user_mobilelogo
  1. ellimada
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015
Kυριε Ζησοπουλε καλησπερα σας, τα σεβη μου! Με εχετε βοηθησει τοσο πολυ τα τελευταια χρονια κ σας ευχαριστω. Θα ηθελα παρακαλω μια ακομη φορα τη συμβουλη σας.
Ειμαι εγκυος σε διδυμακια μετα απο πρωτη εξωσωαματικη, 25,5ετων! Ειναι μια εγκυμοσυνη καλη, θα ελεγα πολυ καλη αν εξαιρεσουμε μερικες μερες που νοσηλευτηκα λογω πονων, με σκοπο να παρακολουθουμαι στενα μπας κ ηταν σκωληκοειδιτιδα - μαλλον δεν ηταν.
Ειμαι 14w+4d , τον τελευταιο καιρο παρατηρησα μερικες φορες μεσα στην ημερα αλλα κυριως οταν ειμαι ξαπλωμενη στον καναπε ανασκελα ή στο κρεβατι μου το βραδυ με τα ποδια τεντωμενα οτι η κοιλια μου σκληραινει σε διαφορα σημεια για λιγο και μετα περνα.. Αρχικα το συνδυασα με την ουροδοχο κυστη που γεμιζει πολυ τη νυχτα μεχρι να το καταλαβω κ να ξυπνησω για ουρηση, αλλα μετα το παρατηρησα κ μεστη μερα αλλα χωρις πονο στη μεση λη την κοιλια. Μιλησα με τη μαια μου η οποια μου ειπε οτι προφανως ειναι απο την κυστη που γεμιζει και ζουλαει τη μητρα κ οτι δεν μοιαζουν συσπασεις αφου δεν εχω πονο περιοδου ή πονο στη μεση ή υγρα καφε ή πρασινα που μυριζουν ασχημα. Ηρεμησα καπως! Αλλα το παρατηρω κ μεστη μερα χωρις γεματη κυστη. Να σημειωσω οτι εχω υψος 1,68 και ειμαι 52.5κιλα. Αδυνατη δηλαδη και σας το λεω γιατι θελω να ρωτησω πανω σ αυτο, μηπως ολες οι γυναικες ειδικα οταν ειναι ξαπλωμενες ανασκελα  εχουν τη δυνατοτητα να την ψηλαφησουν τη μητρα - δυσκολευονται εκεινες που εχουν περισσοτερο παχος στην κοιλια- και εγω επειδη ειμαι πιο αδυνατη την αντιλαμβανομαι περισσοτερο οποτε και λιγο για καποιο λογο να σκληραινει (αφου δεν ποναω) υπο αλλες συνθηκες δεν θα το καταλαβαινα?
Θεωρειται επικινδυνο? γιατι το μωρακι που εχει την κατω θεση στην κοιλια εχει χαμηλο πλακουντα κ περιμενουμε να ανεβει κ ξερω πως οι συσπασεις δεν βοηθουν σε αυτο...
Σας ευχαριστω πολυ και παλι!!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Τιποτε.. Μια  φοβισμενη εγκυος είσαι..Οσο ναναι,  2 παιδιά ειναι αυτά.. Για  την  κυηση της  14-15ης εβδομαδος:   Ειδικα΄ όταν μιλάμε  για διδυμη  κύηση,  αυτή ειναι αρκετά μεγαλυτερη  από τις  μονήρεις  κυήσεις και  φυσικά  μία   επιτοκος των  52  κιλων ψηλαφα τον πυθμενα της  μητρας,  ή  ισως ψηλαφά   και  τις  ανωδυνες συσπασεις    της,  που βεβαια ειναι  φυσιολογικο φαινομενο... Συμπερασμα : Ολα θα πανε καλα.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε μου να σας πω την αληθεια ηλπιζα σε μια τετοια απαντηση σας!!! Καθησυχαστικη! Σας ευχαριστω πολυ, η αληθεια ειναι οτι ειμαι ψυχραιμη πολυ - πιστευω παιζει πολυ σημαντικο ρολο αλλα νομιζω ο μεγαλος μου φοβος ειναι οι συσπασεις γενικα.. Το μηνυμα σας με ηρεμησε παραδεχομαι.
