user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

melpomeni1984

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. melpomeni1984
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015
Καλησπερα σας, Με τη λογική ότι θα κάνω προσπάθειες με το σύζυγο μου για να μείνω έγκυος,προέβη σε προγεννητικό έλεγχο.Ο έλεγχος έδειξε όσον αφορά την ερυθρά ότι το Igm είναι αρνητικό ενώ το Igg θετικό μεν αλλά μόνο 14,7 με τιμή αναφοράς το 10. Ο γυναικολόγος μου με ενημέρωσε ότι αν θέλω μπορώ να κάνω εμβόλιο (είχα εμβολιαστεί ξανά το 1989 σε παιδική ηλικία) αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να μείνω για τουλάχιστον 3 μήνες έγκυος. Στην άλλη περίπτωση καλό είναι όταν μείνω καθ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να αποφεύγω τη σχέση με παιδιά και ότι ή επιλογή είναι δική μου! Ή αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να μην κάνω το εμβόλιο αλλά θα ήθελα πολύ και τη γνώμη σας. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Αν θέλεις να κάνεις το εμβόλιο, θα πρέπει να προσέχεις για 6 μήνες μετά να μην υπάρξει εγκυμοσύνη, για να είμαστε σίγουροι. Εφόσον δε βιάζεσαι, μπορείς να το κάνεις. Γενικά, δεν συνηθίζουμε να το προτείνουμε σε γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν άμεσα. Αρκεί λοιπόν η σύσταση του γιατρού σου. Φιλικά Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ μου για την άμεση απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες άμεσα. Δεν γνωρίζω φυσικά αν θα μπορέσω να μείνω και άμεσα έγκυος. Το 14,7 θετικά αντισώματα είναι επικίνδυνη τιμή να υποθέσω; Πώς μπορώ να προφυλαχθώ από την πιθανότητα να κολλήσω ερυθρά μόλις μείνω έγκυος; Φτάνει το να μην έχω επαφές με παιδιά;  Η γιατρός μου μού είπε ότι η επιλογή είναι δική μου.  Και πάλι ευχαριστώ.
  1. Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Μείνε με το καλό έγκυος και όλα θα πάνε καλά. Φιλικά Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατε μου καλησπερα, σε συνεχεια της προηγουμενης επικοινωνιας μας, μετα απο ανεπαισθητη φαγουρα, διαπιστωσα πεντε σπυρακια διασπαρτα στο σωμα μου αλλα ειναι γιορτες και δεν ειναι εφικτο να κανω σημερα αυριο εξετασεις για ερυθρα.Δεν εχουμε ξεκινησει ακομα προσπαθειες για εγκυμοσυνη.Αν τελικα αυτα τα σπυρακια ειναι ερυθρα, σε ποσο καιρο θα μπορω να κανω προσπαθειες για μωρο; Με μια εξεταση για ερυθρα αιματολογικη οτν ξανανοιξουν τα εργαστηρια θα μπορω να βεβαιωθω για το αν ηταν αυτο; ΝΑ σας θυμισω οτι απο τον προγεννετικο μου ελεγχο βρεθηκε οτι εχω θετικα αντισωματα αλλα λιγα. ΣΑς ευχαριστω θερμα και σας ευχομαι <ΚΑλες γιορτες>!
