικά κύτταρα= Πλακώδους επιθηλίου: πολλά, Αδενικού επιθηλίου: Λίγα, Μεταπλαστικού επιθηλίου: τύπου πλακώδους μετάπλασης, Με αναγεννητικού τύπου χαρακτήρες: Όχι. Ίδια στοιχεία φλεγμονής= Πολυμορφοπύρηνα: Αρκετά, Λεμφοκύτταρα: Όχι, Ιστιοκύτταρα: Όχι. Καλοήθεις κυτταρικές αλλοιώσεις οφειλόμενες σε φλεγμονή πλακώδους επιθηλίου. Κοιλοκυττάρωση : Ναι, (τα κουτάκια με δυσκαρύωση και δυσκεράτωση είναι αρνητικά) , Συμπέρασμα: Κυτταρολογική εικόνα συμβατή με hpv λοίμωξη. Σχόλιο: Εικόνα μυκητιασικής φλεγμονής. Άτυπα κύτταρα δεν βρέθηκαν ενώ η κολποσκόπηση που έκανα έδειξε καθαρό τράχηλο(όχι λοίμωξη) εκτός από μύκητες. Επίσης, εξωτερικά στον κόλπο για πρώτη φορά έχω κάποια μικροσκοπικά κονδυλωματάκια για τα οποία μ έδωσε αγωγή με κρέμα ο γιατρός.  Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ παπ και κολποσκόπησης; Γιατί μπορεί να μην φάνηκε η φλεγμονή; Είναι πιθανή μία νέα hpv μόλυνση από το νέο μου σύντροφο εδώ και δυο μήνες ή μπορεί να είναι υποτροπή της παλιάς από την τότε σχέση μου; Είναι κάτι που υποστρέφεται στην ηλικία μου (30-31 ετών) ή προχωράει οπωσδήποτε σε CIN 1; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!

Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/asth.gif  

Μεγέθυνση   10Χ40. Τυπική  κυτταρολογική εικόνα  κοιλοκυτταρωσης  επι  ερπητικής προσβολής.   Μεγέθυνση  10Χ40.    Χρώση  κατά Papanicolaοu. Περιστατικό του ιατρειου μας,  δικό μας  παρασκεύασμα και δική  μας  φωτογραφία.
  Αγαπητή Φίλη! Η  κοιλοκυταρωση ειναι κυτταρολογικο ευρημα, που μπορεί να οφείλειται και σε άλλους λογους, εκτος του  HPV..(ιδε εικόνα).  Αν προκειται  για  υπoτροπη   της παλαιας επιμόλυνσης  με το   στελεχος  HPV  11  ή 16,  ή αν προκειται για   προσβολή  από άλλα  στελέχη, θα μπορουσε να το  δει  κανείς με μία νεα   ταυτοποιηση στελεχων.. (για   θεωρητική προταση προκειται!  Δεν νομιζω  ότι η  εξέταση θ΄αλλαξει τον τροπο αντιμετωπισης) Δεν δεχοματε  ότι το ιδιο  στελεχος μπορει  να  ενοφθαλμιστει  εκ  νεου... Απ΄ ότι γνωριζω  δημιουργειται  επ  αυτού καποια   ανασία.. Δεν εχουμε δηλ. επιμολυνσεις τυπου  ping - pong. Για την αρνητική  κολποσκοπιση και το θετικό  Pap.. :Ναι υπάρχει,  όπως  υπάρχει και  το αντιθετο!  Να μην  αναλυσω  όμως   το ''γιατί  και  πως,, Περι του πρακτέου στην περιπρωση  σου:  θα δει ο γιατρός  σου .   Αν κολποσκοπικα  δεν υφιστανται  ευρηματα, μαλλον θα περιμενει,, Φιλικά Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σαςκύριε Ζησόπουλε,
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας και τη βοήθεια που προσφέρετε.