Μου προεκυψε κατι ακομη για το οποιο θα θελα να σας συμβουλευτω παρακαλω..
Εχω καποια λευκωπα (ελαχιστες φορες λευκα-κιτρινωπα) υγρα τον τελευταιο καιρο, χωρις φαγουρα ή πονο στην περιοχη του κολπου, η μαια ειπε ειναι πολυ συνηθες στη διδυμη κυηση να εχουμε τετοιο υγρα. Η οσμη τους δεν ειναι ενοχλητικη, ενταξει δεν ειναι και λουλουδιαστο αρωμα αλλα κακη δεν ειναι.
Πηρα απο το φαρμακειο ταινιες μετρησης ph για να κανω μονη μου μετρηση στο σπιτι και εχθες που δοκιμασα το αποτελεσμα χρωματικα μου εμοιαζε ειτε οτι ηταν 4 ειτε 5! μετα απο λιγη ωρα κατεληξα στο 5. Παραπανω δεν ηταν σιγουρα, το κοιταξα και αυτο. Εχω διαβασει οτι το φυσιολογικο ph πρεπει να ναι εως 4,5...  Τωρα το 5 που βρηκα εγω ειναι κατα πολυ πανω απο το 4,5 , γιατι με τη δικη μου ταπεινη γνωμη μαλλον μικρουλα μου μοιαζει η αποκλιση. Παρολαυτα λετε να υπαρχει βακτηριακη μολυνση με αυτο το αποτελεσμα? θα επρεπε να κανω κατι περισσοτερο? Εχω την αισθηση οτι ο γιατρος μου θα ηθελε να αποφευγω τις κολπικες καλλιεργεις κλπ αν δεν υπαρχουν συμπτωματα ενδεικτικοτατα , στην 8η εβδομαδα που ειχα κατι σαν φαγουρα κολπικα μου ειχε πει δε χρειαζεται να κανει τιποτα, ειναι μυκητες προφανεστατα γιατι αλλαζει το ph του κολπου, αν δεν ενοχληθεις παααρα πολυ δεν χρειαζεται.
Βεβαια  διαβαζω οτι οι βακτηριακες μολυνσεις κολπικα ενεχουν κινδυνους για προωρο τοκετο στο  τριμηνο.. Εγω ειμαι στη 15η εβδομαδα.. Εχω λογο να ανησυχησω περαιτερω λετε ή ειναι οριακη η μετρηση μου και απλα να την επαναλαβω σε λιγες μερες? Ευχαριστω, καλημερα σας!
  1. Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Κοίταξε το  σε 4-5  ημερες ακομη  μια φορά..Δεν  θλ ανησυχησεις   αμεσως,,  Πως  να το κανουμε  ομως ,    για 2  παιδιά  μιλάμε, Στην αναγκη  θα συνιστουσα να γινει  μια μικροσκοπική εξεταση  νωπου  παρασκευασματος..,. κολπικου εκκρικατος  -  ΟΧΙ  καλλιέργεια!  Παντα  κατι  θα σου βγαλει  αυτη,   μια   και κολπος  αποοστειρωμενος  δεν υπαρχει ... Μετά  συζητάς με τον γιατρό  σου... φιλικά Π.Ζ

  1. Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε σας ευχαριστω παρα πολυ.. θα περιμενω λιγο και θα πραξω αναλογα.
Παρολαυτα μου γεννηθηκε μια απορια απτα λεγομενα σας, αν η μικροσκοπικη εξεταση νωπου παασκευασματος κολπικου εκκριματος (ετσι θα την ζητησω στο κεντρο που θα παω??) παντα κατι δειχνει, το θυμαμαι οτι ο κολπος δεν ειανι αποστειρωμενος, τοτε πως καταλαβαινουμε αν ειναι παθολογικα τα ευρηματα?
Να φανταστω οτι τα ευρηματα που θα ανευρισκονταν φυσιολογικα στον κολπο θα ειναι αυξημενα και ετσι καταλαβαινουμε οτι υπαρχει κολπιτιδα? αν ειναι πολυ περισσοτερα απο το φυσιολογικο?
