default_mobilelogo
  Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016
  1 Απαντήσεις
  1K διαβάστηκε
Καλησπέρα, Παίρνω αντισυλληπτικά εδώ κ 8 μήνες έχω ήδη αρχίσει τον 9ο. Έχω ωοθήκες πολυκιστικού χαρακτήρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την περίοδο αλλά κάνω αγωγή λόγω αξημένης τριχοφυιας σε ολο το σωμα.  Συνήθως πόσους μήνες πρέπει να τα παίρνουμε για την τριχοφυια; Γιατι δεν ειχα ρωτησει το γιατρο. Είχα κάνει ορμονολογικές όπου τα ανδρογόνα μου ήταν λίγο αυξημένα 4,2 θυμάμαι και η προλακτίνη μου. Θέλω να επαναλάβω τις εξετάσεις. Τώρα που παίρνω αντισυλληπτικά σε ποια μέρα του κύκλου να τις κάνω. Τότε τις ειχα κανει 4η μέρα. Τώρα με τα αντισυλληπτικά μήπως πρέπει νωρίτερα;  Ευχαριστώ! 
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40174
Αγαπητη   φίλη! Αν κανεις τωρα ορμονικές εξετασεις,  έστω και  την 4η ημέρα του  κυκλου που πηρες στον προηγουμενο το χαπι,  οι τιμες δεν θα ειναι  ίσως  οι σωστές  (ειναι δηλ  δυνατόν να   βρεθουν...φυσιολογικες, επειδή.... πηρες μεχρι προσφατα   ΄΄χαπι΄΄).. Σωστότερα,   κατα  την άποψη  μου,  θα  ειναι  τα  αποτελέσματα, αν  οι ορμονικες  εξετασεις  γινουν  την 3-5η ημερα  ενος  κυκλου  χωρις  να εχει στον προηγουμενο χορηγηθεί   αντισυλληπτικο χάπ Ρωτησε   όμως  αχετικα  και  ΄΄τον   δικό σου΄΄ Θα   σταθω  ακόμη στην φραση:  ΄΄θελω να κανω εξετάσεις΄΄... Ενα παρομοιο σκεπτικο, ειναι λανθασμενο...Ρωτησε τον άνθρωπο  πότε  και  ποιες εξετασεςι  πρέπει να  γινουν ...Καμία φορα  ζητουμε  και καμια  παραπάνω.. Ειναι επισης  σκοπιμο, οι   γιατροί  να δουν το άτομο  και με  μία ματιά να κρινουν  κι  όλας,  αν επηλθε βελτιωση της  υπερτριχωσης  ώστε να συζητησουν το΄΄παραπέρα ΄΄ Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!