user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

anna200

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 8 μήνες πριν
  1. anna200
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
Γιατρέ Καλησπέρα σας, Είμαι 29 χρονών. Εχω πολυκυστικές, δε εχω πρόβλημα με βάρος κτλ και ο κύκλος μου δεν είναι και ο πιο σταθερός. Είναι μεταξύ 28-34 μέρες. Παρ όλα αυτά αδιαθέτησα στις 08.09 μετα στις 26.09 και μεγάλη διάρκεια περιόδου όπου και την τρίτη μέρα έκανα εξετάσεις: Προλακτίνη 22.04 (5,18-26,53) fsh 527 (3.35-21,63) lh 13,13 (2.39-6.60) e2 70 ( 21-251)   Μετά απο αυτή την περίοδο ξανααδιαθέτησα στις 10.10 και ακόμα έχω αίμα σαν αν μην τελειώνει αυτή η περιόδος. Πήγα σήμερα στον γυναικολόγο και μου έκανε υπέρηχο αλλα δεν είδε τπτ (κύστες κτλ) και μου πρότεινε να ξανακάνω την προλακτίνη και την προγεστέρονη και να ξεκίνησω τον επόμενο μήνα τα gynofen για 3-4 μήνες.   Ποιά είναι η άποψη σας? Πρόκειται για καθαρά ορμονικό πρόβλημα? Επίσης μου έιπε να κάνω Β χωριακή αλλα δεν χρειάζεται μιας και ερχόμαστε σ επαφή μόνο με προφύλαξη.   Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Κανε  εναν κόποι  και  κοιταξε ακομη μία φορά τις  τιμες των εξετασεων  σου  και  ειδικά της  FSH. Αν εκανες   εσυ λαθος στο  ΄΄κόμμα΄΄  της  τιμής της   FSΗ  και αυτή ειναι 5,25 εχει καλως... Αν παρεβλεψε ο δικός  σου  το ΄΄κόμμα  ΄΄ , ότι δηλ αυτη ειναι  πραγματικά  527 προκειται   για  ορμονικη διαταραχη,  αλλά  θα πρέπει  να  το μιλησεις ακομη μία φορά  μαζι του,  ή  με  μας...Σε  μία   τετοια  περιπτωση, θα   πρεπει η μετρηση να επαναληφθει. Υποθετω  ωστοσο   ότι   μαλλον για  δικο σου πληκτρολογικό λαθος  αντιγραφης  προκειται.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Συγγνώμη για το λάθος. Η FSH είναι 5,27   Ευχαριστώ πολύ.

  1. Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη! Απ΄ ότι συμπεραινω  - από τις  εξετασεις  και  την  προταση του γιατρου  σου -  προκειται  για  απλη περιστασιακή διαταραχη  του κυκλου, που  για  την  ωρα   θ΄  αποκατσταθει  με  το Gynofen. Φιλικά Π,Ζ

  1. Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 

Ευχασιστώ πολύ.

Πιστεύετε οτι οι τιμές έχουν εκτροχιαστεί;

Ανησυχώ μιας και με τον σύντροφο μου θα αρχίζαμε προσπάθειες για εγκυμοσύνη.

Συνήθως για βα επιλυθεί μια τέτοιου είδους ορμονική διαταραχή ποσος καιρος χρειάζεται να παίρνω gynofen; Αυτές οι τιμές ειναι απαγορευτικές για την επίτευξη εγκυμοσύνης; Ο γιατρός μου είπε 3-4 μήνες λήψη αντισυλληπτικών, μετα την παύση τους όμως δεν θα επέλθει η διαταραχή; Υπάρχει πιθανότητα να μη διορθωθούν οι τιμές;

  1. Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη! Οχι,  οι τιμές  δεν  ειναι εκτροχιασμενες... Ωστόσο, διαταραχές  που οφείλονται  στο συνδρομο  πολυκυστικών  ωοθηκων, με τα αντισυλληπτικά παντός ειδους, δεν  ΄΄θεραπεύονται.΄΄με την  κοινή έννοια.. Η  περιοδος  συντηρειται  για όσο τα παιρνει κανείς, ακριβώς στις  28 ημέρες και  μετά συντομα  επιστρεφει στους ρυθμους  που αυτή  ξέρει.. Βεβαια, οι  καθυστερησεις  λιγων   ημερων, οπως  σε σενα, οφειλονται  σε   μετατοπιση της  γονιμης μερες,  με   συνεπεια  η περιοδος  να ερχεται  αντιστοιχα  πιο  αργά και  δεν αποκλειεται συντομα  μία ΄΄φυσιολογικη ΄΄ συλληψη, αν  ολα τα άλλα   ειναι  εν ταξει.. Αν  η συλληψη αργει,  η αποτελεσματικότερη  αντιμετωπιση συνίσταται στην σταθεροποιηση της  ωοθυλακιορρηξίας  σε συγκεκριμενη  μερα,  που  μπορει  να γινει ευκολα  με κατάλληλη  αγωγη, στην  αρχή καθε  κυκλου για μερικους  μηνες ...Η αντιμετωπιση του θεματος  μπορει  να κρατησει  μονον οσο η γυναικλα ειναι σε αγωγή... Ειναι λοιπον σημαντικό,  αν αυτό κριθει  από τον γιατρό σας αναγκαιο, να  εχει γινει προηγουμενως  κι ενα   σπερμοδιαγραμμα, για  να   ξερει κανείς   μηπως υπάρχει εκει  προβλημα.. Η αναγκη  αυτή προκυποτει, επειδή, εκλυτικά  ωοθυλκιορρηξίας χορηγουνται  συνήθως  για  διαρκεια  6  μηνων και  γι   τυχόν διαταραχες του σπερματος απαιτουν  πιο  χρονοβόρες  διαδικασίες,  οποτε η γυανικα ΄΄θεραπευεται΄΄  ανεπιτυχώς... Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.