επισης η εν λογω εξεταση περιλαμβανει και μετρηση ph αυτου ή την ζητω ξεχωριστα?
Σας ευχαριτω και παλι!
  1. Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Για το  pH  πρέπει να εισαι  η ιδια εκεί..Αν αυτό ειναι εν ταξει -  οπως  υποθετω -  οτι και  λιγο  να βρουνε  εξω  απο τους γαλακτοβακιλλους  - δεν  χρειαζεται να κανεις τιποτε...Ειναι  θεμα..ποσοτητος.. Το  pH  μπορεις να το μετρησεις    βεβαια και  μονη σου...  Αν δεν ξεπεραν το 4,8 ,  δεν χρειαζεται τιποτε. Π.Ζ  

  1. Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ο μονος λογος γιατρε μου που σκεφτομαι να κοιταξουμε και το ph του κολπου στο κεντρο  οταν παω για την μικροσκοπικη νωπου παρασκευασματος ειναι γιατι οταν το εκανα μονη μου με τις ταινιουλες στο σπιτι στην χρωματικη κλιμακα που το συνεκρινα μου βγηκε 5! και δεν ξερω πως να βρω το 4,8 στις ταινιες μετρησης αφου μοναχα χρωματα εχουν.... οποτε δεν ξερω αν ειναι το 5 ανησυχητικο .. Αληθεια πως θα το ανιχνευσω το 4,8 στην ταινια?? δεν ξερω αν ειναι χαζη ερωτηση....
Για μεγαλυτερη εγκυροτητα και σιγουρια λεω να κανω και εναν ελγχο εκει, να τον κανει καποιος που γνωριζει για να μην αμφισβητω ξανα τον εαυτο μου. Μιας που παω...
καλημερα σας!
  1. Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κυριε Ζησοπουλε καλησπερα σας!
Επανερχομαι με τα αποτελεσματα της μικροσκοπικης εξετασης κολπικου υγρου.
Πυοσφαιρια: σπανια 1-2 α.ο.π.
Επιθηλια: αρκετα πλακωδη
Μικροοργανισμοι: σπανιοι γαλακτοβακιλλοι
Μυκητες: αρνητικο(-)
Τριχομοναδες: αρνητικο (-)
Neisser: αρνητικο (-)
Clue cells: αρνητικο (-)
Παρατηρησεις δεν ειχε. 
Επισης να σας πω οτι μετρηση ph που ζητησα δεν εκαναν στο εν λογω κεντρο οποτε ξαναεκανα μονη μου με τις ταινιουλες και παλι χρωματικα μου μοιαζει οτι ειναι 5.
Εχω ραντεβου με τον γιατρο μου 1/7, αλλα δεν κρατιεμαι γιαυτο και σας εστειλα τα αποτελεσματα.
Τα βλεπετε ανησυχητικα? οι γαλακτοβακιλλοι βλεπω δεν ειναι πολλοι... τα επιθηλια που ειναι αρκετα πλακωδη ειναι κατι κακο? Με καθησυχαζει τουλαχιστον που ειναι αρνητικα ολα τα παρακατω, αλλα εσεις ξερετε καλυτερα. 
Πως τα βλεπετε λοιπον τα αποτελεσματα μας συγκριτικα και με το ph που βρηκα? σας ευχαριτω και παλι πολυ!
  1. Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη! Τα  μικροσκοπικα΄ευρηματα  ειναι απολυτως φυσιολογικα.. Ο γαλκτοβακιλλςο ειναι  φυσιολογικο ευρημα.. Το οτι δεν  βρισκου μικροσκοπικως  άλλη χλωριδα,  σημαινει  ότι δεν  υπάρχει προβλημα.. οσο αφορά τα χρωματα:  εν ταξει,  προφναώς  κι μπερδυεις.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Eυχαριστω γιατρε για την απαντηση σας, ελπιζω κι εγω να μπερδευω τα χρωματα - αφου ομως ειναι οκ η εξεταση δεν ανησυχω.
