user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

vicky1983

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. vicky1983
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015
Καλησπέρα γιατρέ,ειμαι εγκυος 13 εβδομάδων.εκανα αυχενική κι όλα καλα...στις 17/07 έκανα παπ και κολονοσκόπηση και έδειξε αλλοιώσεις στον κόλπο μονο.το παπά έβγαλε χαμηλού βαθμού αλλοίωση.δε πρόλαβα να κανω βιοψία γιατι διαπιστώθηκε η κύηση.τι κανω απο δω και πέρα;υπάρχει περίπτωση να εξελιχθεί σε κατι κακό στη διάρκεια της κύησης;τι με συμβουλεύετε εσείς να κανω; Πρεπει να γίνει βιοψία τώρα η αλήθεια ειναι εχω κάπως αγχωθεί.δεν είχα ξανακούσει για αλλοίωση στον κόλπο...θεραπεύεται;;;
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κολποσκοπηση εννοώ φυσικά....
  1. Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Θα  το κρινει  ο  γιατρός  σου   αυτο... Μια και προκειται   - κατα  την εκτιμηση  του εργαστηρίου  -  για  δυσπλασια  χαμηλου  κινδυνου,  μπορει  κανεις  φυσικά  να περιμενει  τον τοκετο  και μετά  να  δει.. Μπορει φυσικά  να γινουν κι  'άλλου ειδους  προσπελασις,  αλλά -  όπως  ειπα -  θα κριθεί  από  από  τον  γιατρό  σας.. Αυτό  που ο ιδιος  εκανα  προ 2  δεκαετιων  και πλεον  σε πaρομοιο  περιστατικό: Σε 3  επιφανειακες μικροβιοψίες διαπιστωθηκε  CIN  I - CIN II ..Διενηργησα  τοτε  μια επιφανειακη  θερμοπηξια  με τοπικη  αναισθησια ( με spray ξυλοκαινης)  κατά  Semm ( οι νεώτεροι   μου  δεν  θα καν  ξερουν  περι τινος προκειται)   και  η  γυναικα  γεννησε  φυσιολογικα... Τα  Pap  -test  (βλεπω την γυναικα  ακομη )  παρέμεινε   μεχρι  και πρότινος  αρνητικο.. Αναφερομαι βεβαια  σ΄ αυτό,  οχι  σαν την καλλιτερη  λυση..Οι αντιμετωπισεις βλεπεις  στο μεταξυ  εχουν διαφοροποιηθεί, αναλογα  με την  εκταση τη  ςβλαβης  κι αναλογα με την  ΄΄περιρρέουσα  ατμόσφαιρα..'' στο περιβαλον της επιτοκου  ... Θα  τα δειτε   λοιπον   με τον  ΄΄δικο  σας ΄΄ ολα.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ
  1. Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Στις 23-10-15  ουσα εγκτος στον 4ομηνα εκανα παπ που εβγαλε lgsil  και κολποσκοπηση πουψεδειξε αλλοιωσεις στον κολπο και παλι. Γεννησα στις 11/03/16    με καισαρικη. Αυριο σαραντιζω. Ποτε μπορω να κανω παπ γιατρε; μπορω να κανω και βιοψια; υπαρχει περιπτωση κακοηθους εξαλλαγης γιατι δεν εκανα βιοψια ουσα εγκυος και τρεμω το αποτελ του παπ. Εχω πολυ αγχος και κακη ψυχολογια. Ποτε πρεπει να κανω εξετ για τη πορεια του hpv μου το στντομοτερο δυνατο;;
  1. Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 Καλησπερα το τεστ παπ και η κολποσκοπηση μου εβγαλαν μετα τον σαραντισμο μου lgsil  . Θα κανω  hpvdna test . Βιοψια κρινεται απαραιτητη σε χαμηλου βαθμου αλλοιωση; υπαρχει περιπτωση να βγαλει κατι χειροτερο η ιστολογικη;οπως μεγαλυτερου βαθμου αλλοιωση; φοβαμαι να κανω βιοψια...εσεις τι συστηνετε; υπαρχει λογος πανικου;;
