user_mobilelogo
  1. Kate123
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016
Γιατρέ, καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα σημαντικό ζήτημα. Είμαι 34 ετών και γέννησα πριν έξι μήνες περίπου το γιο μου και διέκοψα το θηλασμό με χάπια όταν ήταν τριών μηνών. Θέλω πάρα πολύ να ξαναμείνω έγκυος, ωστόσο ο κύκλος μου έχει απορρυθμιστεί. Μειώθηκε σε διάρκεια κατά 2 μέρες (είναι 24 μέρες από 26 που ήταν) και κάνω ωορρηξία πολύ αργά, την 21η μέρα. Αυτό το διαπιστώνω κάθε φορά και με τεστ ωορρηξίας και με άλλες φυσικές ενδείξεις (βλέννα, πόνος αριστερά ή δεξιά). Αυτό έχει συμβεί σε όλους τους τρεις κύκλους που ακολούθησαν έως σήμερα μετά τη διακοπή του θηλασμού (ενώ πριν μείνω έγκυος δεν είχα κανένα πρόβλημα ακανόνιστης περιόδου). Οι ορμονολογικές μου εξετάσεις είναι φυσιολογικές και δεν έχω προβλήματα θυρεοειδούς, πολυκυστικές ωοθήκες ή άλλο παθολογικό πρόβλημα. Ο γιατρός μου συνέστησε να πάρω αντισυλληπτικά χάπια για δύο κύκλους ώστε να ρυθμιστεί ο κύκλος μου. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: Υπάρχει περίπτωση, σταματώντας τα αντισυλληπτικά μετά από δύο κύκλους, να απορρυθμιστεί πάλι ο κύκλος μου και να διαπιστώσω ότι τα αντισυλληπτικά δεν είχαν αποτέλεσμα; Και μια δεύτερη ερώτηση: Εάν η ρύθμιση του κύκλου με αντισυλληπτικά είναι αποτελεσματική, πιστεύετε ότι θα μπορούσε αυτό να επιτευχθεί λαμβανοντάς τα μόνο για έναν κύκλο και όχι για δύο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!!!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!  Το να ερχεται   η περιοδος  του την 24η ημερα και η  ωοθυλακιορρηξία να  επερχεται  παντα   την 21η, ειναι περιεργο  για   μενα, μια και δεν  το εχω ξαναδει  σαν αίτιο στειροτητας.. Διακυμανση κυκλου 2 ημερων  δεν  ειναι  ΄΄απορρυθμιση΄΄... Μαλλον υπερβαλλεις με  τους φαοβους σου.. Αν το   αντισυλληπικο βοηθά παντα:  Δεν υπάρχει φυσικά ΄΄εγγύηση΄΄ ότι μετα  2-3  κυκλους θ΄αλλαξει η  κατασταση,,  Η χρηση  αντισυλληπικου  για λιγο, ειναι ωστοσο μισ  εμπειρική ''θεραπεια΄΄. Η ΄΄λογική΄΄ της  συνίσταται  στο  οτι ο κυκλος  ερχεται  καθε 28 ημερες για  δυο μηνες και ΄΄ψυχολογικά΄΄ ξεπερνιεται το προβλημα, δηθεν με  το ΄΄ φαινόμενο αναπηδησεως΄΄ της  ωοθυλακιορρηξίας... Η αποψη ωστοσο,  ότι η αντισυλληψη με την διακοπή της προξενεί καλλιτερες  ωοθυλακιορρηξίες (δηθεν ξεκουραζεται η  ωοθηκη!) δεν  ισχυει,  απ΄ ότι καλά γνωρίζω Πριν πας  σε  τετοια... Παρατα το τεστ  ωοθυλακιορηρξίας και κρατησε ενα (μόνον..εναν μηνα )  πρωινο θερμοδιάγραμμα ( μετά  το ξυπνημα, πρωί, μετρηση  στο στομα) από την 5η ημέρα  κυκλου Για 6 μηνες  αναμονης  μιλαμε.. (πιθανοτητα  ασυλληψης 20% σε  καθε κυκλο - απλα  δεν ετυχε ακομη!..).. Υστερα μιλας με  τον γιατρό σου  (ή με μας!)... Παω στοιχημα  οτι δεν  θα  βρεις το προβλημα  που λες οτι εχεις και  πολυ πιθνανον να μεινεις  κι ετσι πολυ   συντομα και παλι  εγκυος.. Φιλικά   Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ, γιατρέ. Συνήθιζα να χρησιμοποιώ το θερμοδιάγραμμα για να γνωρίζω τις λεπτομέρειες του κύκλου μου πριν την πρώτη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, τώρα το μωρό συνεχίζει να ξυπνάει ακόμα τη νύχτα κάθε 2,5-3 ώρες για να φάει, και κατά συνέπεια ξυπνάω κι εγώ για να του ετοιμάσω το γάλα. Και επειδή έχω διαβάσει ότι για να είναι έγκυρη η μέτρηση της θερμοκρασίας πρέπει να έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 6 ώρες ύπνου, δεν έχω μπει στη διαδικασία να κάνω θερμομέτρηση. Θεωρείτε ότι είναι έγκυρη η θερμομέτρηση όταν υπάρχουν μεν αρκετές ώρες ύπνου (ίσως και περισσότερες από 6), αλλά διακόπτονται ενδιάμεσα κάποιες φορές για μερικά λεπτά; Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά για την απάντησή σας!
  1. Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Συζητώντας  τα  μικροπροβληματα, ενας παληός γιατρός ΄΄ σκοντάφτει''  και σ΄αιτίες που.. εμποδιζουν.. Εδω  εχουμε δηλαδή μία  μαμά, που κυριολεκτικά  ΄΄κουταυλάει΄΄  από την  αυπνία κι επιμενει  να μεινει εδω και  τωρα έγκυος.. Μα  ειναι λογική.... αντισταση του οργανισμού, σε  μία  κατάσταση, που βέβαια   μία  εγκυμοσυνη τώρα - τώρα. ενδεχομενως  θα την  επιδεινωνε.... Καμια φορά λεω, ότι  η  φυση γνωριζει  καλλιτερα, πως να προστατευσει τις μητέρες.... Αφου  ομως εμείς   επιμενουμε, πάμε  στο θεμα  μας:  Δεν  εχεις να  χασεις   τιποτε στην περιπτωση  σου....Δοκιμασε την ιστορια  με το  θερμοδιάγραμμα   απο  τον τρεχοντα  κυκλο, αν δεν περασε η 14η  ημερα,  ή το αργότεοο  από την 5-6η  ημερα   του  άλλου κυκλου.  Μετά μιλαμε πάλι.. Φιλικά Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ. Αποφάσισα να μην ξεκινήσω τώρα τα αντισυλληπτικά για να δω αν θα διορθωθεί το πρόβλημα από μόνο του. Θα προσπαθήσω να κάνω και κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά μου, όπως να ξεκουράζομαι περισσότερο. Και πάλι χίλια ευχαριστώ!
  1. Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.