Θα ήθελα τη γνώμη σας εκ νέου πάνω στο θέμα μου σχετικά με τη λοίμωξη. Από την τελευταία φορά που σας έστειλα έχουν παρέλθει δύο χρόνια. Μέσα σ' αυτό το διάστημα, από το τέλος του 2015 περίπου, μέσω κολποσκόπησης και τεστ παπ ο γιατρός μου μού διέγνωσε hpv λοίμωξη καθώς και κάποια πολύ μικρά κονδυλώματα στο εσωτερικό του κόλπου και εξωτερικά. Τον Μάρτιο του 2016 τα αντιμετώπισα -χωρίς να είναι άκρως απαραίτητο μιας και ήταν πολύ μικρά-με lazer. Μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει υπάρξει υποτροπή.Ταυτόχρονα, υποχώρησε η λοίμωξη σε σημείο να μη φαίνεται στην κολποσκόπηση,αλλά μόνο στο Παπ. Τελeυταίο Τεστ το Δεκέμβρη του 2016 το οποίο είχε ως συμπέρασμα: κυτταρολογική εικόνα συμβατή με hpv και σε σχέση με τα προηγούμενα εκτός από κοιλοκυττάρωση, δείχνει και διπήρυνα. Κολποσκοπικά ο τράχηλός μου ήταν καλός.
Με βάση τα παραπάνω θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
Με το σύντροφό μου θα παντρευτούμε, γίνεται να έχουμε σχέσεις πλέον χωρίς προφυλακτικόή πρέπει το τεστ παπ να μην έχει καμιά ένδειξη για λοίμωξη; Θα ήταν επικίνδυνο για το σύντροφό μου τότε; Θα μπορούσαμε επίσης υπό αυτή τη συνθήκη (αν δεν είναι τελείως καθαρό το τεστ) να ξεκινήσουμε προσπάθειες για μωρό;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  1. Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_m_kolp%209.jpg
Κολποσκοπική εικόνα  τραχήλου  μητρας νεαρής  γυναίκας,  μεά από ΄΄δοκιμασία  οξικου  οξέως΄΄ Αρνητική περιοχή΄΄  γύρω  απο το  τραχηλικό στόμιο, τυπική για  προσβολή από  HPV. Περιστατικό του ιατρείου μας. .
Αγαπητή Φίλη!
Δεν  ξερω! 
Ειναι  δύσκολο να  να  ειναι   ο  τραχηλός  κολποσκοπικως εν  ταξει και το τεστ  τοσο χαρακτηριστικά  παθολογικο.  
Αυτό  θα πεί ι :   τοποθετουμε   για τουλάχιστον   5  λεπτά  ενα  τολύπιο  βρεγμενο  καλά  με... ξυδι ,  επανω στον τραχηλο της  μητρας   κι μετά δεν αφηνει κανενα  ΄΄σημαδι΄΄  πουθενα. οχι  μονον για  το γυμνό ματι, αλλά  και  με  την μεγεθυνση  ενός  κολποσκοπίου.
Ακομη: Με τον  ιδιο τροπο  βαφουμε  κατόπιν  την  ιδια  περιοχη  με διαλυμ,α  lugol,  που πολι  θα μας παρει  ενα λεπτο.  οποτε η βαφή κρατιεται  στις  υγιείς περιοχές και οι  προσβεβλημενες μενουν  αχρωματιστες.. Με την  πρωτη  χρώση  χρωματιζονται  οι παθολογικές περιοχές  και με την δεύτερη    οι  υγιείς.. Με την ΄΄αντιθεση΄΄ αυτή, διακρινονται ακριβεστερα  οι  προσβεβλημενες  περιοχες,
Η  ολη διαδικασία  θα παρει ΄΄ατέλειωτα 7-8  λετπά στην γυναικολογική  καρεκλα,  με  την γυναικα στην γνωστή.... σταση.. Ο χρόνος  των  8 λεπτων της φαινεται κατά  κανονα...ατέλειωτος.. .Αν  ολα  εγιναν έτσι, ΄΄ παω  πάσο΄΄.
Περι του πρακτέου:   κατι  θα προτεινε κι ο δικός  σας. .
Κατα  την  πολυ προσωπική  μου   αντιληψη , το  ιδεατό  θα  ήταν,  ν΄ αντιμετωπιστεί  πρωτα   το  πρόβλημα  του  κυτταρολογικού  ευρήματος. ...
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.