default_mobilelogo
  Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016
  2 Απαντήσεις
  1K διαβάστηκε
Καλημέρα σας! Ο κύκλος περιόδου μου για τον τελευταίο χρόνο έτυχε να είναι 32 ή 30 ή 28 ή 27 ή 26 ημέρες. Το ερώτημα μου είναι ποιος είναι ο κύκλος μου για να υπολογίζω τις γόνιμες ημέρες; Θα πρέπει να θεωρήσω τον μέσο όρο ως τον κύκλο μου, ή να υπολογίζω από 26-32. Και ποιες είναι οι γόνιμες σε μια τέτοια περίπτωση; Ευχαριστώ!
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40221
Αγαπητη   Φ'ίλη! Το  θεμα της  μικροαρρυθμιας του  κυκλου  σου,  οφειλεται στο  οτι  η μερα   της ωοθυλακιορρηξίας  μετατοπιζεται  και  δεν μπορουμε να ξερουμε  εκ των προτερων  ποτε  ακριβως  είναι,... Σε  κυκλο 28 ημερων την  υπολογιζουμε στην 13η ημερα,  σε  κυκλο 32  ημερων,  αντιστοιχα  4  ημερες αργοτερα. ΄ Να την προβλεψουμε με σχετική ακριβεια  μπορουμε  μονον   με  ενα τεστ  ωοθυλακιορρηξίας,  που θα  πρέπει  να γινεται καθημερινα   από την  ενδέκατη  μέρα καθε  κυκλου, μεχρι να  θετικοποιηθεί... Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40222
Γιατρέ, καλημέρα και σας ευχαριστώ για την απάντηση. Σήμερα μου ήρθε περίοδος, κάνοντας τον προηγούμενο κύκλο μου να μετρά μόνο 25 ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, νόμιζα ότι θα αδιαθετούσα σε 2-3 ημέρες. Πάνε πολλά χρόνια που μου έτυχε μια φορά να έχω κύκλο 25 ημερών, με εξαίρεση μία φορά που είχα κύκλο 21 ημερών, ο οποίος οφειλόταν μάλλον σε ψυχολογικούς παράγοντες. Το ερώτημα μου τώρα είναι γιατί να υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές στις ημέρες του κύκλου μου; Μήπως κρύβεται κάτι πίσω από αυτό που θα πρέπει να το ψάξω ή είναι φυσιολογικό να μετακινείται πού και πού η διάρκεια ενός κύκλου; Ευχαριστώ,nkk284
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!