  1. Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή φίλη. Ας τα δει ένας παθολόγος πρώτα, μάλλον δεν είναι συμπτώματα ερυθράς. Φιλικά Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε μου και πάλι Χρόνια Πολλά, Πήγα στο νοσοκομείο σε παθολόγο και μου ειπε ότι δεν έχει δει ποτέ σπυράκι ερυθρας. Αλλά δεν πιστεύει ότι είναι καθώς είναι μόνο πέντε λέει και είχαν βρεθεί στις εξετάσεις μου θετικά αντισώματα από εμβολιασμό. Δεν δέχθηκε να μου γράψει αιματολογικές για να κάνω απευθείας και μου ειπε ότι στη θέση μου δεν θα διεκοπτε για αυτά τα σπυράκια τις προσπάθειες σύλληψης. Παρόλα αυτά,επειδή δεν τον είδα σιγουρο, δεν το ρισκαρω για λίγες μέρες! Αν περάσει κανα δεκαήμερο αφού έχουν φύγει εντελώς τα σπυράκια,θα μπορούσα να ξεκίνησε ξανά τις προσπάθειες ή εάν όντως είχα νοσήσει από ερυθρά θα πρέπει να περιμενω μήνες όπως αν ειχα κάνει ξανά το εμβόλιο;
  1. Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κάνε την εξέταση για τα αντισώματα IGG και IGM για να είσαι ήρεμη. Δε βλέπω λόγο ανησυχίας. Φιλικά Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου, να σας ευχηθώ Χρόνια και Καλή Χρονιά να έχουμε! Έκανα τις εξετάσεις αντισωμάτων ερυθράς. Σας παραθέτω τα αποτελέσματα του τότε και του τώρα. 26/09 Αντισώματα ερυθράς IgG Θετικό 14,7 με το όριο για να είναι θετικό στο 10 Αντισώματα ερυθράς IgM Αρνητικό 0.09 με το όριο για να είναι αρνητικό στο 1,20 28/12 στο ίδιο εργαστήριο Αντισώματα ερυθράς IgG θετικό στο 17,8 αντισώματα ερυθράς IgM αρνητικό στο 0,08 Ο μικροβιολόγος που είδα τα αποτελέσματα στο διαγνωστικό κέντρο μου είπε ότι τα σπυράκια σίγουρα δεν είναι ερυθρά και να μην ανησυχώ αν θα κολλήσω επειδή είμαι επαρκώς καλυμμένη από θέμα αντισωμάτων.  Μήπως σας προβληματίζει που ανέβηκε ο δείκτης των IgG ¨ομως; Σας ευχαριστώ θερμά. Και πάλι Χρόνια Πολλά!
  1. Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Μην ασχοληθείς ξανά με το θέμα της ερυθράς, μόνο δερματολογικά με τα εξανθήματα που υπάρχουν. Καλή χρονιά να έχεις. Φιλικά Π.Κ.
  1. Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας,  νομίζω ότι, σύμφωνα με τους κανόνες του σαιτ σας, είναι προτιμότερο να σας γράψω κάτω από την προηγούμενη ανάρτησή μου, προκειμένου να έχετε ένα σύντομο ιστορικό. Είμαι 31 ετών, ο άνδρας μου 41 και από Ιανουάριο είπαμε να έχουμε ελεύθερες επαφές για να έρθει με το καλό ένα μωρό. Προέκυψαν, όμως, μετακομίσεις κλπ και δεν καταφέραμε να έχουμε συχνότητα επαφών κλπ.  Σήμερα αδιαθέτησα για αυτόν τον μήνα, μάλλον λίγο νωρίτερα και από ότι έπρεπε.  Η συχνότητα επαφών αυτούς τους 2 μήνες ήταν 2 τον μήνα μόνο, κοντά σε μέρα ωορηξίας. Θα πρέπει να τους μετράω ως μήνες προσπαθειών, σε έναν υπολογισμό περίπου ενός έτους για να εξετάσω το ενδεχόμενο υπογονιμότητας; Ισχύει ότι θα ήταν καλό να υπάρχουν επαφές ανά δυο μέρες και θα βοηθούσε η σωστή τήρηση ενός θερμοδιαγράμματος; Ταυτόχρονα προσπαθώ να χάσω κάποια κιλά με διαιτολόγιο και σκέφτομαι να αρχίσω φολλικό οξύ. Θα εξυπηρετούσε; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  1. Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δε χρειάζεται να είσαι απόλυτη στο χρονικό διάστημα προσπαθειών. Επαφές θέλουμε γύρω από την ημέρα της ωορρηξίας. Φιλικά Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ γιατρέ μου για την άμεση απάντησή σας.  Στο φετινό τεστ παπ μου ήταν όλα καθαρά, χωρίς καμία ένδειξη για κονδύλωμα κλπ. Παρόλα αυτά, λίγες μέρες μετά από τα αποτελέσματα έβγαλα στη μασχάλη κάτι σαν κρεατοελιά, την οποία έχω ακόμα. Την έδειξα στη γυναικολόγο, δεν ανησύχησε, μου είπε ότι δεν είναι κάτι και να την αφαιρέσω μόνο αν με ενοχλεί στην αποτρίχωση. Χθες, μετά από καιρό, είδα ακόμα σαν κάτι μικρό στην ίδια μασχάλη. Πρέπει να πάω να το ξαναδεί; Υπάρχει περίπτωση να είναι κονδυλώματα και να έχω θέμα αν μείνω έγκυος; Να τονίσω ότι στην γεννητική περιοχή δεν έχω εντοπίσει τίποτα ύποπτο.  Ευχαριστώ θερμά.
