user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

vasilikialex

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. vasilikialex
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015
καλησπέρα. Ο σύντροφός μου εμφάνισε κονδυλώματα. Δεν έχω κάνει το εμβόλιο. Έκανα τεστ παπ και βγήκε αρνητικό για hpv.Εμφάνισα μόνο τραχηλίτιδα πράγμα που ήξερα οτι έχω. Υπάρχει περίπτωση το τεστ παπ να βγήκε λανθασμένα αρνητικό ή να μην έχει ανισχνευτεί ο ιος ακόμη στον οργανισμό μου αλλά να τον φέρω;και αν ναι πώς θα μάθω επιτέλους αν έχω τον ιο ή όχι;  Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σας παραθέτω τα αποτελέσματα του παπ αναλυτικά:   ΚΥΤΤΑΡΟΒΡΙΘΕΙΑ- ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: Κυτταροβριθές υλικό. Επαρκές για στήριξη ασφαλούς διάγνωσης.   ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Μη εκτιμήσιμη.   ΑΔΕΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ: Αδενικά κύτταρα του ενδοτραχήλου με μικρή απώλεια οργάνωσης της δομής τους και ελαφρά πυρηνική διέγερση.   ΧΛΩΡΙΔΑ: Κολποβακτηρίδια.   ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ: Πλακώδη κύτταρα της επιπολής ,διάμεσης και παραβασικής σειράς με έντονες φλεγμονώδεις αλλοιώσεις (ανισοπυρήνωση, πυρηνική διόγκωση, αμφιφιλία του κυτταροπλάσματος). Ο δείκτης ωρίμανσης δεν μπορεί να εκτιμηθεί.   ΔΥΣΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΚΩΔΟΥΣ ΕΠΙΘΗΛΙΟΥ: Δεν παρατηρούνται.   Συνίσταται μικροβιολογικός έλεγχος, θεραπεία και επανάληψη της εξέτασης μετά το πέρας της θεραπείας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/MPOURN45.jpg
Pap-test από περιστατικό  του ιατρείου μας  με σαφή  κοιλοκυτταρωση και διόγκωση  πυρήνων  πλακωδών επιθηλιακών .  κυτταρων της  επιφανειακής στοιβάδας.. Τυπικη εικόνα  έρπητος του τραχήλου  μήτρας,, Οι αλλοιώσεις υπεστραφησαν χωρίς θεραπεία.. Δικο μας επίχρισμα  και  δική  μας  μικροσκοπική απεικόνιση  (μεγέθυνση 10Χ40 ) Αγαπητή  Φίλη! Λειπει  η ηλικια σου  (πολυ σημαντικο!) Στο  επιχρισμα περιγραφεται    η παρουσια    κολποβακτηριδιων (γαλακτοβακιλλος του  Doederlein  ονομαζεται  επισης )  ,  που   ειναι φυσιολογικά  και  λειπουν  μονον  οταν  υπαρχει  μικροβιακή φλεγμονη..Να υπάρχει   ωστόσο  φλεγμονη  στον τραχηλο  και η χλωριδα   του  κολπου  να ειναι  φυσιολογικη, ειναι,  αν  οχι αδύνατο,  καπως  ΄΄τραβηγμένο΄΄... Τα  ευρηματα , εκτός  απο  την  μικροβιακή φλεγμονη,  μπορει να   προκληθουν  από  ιους  κονδυλωματων,  ή  και από έρπητα   (αν ειναι ερπητική η προσβολη,  τα  κυτταρολογικά ευρηματα    θα υποχωρήσουν  από  μονα   τους  περιπου  σε  4-6 εβδομαδες  και δεν χρηζουν θεραπείας,,) Περι του πρακτεου : Μια κολποσκοπιση θα βοηθησει  πολυ...   Μετά  θα δει κανείς.. Για το  αν  υπαρχει θεμα προσβολης από HPV: υπάρχει ειδική εξεταση  γι  αυτο και  προσδιοριζεται  αν συμμετεχουν στελέχη υψηλου  κινδυνου..... Θα  σου πει ο δικός  σου.. Φιλικά Π.Ζ  