  1. Κυριακή, 22 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη! Για το  ποτε γινεται  ο   κυτταρολογικός ελεγχος:  Mπορει να γινει  κι αμεσως  μετα τον σαραντισμό..  Αν τυχει να θηλαζεις, καλο ειναι να  το γνωρίζει αυτό  ο κυτταρολογος, επειδη στην φαση αυτή υφισταται συχνά μια ατροφια του  κολπικου  επιθηλιου και σε  κάποιο βαθμό τα   επιφανειακα κυτταρικά στρωματα μπορει  να λειπουν (ατροφια   του κολπικου επιθηλιου στην γαλουχια  το λεμε αυτό).  Τόσο η πολυμορφια  της  κυττσρολογικης εικονας  που προκυπτει  κατα  την γαλουχία,  όσο και τυχόν σχετική  απουσια επιφανειακων κυτταρων  μπορει να..υπερβαλουν με   την διαγνωση.  Φυσικά μπορει γινει ανιχνευση στελεχών   HPV. Για τον  φοβο, να προκυψει σοβαρός βαθμός δυσπλασίας σε περιπτωση βιοψίας, στην   περιπωση σου.: Δεν το νομιζω..
Φιλικά Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα σας και παλι. Αιματοκρίτης 33 και ΤΚΕ 65 δυόμισι μήνες απο τη γεννά δικαιολογείται; Θηλάζω αλλα οχι αποκλειστικά και παίρνω ημερησίως μια αμπούλα legofer. Σχετίζεται η ΤΚΕ με τη λοίμωξη hpv? σε τι ειδικότητα ιατρού να αποτανθω; Ευχαριστω και παλι
  1. Τρίτη, 31 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα  συνιστουσα ν.  αποτανθει καινεις στον γυναικολογο..  Το  HPV  δεν  παιζει   κανενα  ρολο στον  χαμηλο  αιμοτοκριτη Φιλικά Π.Ζ
  1. Τρίτη, 31 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα. Έκανα και τυποποίηση του ιού και έδειξε οτι δε βρέθηκε το γονιδίωμα hpv. Η βιοψία κρίνεται απαραίτητη; Μπορω να την αποφύγω παρότι το παπ μου έδειξε Lgsil? τι συμβαίνει και δε βρέθηκε hpv στη τυποποίηση;
  1. Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη! Πολλά  κυτταρολογικα έυρήματα  ειναι,,, τραβηηγμενα, περισσοτερο  απο  φοβο του  κυτταολογου, μη  του προσαψουν  ότι κατι  του διέφυγε  κι΄τσι πετειεται   η μπαλλα  σε μας.. Σ΄αυτό συνηγορει  και  το αρνητικο  αποτελεσμα για στελέχη  HPV.. Κατα την αποψη   μου,  μια προσεκτική  η προταση   είναι:   θα εριχνα    μια κολποσκοπκή  ματια σε  ενα  6μηνο  και  θα το ξεχνουσα... Φιλικά Π.Ζ
  1. Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη! Πολλά  κυτταρολογικα έυρήματα  ειναι,,, τραβηηγμενα, περισσοτερο  απο  φοβο του  κυτταολογου, μη  του προσαψουν  ότι κατι  του διέφυγε  κι΄τσι πετειεται   η μπαλλα  σε μας.. Σ΄αυτό συνηγορει  και  το αρνητικο  αποτελεσμα για στελέχη  HPV.. Κατα την αποψη   μου,  μια προσεκτική  η προταση   είναι:   θα εριχνα    μια κολποσκοπκή  ματια σε  ενα  6μηνο  και  θα το ξεχνουσα... Φιλικά Π.Ζ
  1. Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.