  1. Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Άδικα ανησυχείς. Φιλικά Π.Κ.
  1. Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου καλησπέρα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση,  ο παθολόγος μου πριν από λίγο καιρό μου έδωσε εξετάσεις για το θυροειδή μου, καθώς του ανέφερα ότι κάνουμε και προσπάθειες για σύλληψη. Να σημειώσω ότι τόσα χρόνια έκανα τις κλασικές αιματολογικές σχετικά με τον θυροειδή και ποτέ δεν έδωσαν σημάδια για περαιτέρω έλεγχο. Αυτήν την φορά επέμενα να μου γράψει και υπέρηχο, όπως και έγινε. Ενώ, λοιπόν, οι αιματολογικές μου βγήκαν πάλι καλές, ο υπέρηχος έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα: "Ανομοιογενής απεικόνιση θυρεοειδούς αδένα με μικρο οζώδεις αλλοιώσεις χωρίς αυξημένη αγγείωση. Ευρήματα ως επιχρόνιας θυρεοειδίτιδας. Υποηχοηκοί όζοι αντίστοιχα με τον ισθμό της θυρεοειδούς, σαφών ορίων, εως 0,67 cm. Πάχος ισθμού 0,35 cm. Διαστάσεις δεξιού λωβού 2,1Χ1,5Χ4,9cm. Αριστερού 1,6Χ1,2Χ3,5cm. Απουσία παθολογικών τραχηλικών λεμφαδένων".
Ο παθολόγος μου είπε να επισκεφτώ ενδοκρινολόγο, υπονοώντας κάτι για Χασιμότο, και έκλεισα ραντεβου για τον Ιούνιο (δεν είχε πιο νωρίς ραντεβού).
Θα ήθελα να με ενημερώσετε, εάν είναι εφικτό, κατά πόσο αυτή η ασθένεια επηρεάζει τη γονιμότητα κι αν την επηρεάζει, κατά πόσο μπορεί να ρυθμιστεί με κάποια αγωγή, επιφέροντας την επιθυμητή εγκυμοσύνη, εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι που την καθιστούν αδύνατη.
Σας ευχαριστώ θερμά.
  1. Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας,  σας ξαναστέλνω στην περίπτωση που κατά λάθος -ή από κάποιο δικό μου λάθος χειρισμό- παράπεσε το μήνυμά μου.  Στο παραπάνω μήνυμα σας αναφέρω ένα ενδοκρινολογικό πρόβλημα που μου προέκυψε. Έχω κλείσει ραντεβού με ενδοκρινολόγο στις 9/6 αλλά ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο αυτό το πρόβλημα είναι αποθαρρυντικό για μελλοντική σύλληψη.  Σας ευχαριστώ πολύ. 
  1. Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Εφόσον οι ορμόνες είναι στα φυσιολογικά όρια, δεν είναι αποτρεπτικό για μελλοντική σύλληψη. Αν ο ενδοκρινολόγος κρίνει ότι θα χρειαστείς χάπι για ρύθμιση του αδένα, η ανταπόκριση είναι άμεση. Φιλικά Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.