user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

afrdtmgr

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 7 χρόνια πριν
  1. afrdtmgr
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010
Αγαπητοί κύριοι,

μετά από κολποσκόπηση και βιοψία διαπιστώθηκε σε μένα βλάβη CIN1 από HPV.  Ο γυναικολόγος, μου συνέστησε καυτηριασμό του τραχήλου και παρακολούθηση. Είναι απαραίτητο αυτό ή θα ήταν καλύτερο να περιμένω μήπως υποχωρήσει η βλάβη και να το παρακολουθώ; Ανυσυχώ γιατί μου το παρουσίασε σαν προκαρκινικό στάδιο και τρόμαξα στο άκουσμα.
Επίσης θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με άλλες περιοχές του σώματος που πιθανώς να έχουν μολυνθεί από πρωκτικό ή στοματικό σεξ. Είναι απαραίτητο νσ κάτι να κάνω και κάποια εξέταση ώστε να αποκλιστεί η πιθανότητα να υπάρχουν λοιμώξεις στον πρωκτό ή τον λάρυγγα παρόλο που δεν έχω προσέξει κάποιο ένοχο σύμπτωμα;
Και τέλος, ο σύντροφός μου όπως κι εγώ δεν έχουμε κονδυλώματα ή κάτι περίεργο- παρότι εγώ στο παρελθόν είχα εμφανίσει κονδυλώματα τα οποία και υποχώρησαν σε δύο ημέρες με ένα φάρμακο που μου έδωσε ο τότε γιατρός μου. Πρέπει να κάνει κάποια εξέταση ή απλώς να προσέχουμε μήπως εμφανιστεί κάποια αλλοίωση στο δέρμα ώστε να το ελέγξουμε τότε;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και παρακαλώ δεχτείτε τα συγχαρητήριά μου για το forum σας,

Α.Μ.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_m_1-%201.jpg

Πλακωδη επιθηλιακα  κύτταρα  της επιφανειακής  στοιβάδας  με εικόνα κοιλοκυττάρωσης. Υπόνοια  για προσβολή από HPV.   {Περιστατικό ιατρείου,  δικό μας παρασκεύασμα.  Χρώση  κατα  Papanicolaou, μεγεθυνση  10Χ40





Αγαπητή  Φίλη!
Λείπει  η ηλικία σου, που σιως ειναι σημαντική για την τακτική π ου θ΄ ακολουθησεις...
Η λυση της  κρυοπηξιας , ή του ηλεκτροκαυτηριασμού,  ή  του laser,  ειναι δοκιμασμενες  μεθοδοι  με καλά  τοπικα αποτελεσματα..
Επίσης και η   αναμονή, οδηγεί σε περιπου 40% των περιπτωσεων  σε αρνητικοποιηση  του  CIN 1  στο Pap-test , μεσα  σε  1 χρόνο...
Υπάρχει  τελευταία  και μία  διαφορετική   προσέγγιση  για  την  αναμονή: 
Να γινει  μία  ταυτοποιηση  στελεχων  (επιχρισμα  από ενδο -  κι  εκτοτράχηλο).. Αν προκειται για  στέλεχος  χαμηλού κινδυνου,  η  αποφαση της  αναμονής ειναι  ευκολώτερη...
Για την προσβολη στο στομα:  δεν εχουμε   απ΄εκει  προβληματα  κι αν , αυτά πρέπει να  ειναι εξαιρετικά σπανια.. Δεν θα συνιστουσα ν΄ασχοληθεις  μ΄αυτό..
Για τα του πρωκτού:  Θα το δει  ο γυαναικολογος (φαινεται  αυτό στην εξεταση)
Η εξεταση του  συντροφου δεν βλαπτει (δερματολογος)
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κε Ζησόπουλε,

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Επανήλθα με την ηλικία μου η οποία είναι 28 ετών και τα αποτελέσματα της βιοψίας που έκανα στην οποία ανάφέρετε:

"Παραλάβαμε λευκωπό iστοτεμάχιο μείζoνος διαμέτρου 0,4 εκ. Iστολογικά παρατηρείται τμήμα τραχήλου μήτρας (εξωτράχηλος και ενδοτράχηλος) με ικανού βαθμού αλλοιώσεις χρόνιας τραχηλίτιδας. Tο επικαλυπτικό πολύστιβο πλακώδες επιθήλιο παρουσιάζει ακάνθωση, θηλωμάτωση και κοιλοκυτταρωση.
Συμπερασμα: βιοψία τραχήλου μήτρας με αλλοιώσεις χρόνιας τραχηλίτιδας και HPV προσβολής προσβολής (LGSIL)."
Μη θέλοντας να κάνω κατάχρηση του χρόνου σας θα ήθελα να μου πείτε εάν τα παραπάνω αλλάζουν κάτι στην άποψή σας.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι,

Α.Μ.
  1. Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/kolp%209.jpgΤράχηλος  μήτρας μετά  από δοκιμασία οξικού οξέως. Χαρακτηριστική  αρνητική περιοχή.  Προσβολή από  HPV.
Περιστατικό ιατρείου.



Aγαπητη  Φίλη!
Μια και  εγινε ήδη   βιοψία  - είχα  την εντυπωση  ότι η διαγνωση  CIN 1 ήταν   κυτταρολογική - θα  μπορουσε κανείς  να  κανει ταυτοποιηση των HPV  στο  ήδη υπαρχον  υλικο..(To  εχω  κάνει σε υλικο ιστολογικής  εξετασης βιοψίας  που  έγινε  προ ...9 ετων! ).  Ετσι  γνωριζει κανείς  με τι  ακριβώς εχει να κανει Την σημερον  ημεραν, ειναι  καλλιτερο  να ειναι  κανείς  πιο...συγχρονα  ενημερωμενος..  Το  κοστος  δεν ειναι  υψηλο.  Ρώστησε  σχετικα το  εργαστηριο. 
Η  πολυ προσωπική  μου άποψη, βασισμενη σε πειρα  10ετιών - ειναι,   ότι  η  θεραπεία  με  μία  απο τις καταστροφικές μεθοδους  που  προανέφερα, θα  λύσει το  προβλημα  άμεσα  και  σε πολύ  υψηλό πσοσοsτό  μια για παντα. 
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.