Μου προεκυψε ομως και κατι αλλο, δεν ησυχαζω τελικα.... Βγηκαν σημερα οι αιματολογικες μου με τη γενικη να δειχνει λευκα 6.600 αλλα τα πολυμορφοπυρηνα να ειναι στο 82%... Ξερω απο προσφατη εμπειρια μου στις αρχες Μαιου οτι τα πολυμορφοπυρηνα ειναι σαν δειχνουν φλεγμονη..
Ειχαμε νοσηλευτει στις αρχες τις εγκυμοσυνης στην 9η εβδομαδα 4 μερες στο νοσοκομειο λογω πονων στην κοιλια, αρχικα δεξια και μετα σε ολη την κοιλια και στο δεξι πλευρο... φοβηθηκα για σκωληκοειδιτιδα, καθως δεν ηταν συστροφη ωοθηκης, τα μωρα ηταν μια χαρα, νεφροι μια χαρα και χολη επισης. Και η σκωληκοειδιτιδα φυσιολογικη εμοιαζε αλλα ελεγαν οι παθολογοι οτι επειδη εκανα εμετους και λιγο χαμηλο πυρετο συνηγορουσαν σε σκωληκοειδιτιδα... Ευτυχως ο γυναικολογος μου επεμεινε να παρω αντιβιωση και να μη με χειρουργησει ΚΑΝΕΝΑΣ...
Εκτοτε δεν ειχα πονους ιδιους περα απο μια φορα ενα βραδυ, πηρα 2 buscopan και συνηλθα αμεσως μολις πηγα και τουαλετα - ισως να ναι και εντερο?? δεν ξερω..
Και αυτο το Σαββατοκυριακο πονουσα και τις 2 ημερες με ενταση αρκετη αλλα πηρα ντεπον και μπουσκοπαν και παλι και περασε χωρις να παω πουθενα ή να τηλεφωνησω στο γιατρο μου. Τη γενικη την εκανα εχθες αρα ειχαν περασει ηδη 3 μερες χωρις πονο. 
Η μαια μου ζητησε να επεναλαβω τη γενικη αυριο και μια crp και να την ενημερωσω αμεσα. Να της πω και για την κλινικη μου εικονα, τιποτα δεν με ενοχλει πραγματικα, απο την Κυριακη τουλαχιστον. Μονο τα πονακια της εγκυμοσυνης εχω, τα οποια εντοπιζονται κυριως δεξια, αλλα μου ειπαν θα τα εχω..
Πιστευετε κρυβεται καποια φλεγμονη πισω απο τα αποτελεσματα αυτα? Να ανησυχω πολυ...? περασε καιρος μεχρι να ρθει αυτη η εκυμουνη και τα μωρα πανε πολυ καλα, οποτε πολυ λυπαμαι να συμβαινουν τετοια και να πρεπει να ακουγονται οι λεξεις χειρουργειο και τετοια...
  1. Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Λιγο βλεποντας και κανοντας...Απ΄ οτι αντιλαμβανομαι,  η  συμπτωματολογια  τωρα ειναι  από  ήπια εως  ανυπαρκτη ..Δεν υπαρχει και  σοβαρό  ευρημα  - για  την ωρα τουλαχιστον - από πλευρας  λευκοκυτταρωσης.. Από την άλλη, αν  προκυψει κλινικη  εικονα σκωληκοειδιτιδος,  δεν  τίθεται  θεμα  ότι πρέπει- και μπορει  βεβαια ακίνδυνα  για  την εγκυμοσύνη  - να  χειρουγηθει.. Ατυχώς δεν μου  επιτρεπεται  να..σε   παρηγορησω επ΄ αυτού... Ενδοιασμούς  αυτού του ειδους  θα τους λυνεις με τον γιατρό σου  ΄΄από  κοντά΄΄ κι  οχι  από το διαδικτυο.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε εχετε δικαιο! Παρολαυτα τα λογια σας παντα ειναι παρηγορητικα κατα καποιον τροπο, μεγαλο πραγμα αυτο!
Ελπιζω να μην χρειαστει καθολου η οποια παρεμβατικη μεθοδος, φυσικα οτι ειναι αναγκη να γινει θα γινει, αλλα το απευχομαι οσο μπορω. Ας ξαναπαρω αντιβιωση εστω για να καταλαγιασει...
