user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

eger

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. eger
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015
Γειά σας γιατρέ. Διανύω τη 12η βδομάδα κύησης και έχω προγραμματισει την αυχενική διαφάνεια την επόμενη βδομάδα. Το έμβρυο στον υπέρηχο το είδα τελευταία φορα τηνβδομάδα και ο γιατρος με βεβαιωσε πως είναι ακριβώς όσο πρέπει και να το ξαναδώ στην αυχενική. Ωστοσο βαθεια κολπικά νιώθω κνησμο και ερεθισμο και τα υγρα στο εσωρουχο είναι ασπρα πυκνά όχι όμως κομματάκια και έχουν άσχημη οσμή. Κάποιες φορές είναι και κάπως κίτρινα. Τελευταίο τεστ ΠΑΠ έκανα το Νοέμβριο. Ήταν καλό αν και έχω hpv  στο 1. Έκανα και βιοψια πέρυσι το μαρτη ποεπιβεβαιώνω.Ειναι χρονια σταθερασταθερά στο 1.Η ανησυχία μου είναι αν πάνε όλα καλά και γεννήσω μην έχει φτάσει στο 3 ή έχει γίνει καρκίνος. Επίσης φοβάμαι για αποβολή λόγω των κολπικων αυτών υγρών. Ο γιατρός μου δε δίνει καμία σημασία στο κομμάτι των υγρών. Και γω στο σκούπισμα δεν τα βλέπω πυκτα. Νιώθω ότι τα πυκτα βγαίνουν από  πιο βαθιά. Πως να κινηθώ γιατρέ?? Μετά τη 12η βδομάδα κάνει να πάρω αντιβίωση αν κάτι βρεθεί να γλιτώσω τα χειρότερα?? Φοβάμαι για ρήξη υμενων στο β  τρίμηνο. Να αναφέρω πως από την αρχή της κύησης παίρνω outrogestan των 200 τρία τη μέρα αφού προ εγκυμοσύνης είχα σε κάποιους κύκλους ανεπάρκεια ωχρινικης φάσης. Τι προτείνετε??? Θα εκτιμούσα  τη γνώμη σας. Ευχαροστω
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αμεσο  νωπό  παρασκεύασμα  κολπικού εκκρίματος νέας γυναικας  με  δυσοσμία  και κνησμό.  Τυπικη εικόνα  κολπίτιδας΄ μικτής  μικροβιακής αιτιολογίας, κυρίως  από Gardnerella vaginalis (παλαιότερα ονομα  Ηaemophilus vaginalis). Τυπική εικονα επικαλυψης  των  κυττάρων  πλακώδους επιθηλίου. (clue cells).  Δικό μας παρσκεύασμα  από ασθενή  του ιατρειου  μας. Αγαπητή Φίλη! Αν υπάρχουν ενοχλήματα  από  την κολπική υπερέκκριση, η διαδικασία  ειναι απλή. Διενεργώντας  μία μικροσκοπική εξέταση  νωπου παρασκευάσματος  κολπικού εκκρίματος, ανάλογα  αν πρόκειται  για  μία  διαταραχή  μικροβιακής , ή   μυκητησιακής  αιτιολογίας (τριχομονάδες  σπανίζουν πλέον!) ,  θα  δοθεί  η κατάλληλη αγωγή  και το  θεμα  θα λυθεί κατά  κανόνα  άμεσα,, Μπορεις  ακομη  να  ελεγχεις το  pH  του  κολπου  μονη σου, με  ειδικές  ταινιες μετρησεως που  θα  βρεις  στο  εμποριο (υπάρχουν  ολα  τα  σχετικά  στο διαδικτυο - pH  από 4,8  και  ανω σημαίνει διαταραχη  της  κολπικης  χλωριδας μικροβιακής αιτιολογιας) Κατά   τα  άλλα, τον ορο  ΄΄εχω τον  HPV  στo 1΄΄ δεν  αντιλαμβάνομαι τι  μπορει  να ειναι. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου έγραφα από το κινητό και η διατύπωση είδα και γω ήταν μπερδεμένη. Έχω τον hpv cin1.Εκανα βιοψία τον Μάρτη του 14 και επιβεβαιωθηκε και το Νοέμβρη που πέρασε έκανα ΠΑΠ που έδειξε ήπιες τραχηλικες αλλοιώσεις εκανα και κολποσκοπηση. Τώρα λόγω  της εγκυμοσύνης και να φανεί χειρότερη βλάβη σε  ένα τεστ ΠΑΠ αν το κάνω σκέφτομαι πως δε μπορώ να επέμβω. Πρώτα ο Θεός θα γεννήσω Γενάρη φοβάμαι λοιπόν μήπως μεχρι τότε εξελιχθεί και βρεθώ με προκαρκινικες αλλοιώσεις. Μπορώ πέρα από το ΠΑΠ αν βγει προβληματικό να επέμβω πρώτου βρεθώ σε πολύ δύσκολη θέση? 
  1. Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Για  το  CIN  1 ... Κατ΄ αρχήν,  δεν ειναι  ΄΄αποδειξη΄΄  ότι προσβληθηκες  από  HPV.. Προκειαι  για κυτταρολογικη αλλοιωση  που  προερχεται   και  από αλλες αιτίες.. Εν πασει περιπτώσει:   Για  το  CIN 1 (που μαλιστα πιστοποιηθηκε με βιοψία)   , δεν θα εκαμνα κατά την διαρκεια της  εγκυμοσύνης τιποτε.. Μαλλον μετά  την γνεννα  δεν  θα υπαρχει.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.