default_mobilelogo
  Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  2.3K διαβάστηκε
ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ FORUM, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ,ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 29 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ 34 ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΠΟΛΥ. ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ  ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ''Ισως  όμως -  με το παραπάνω  δικό  μου σκεπτικό -  δεν φταίει (ή δεν φταίει  μόνον)  το σπερμοδιάγραμμα''. ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗ,
ΟΓΚΟΣ 2ML
PH 7.9
ΒΛΕΝΝΗ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗ
ΔΕΙΓΜΑ ΠΛΗΡΕΣ ΝΑΙ
ΠΡΟΣΕΚΟΜΙΣΘΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ/ML 240.000.000/ML
ΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ 480.000.000
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 
ΑΡΙΣΤΗ 0%
ΜΕΤΡΙΑ 0%
ΑΣΘΕΝΗΣ(ΕΠΙΤΟΠΙΑ) ΤΗΝ 1Η ΩΡΑ 15%
ΤΗ 2Η ΩΡΑ 12%
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ 8%
ΑΚΙΝΗΤΑ 1Η ΩΡΑ 85%
ΤΗΝ 2Η ΩΡΑ 88%
ΤΗΝ 4Η ΩΡΑ 92%
ΠΥΟΣΦΕΙΡΙΑ 2-4/ΟΠ
ΕΡΥΘΡΑ -
ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΓΕΝΝΗΣΗΣ1-2/ΟΠ
ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ 0-1/ΟΠ

ΣΧΟΛΙΟ:ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΟΣΠΕΡΜΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ

Για το  σπερμοδιάγραμμα: Από το πόρισμα  λείπουν ο χρόνος ρευστοποίησης, η  γλοιότητα  και   βέβαια  η  μορφολογία.  Πρόκειται για πολύ σημαντικές παραμέτρους.

Ο  αριθμός  είναι  υπερβολικά καλός (μιλαμε για υπερσπερμία!),  άν σκεφθεί κανείς,  ότι τα κατω φυσιολογικά  όρια είναι 20 εκ.  ανα κ. εκ.  Αν μάλιστα σκεφθει  κανείς   ακόμη ,  ότι απο  τα 240 εκ  ανά  κ.εκ.,  σε 3  ώρες κινούνται 12%, (δηλαδή περίπου 29 εκ(!!),  περίσσότερα δηλαδή  απ΄ ότι  σε  φυσιολογικό  σπέρμα με αριθμό 20-25 εκ  σπερματοζωάρια  ανά κ.εκ.),  τότε  ίσως τα ευρήματα δεν είναι και  τόσο ασχημα.

Να επαναληφθεί  σε 3 μήνες.  Πολλές φορές  παρόμοια   ευρήματα ( πολύ καλός αριθμός  σπερματοζωαρίων  με πεσμένη  κινητικότητα  )   είναι  εφήμερα.

Ισως  όμως -  με το παραπάνω  δικό  μου σκεπτικό -  δεν φταίει (ή δεν φταίει  μόνον)  το σπερμοδιάγραμμα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#16444
Αγαπητή  Ιωάννα,  αν θέλετε,  κανετε  αυτό που σας συμβούλεψα.


Εννοώ,  ότι ίσως υπάρχει και από γυναικολογικής πλευρας, κάποιο  μικρό  πρόβλημα,  που δεν του δόθηκε σημασία  και  σε συνάρτηση  με αυτό  του σπερμοδιάγραμματος, να γίνεται  σημαντικό.

Π. χ ,  τί γίνεται   με το αλφαβητάρι της διαγνωστικής, δηλ. με το πρωινό θερμοδιάγραμμα,  τι γίνεται με το  την βατότητα των σαλπίγγων, με την χλωρίδα του κόλπου και  τί  γίνεται  με το postcoital-test ( Sims - Huhner - test );

Έιδικά  αυτό το τελευταίο  θα ήταν πολύ σημαντικό για την πρόγνωση. Σε ζευγάρια  με  θετικό  Sims - Huhner - test 8-20  ώρες μετά απο τις τελευταίες  σχέσεις,  εννιά στα δέκα  το πρόβλημα  δεν είναι  στο σπέρμοδιάγραμμα,  έστω κι άν το πόρισμα του εργαστηρίου φαντάζει  σε μερικά  σημεία  του  παθολογικό.

Με  φιλικούς  χιαρετισμούς

Παρμενίων  Ζησόπουλος

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!