user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

ΑΝΝΑ252

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. ΑΝΝΑ252
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016
Καλησπέρα σας γιατρέ, είμαι 26 χρονών και στο περσινό μου τεστ Παπ που έκανα βγήκαν όλα φυσιολογικά, οπότε και το επανέλαβα, όπως και μου είχε πει ο γιατρός, μετά από 12 μήνες. Στα μέσα του Ιανουαρίου έκανα λοιπόν το φετινό μου τεστ και τα αποτελέσματα, τα οποία και πήρα πριν λίγες μέρες, είναι τα ακόλουθα:
Δείκτης ωριμότητας: 0/70/30
Ορμονική εικόνα: Συμβατή με την ηλικία και το ιστορικό
Χλωρίδα: Κολποβακτηρίδια
Ενδομητρικά κύτταρα: Δεν παρατηρήθηκαν
Ενδοτραχηλικά κύτταρα: Αρκετά
Εξωτραχηλικά κύτταρα: Πολλά
Λευκοκύτταρα: Αρκετά ουδετερόφιλα πολυμορφοπύρηνα
Ερυθροκύτταρα: Δεν παρατηρήθηκαν
Άτυπα κύτταρα: Παρατηρήθηκαν σπάνια κύτταρα εκ του εξωτραχήλου με ελαφρού βαθμού αύξηση του μεγέθους του πυρήνα.
Νεοπλ/κα κύτταρα (Κενό)
Συμπέρασμα: Εικόνα συμβατή με ASCUS ( κατά Bethesda). Άτυπα πλακώδη κύτταρα απροσδιορίστου σημασίας.
Σχόλιο: Συνίσταται επανάληψη του τεστ Παπανικολάου μετά τρίμηνο και / ή κολποσκοπικός έλεγχος.
 
1) Ο γυναικολόγος μου, μου είπε να πάω πάλι σε τρεις μήνες να κάνω το επαναληπτικό τεστ, όπως λένε και τα αποτελέσματα, να μην αγχώνομαι γιατί δεν χρειάζεται, ότι 9 στις 10 φορές φεύγουν από μόνα τους αυτά τα κύτταρα και να μην το σκέφτομαι. Δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται, πέραν του όρου που μου εξήγησε με λίγα λόγια. Το έψαξα στο διαδίκτυο για να καταλάβω σε γενικές γραμμές περί τίνος πρόκειται. Εδώ και λίγες μέρες που πήρα τα αποτελέσματα, το σκέφτομαι συχνά και ενδόμυχα το έχω έννοια και λίγο άγχος, παρόλο που μου είπε ο γιατρός να μην αγχώνομαι, εγώ δεν ξέρω αν όντως δεν πρέπει να αγχωθώ. Αν φύγουν, όλα καλά. Αν δεν φύγουν όμως; Γνωρίζω, όπως μου είπε και ο γιατρός, αλλά και τα αποτελέσματα στο χαρτί το λένε, ότι τότε γίνεται κολποσκόπηση. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Υπάρχει λόγος να αγχώνομαι μέχρι τα μέσα Απρίλη που θα κάνω το επαναληπτικό τεστ; Αν δεν έχουν φύγει και κάνω κολποσκόπηση, αυτό δηλώνει κάτι επικίνδυνο για την υγεία μου- όχι η διαδικασία της κολποσκόπησης-, αλλά το αποτέλεσμα της και το ότι δεν θα έχουν φύγει τα κύτταρα. Εννοώ αν βρουν αυτά τα κύτταρα από τί προέρχονται, μετά ποια είναι η εξέλιξη και η πορεία του πράγματος; Επαναληπτικοί έλεγχοι, θεραπείες, ή αυτό σημαίνει ( το ότι δεν θα έχουν φύγει τα κύτταρα αυτά), ότι αυτό είναι κάτι σοβαρό και θα πρέπει να περάσει η γυναίκα σε επεμβατικές λύσεις ή δεν ξέρω τι. Βασικά αυτές οι σκέψεις με αγχώνουν, που πιθανότατα δεν χρειάζεται καν να με αγχώνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι το έχω έννοια και πάνω σε αυτές τις σκέψεις μου θα ήθελα να με ενημερώσετε και να μου πείτε αν όντως θα πρέπει να μην έχω άγχος επί του θέματος, όπως μου συνέστησε ο γιατρός μου και δεν συντρέχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ανησυχίας.
2) Εγώ σαν άτομο δεν καπνίζω, τρώω φρούτα αρκετά και θα πάρω και για λίγες μέρες κάποιες βιταμίνες για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μου συστήματος, θα βοηθήσει πιστεύετε αυτό;
3) Υπάρχει περίπτωση να επηρεάστηκαν τα αποτελέσματα του τεστ και να μην βγήκαν σωστά, επειδή πριν πάω για την εξέταση έκανα ντους και έπλυνα ( με το νερό της βρύσης και λίγο αφρόλουτρο) και την ευαίσθητη περιοχή μου;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και για τις απαντήσεις που θα μου δώσετε, ώστε να διαλευκάνω το θέμα λίγο και να ξε-αγχωθώ ευελπιστώ!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Το πόρισμα  ASCUS σε απλα Ελληνικά  σημαινει :  ΄΄Δεν ξερω  αν αυτό   που βλεπω πρεπει  να τα  αξιολογησω.. Η  πείρα μας  λέει, οτι κατα  κανονα  σε ευλογο  διαστημα   υποχωρει  μονο  του..// Κανε  λοιπόν έτσι  οπως  σου υπέδειξαν,  θα  υποχωρησει.. Για τον ΄΄ αν δεν  κτλ.. ΄΄: Τοτε θα  δουμε. Π.Ζ
  1. Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ. Οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό; Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν το ντους πριν την εξέταση, μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα ενός τεστ.
  1. Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Για το  νουζ,  ή   για το  το μπανιο:  Δεν επηρεάζει το  κυτταρολογικο  αποτέλεσμα. Για τις βιταμινες:  Εν ταξει,  δινονται  και δεν μπορει να βλάψουν.. Προσωπικά εχω την άποψη,  ότι   είτε  δωσει κανεις  βιταμίνες , είτε  οχι,  αν  ειναι  να υποστραφει το εύρημα.  θα  υποστραφει... Φιλικά Π.Ζ
  1. Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.