user_mobilelogo
  1. AngelaLar
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015
Η εμβρυολόγος μου στο Β επιπέδου πιστεύει πως βλέπει έκτοπη δεξιά υποκλείδιο αρτηρία και με παραπέμπει σε ειδικό εμβρυοκαρδιολόγο για επαλήθευση.Είμαι 30 ετών και η αρχική πιθανότητα για τρισωμία 21 ήταν 1:11000.Τώρα με αυτόν το δείκτη πέφτει σε 1:3000 περίπου.Κατα τ'άλλα φαινεται ένα φυσιολογικό μωρό και με πολύ καλή ανάπτυξη,πολύ ψηλό κλπ.Η ερώτησή μου είναι η εξής.Ακόμη κι αν επαληθευθεί η ύπαρξη αυτής της αρτηρίας πρέπει να προβώ σε αμνιοπαρακέντηση?Είμαι ήδη στην 24η εβδομάδα και δεν το επιθυμώ πραγματικά.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 Aγαπητη  Φίλη! Μολις επεστρεψα από την Μαιευτική και  Γυναικολογική  Εταιρεία Θεσσαλονικης,  οπου   ο καθηγητής  κ. Ασημακόπουλος  - ενα..΄΄αστερι΄΄ στο ειδος του -  ειχε αποψε  μία παρουσίαση σχετικά  με τις  δυνατοτητες  του  υπερηχογραφήματος  με doppler   στην  κύηση  κι ενα  από τα θέματα  που εθιξε  ηταν  και αυτό της  δεξιας   υποκλειδιου   αρτηρίας, σαν μεμονωμενι ευρημα, δηλ,  όπου  ολες οι προηγηθεισες  άλλες  εξrτασεις οπεβησαν αρνητικές..  Ειναι   αλήθεια,  ότι η πραγματικότητα ειναι  ότι από  μονο  του αυτό  το ευρημα, δεν   σημαινει  ότι το  εμβρυιο εχει προβλημα.. Δεν  αναφερθηκε σε  συχνότητες,  που ομως είναι -  οπως γνωριζω - εκείνες που ειπε και η γιατρός  σου..  Ολος  ο  προβληματισμός  συνίσταται  στο γεγονός,  ότι στις  περιπτωσεις   αυτές   η  μητερα  πρεπει  να   ενημερωθει επι του θεματος  και να   παρει  η ιδια την αποφαση.... Αυτό  που  κι εγώ θα  προσεθετα  στον  προβληματισμό, ειναι  και  η ενημερωση σχετικα΄με τους  κινδυνους  αυτής της  ιδιας της αμνιοκέντησης..  Οταν προλεκυψε θεμα αμνιοκέντησης  στην εγκυμοσύνη  της κορης  μου  προ 5ετίας μετα  το περας  της  12ης   εβδομαδος, τοτε ειχα προφανώς μία παλαiοτερη πληροφόρηση,  που υπελογιζε  το ποσοστό αποβολής  στο 1 προς  300... Ο επισης  πολυ  ειδικός στα  θεματα  αυτά Καθ.  κ. Αποστολος Αθανασιαδης , με ...διόρθωσε,  ότι  ο κίνδυνος αποβολής  υπολογιζόταν στο 1 προς  200.. Λογικά  λοιπον , ο κινδυνος 1 προς 3000  για  συνδρομο D,   ειναι  μηδαμινός κι εχω  την ςβριβγ  επιθυμία  ν'΄αποτρεψω  την  υποδειξη για αμνιοκέντηση,,,  Ατυχώς  ομως,  την   λοποια   αποφαση  πρέπει   να την πάρει  μονον  η μητέρα.. Φιλικά Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστω πολυ,η απαντηση σας μου εδωσε δυναμη.Κατοπιν επισκεψης σε ειδικο εμβρυοκαρδιολογο,ευτυχως η μικρουλα μου δεν εχει τιποτα,η καρδια της ειναι φυσιολογικη.
  1. Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.