  1. Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Είμαι 22 ετών. Μου λέτε δηλαδή οτι είναι πολύ πιθανό να έχω προσβληθεί από hpv και απλώς δεν έχει φανεί άκομα στο τεστ παπ; Στα συμπεράσματα γράφει 
Αρνητικό για ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση ή κακοήθεια/Αλλοιώσεις έντονης φλεγμονής (Ταξινόμηση ΒΕTHESDA)
Εικόνα έντονης κολποτραχηλίτιδας.
  1. Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
To  τελικο πορισμα μιλα για  κολποτραχηλιτιδα.. Δεν μιλα για τιποτε άλλο.....Η απαντηση  μου επικεντρωνεται στο  οτι  η παρουσια  κολποβακτηριδίου , δεν συμβαδιζει  ευκολα με μικροβιακή  επιμολυνση στον τραχηλο.... Τωρα κανε  αυτά  που  θα  προτεινει  ο  δικός σου και   μετά θα το ξανακοιταξουν...   Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ με βοηθήσατε πάρα πολύ γιατί χάριν εσάς πραγματοποίησα τον hpv test ταυτοποίησης το οποίο δυστυχώς εμφάνισε προσβολή από τον τύπο 53. Είμαι απελπισμένη, φοβάμαι ότι θα πάθω καρκινό. Παντού λένε ότι αν κάνεις συχνά τεστ παπ δεν υπάρχει φόβος όμως πόσο τοις εκατώ είναι σίγουρο ότι ο καρκίνος προλαμβάνεται;Επιπλέον ο τύπος αυτός εμφανίζει οξυτενή κονδυλώματα ή μόνο αλλοιώσεις; Είχε νόημα να κάνω πλέον το εμβόλιο για τους 4 πιο συνηθισμένους τύπους ή θα επιβαρύνει τον οργανισμό μου με κάποιο τρόπο;
  1. Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Εσαι   μόνον 22 ετων.. Στην προκειμένη περιπτωση,  στο εμβολιο  θα  έλεγα ναι, επειδή θα σε  προφυλαξει οπωσδηποτε από τα   4  πιο συνηθισμενα   στελεχη  HPV (6,11,16 και 18 ).. Ακομη:  λεγεται  ότι περιπου το 70%  του σεξουαλικά  ενεργου πληθυσμού, εχει προσβληθει καποτε   από καποιο στελεχος HPV  και στην συντριπτική πλειοψηφία  των περιπτωσεων, η προσβολή αυτή αυτοϊάται.. Θα παρακολουθείσαι  μία φορά ετησίως  κολποσκοπκά και  κυτταρολογικά  και  ειναι βεβαιο  ότι δεν θα  παθεις τιποτε... Με τον καιρό,  το στελεχος 53  δεν  θα  ανιχνεύεται πλεον.. Για τον αν θα παθεις καρκίνο στον τραχηλο της μητρας: 100%  οχι... Φιλικά Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ κ. Ζησόπουλε για το χρόνο σας. Κάτι τελευταίο όσον αφορά στην εγκυμοσύνη. Διάβασα για διάφορες περιπτώσεις για loop και αφαίρεση τραχήλου λόγω κονδυλωμάτων αλλά και υποτροπές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να τεκνοποιήσω ή η εγκυμοσύνη καθεαυτή να μου προκαλέσει καρκίνο; Επίσης, εφόσον για να μείνει κανείς έγκυος χρειάζεται ελεύθερη επαφή, είναι αναπόφευκτο ότι θα κολλήσω το συντροφό μου εκείνη την περίοδο;  
  1. Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Να τεκνοποιησεις μπορείς παντα ... Για την ωρα  θα  συνιστουσα  για 6 μηνες χρηση προφυλακτικού  κι επανεξεταση με Pap  και κολποσκοπιση σε  6 μηνες...Είναι  συνηθως διαστημα επαρκες  για  να  εξαφανιστουν τα  στοιχεια φλεγμονης  από  το κυτταρολογικο  επιχρισμα,, Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας υπερευχαριστώ για το χρόνο σας και την σαφήνεια των απαντήσεών σας. Το έργο σας είναι αξιοθαύμαστο. Να στε καλά
  1. Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, για όσο διάστημα δεν έχω εμφανή κονδυλώματα στα έξω γεννητικά όργανα (για το εσωτερικό του κόλπου δεν με φοβίζει επειδή θα χρησιμοποιώ προφυλακτικό) και εφόσον ο τύπος που έχω προκαλεί μόνον οξυτενή μπορεί να το μεταδίδω ως ασυμπτωματικός φορέας;; Το ότι δηλαδή κάποιοι ασυμπτωματικοί φορείς μπορεί να μεταδίδουν τον ιο αφορά μόνο τους τύπους που δεν εμφανίζουν αλλοιώσεις με γυμνό μάτι (π.χ. τύποι 16-18) ή αφορά και τους τύπους των οξυτενών κονδυλωμάτων;
  1. Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Για την μεταδοτικάτητα:   Ναι ειναι δυνατόν  να μεταδοθουν  για ενα   διαστημα Αυτό ατυχώς αφορά  ολα τα  στελεχη κονδυλωμάτων, πάντα  -  οπως προανέφερα-  για ενα   διάστημα,  μέχρι την αυτο-ίαση τουςδηλ. μεχρι την αρνητικοποίηση  των  κολποσκοπικών και  κυτταρολογικων ευρηματων. Ως τοτε  θα βοηθούσε  η χρηση του προφυλακτικού  πολυ.
Φιλικά Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]tenet.gr
  1. Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.