Τουλαχιστον να ναι πιο ξεκαθαρα τα πραγματα, καθως την προηγουμενη φορα που μας ετυχε αυτο η εικονα του υπερηχου ηταν φυσιολογικοτατη σχετικα με την σκωληκοειδη αποφυση ενω τα συμπτωματα ελεγαν αλλα... ουφ!
Σας ευχαριστω και παλι.
  1. Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα σας γιατρε μια ακομη φορα!
Μετα απο επαναληψη της γενικης αιματος και της crp μια φορα το Σαββατο  (τα ευρηματα ηταν σταθερα ) και μια σημερα εχω να σας πω οτι τα λευκα μου ειναι 7,42, τα πολυμρφοπυρηνα επεσαν απο 81.5 στο 76.9% , τα λεμφοκυτταρα 14.2% και ο κακομοιρης ο αιματοκριτης 30.3..
Ξερω πως για να ναι φυσιολογικα τα πολυμορφοπυρηνα πρεπει να ειναι μεχρι 75% ανωτατο οριο η τιμη τους, αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα καλο νεο που επεσαν μονα τους απο την Πεμπτη χωρις να παρω καν αντιβιωση?
Θα ζητησω νομιζω ετσι κι αλλιως να κανω εναν υπερηχο ανω και κατω κοιλιας, για να το βγαλω εντελως απτο νου μου οτι κατι τρεχει, καθως χω ακομη μια καποια ενοχληση σαν πιεση δεξια πισω πανω απο τη μεση μου, εκει που ειναι ο νεφρος αν κρινω σωστα, βεβαια τον εχω αρκετους μηνες και δεν ειχε φανει κατι ουτε στις εξετασεις ουρων μου αλλα ουτε και καποια πετρουλα ή αλατα ωστε να προξενουν πονο ή ακομη και κολικο - παροτι εχουμε απο την πλευρα του πατερα μου ολοι πετρες στο νεφρο. Κι η χολη επισης φυσιολογικη ηταν... Τι φταιει δεν καταλαβαινω..
Εχω και πρησμενες ωοθηκες ακομη λογω εξωσωματικης βεβαια οποτε ολοι το αποδιδουν εκει και στα μωρα που ειναι διδυμακια αλλα ακι σ εμενα που "Θα εχω πονους γιατι ειμαι και αδυνατη" . Δεν με ενοχλει να ποναω και να εχω ενοχλησεις μονο να μαι ησυχη οτι δεν ειναι για κακο,
Σας ευχαριστω και παλι πολυ! 
  1. Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Χρήσιμες οι  αιμοτολογικες,  θα δει π γυναικολογος το  αποτελεσμα  και σε  συναρτηση  με την κλινικη εικονα  θα  σκεφτεί  και  παλι.. Για  τα χειρουργεια  κτλ. Ποιος  τα θέλει;  Αν ομως χρειαστουν, τοτε πρεπει  να γινουν  κι  ολας.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε καλημερα σας και σας ευχαριστω και παλι. Σημερα εχω ραντεβου με τον γιατρο μου..
Να σας κανω μια ακομη ερωτση, καθως εχω αρχισει να σκεφτομαι οτι ισως και να χρειαστει να με ξαναβαλουν στο νοσοκομειο για ναμ με ελεγχουν καθημερινα, βασικα το φοβαμαι.. επειδη θελω να μαι προετοιμασμενη, περα απο υπερηχο ανω κατω κοιλιας επιτρεπεται να κανω στην εγκυμοσυνη μαγνητικη (MRI) γιατι ειδα οτι με μαγνητικη φαινεται ξεκαθαρα αν υπαρχει θεμα με τη σκωληκοειδη αποφυση.. Νωρις στην εγκυμοσυνη δεν μου εκαναν, τωρα που ειμαι στην 17εβδομαδα επιτρεπεται?
  1. Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Διαγνωση  σκλ/δος με  μαγνητική;  Ολα  γινονται... Τωρα  ασε τον  δικό σου ν΄αποφασισει  για το τι  και  πως,,, Το πολυ βασικό ειναι  η  κλινικη  εικονα.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.