user_mobilelogo
  1. Rania03
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 17 Μαΐου 2016
Καλησπερα σας. Ειμαι 34 ετων και εχω ενα παιδακι 8 ετων. Επισκεφθηκα προσφατα γυναικολογο της περιοχης μου (μενω επαρχια) με αφορμη τις αποτυχημενες προσπαθειες που κανουμε με το συζυγο μου για δευτερο παιδακι εδω  και εναμιση χρονο, χωρις αποτελεσμα. Μου εκανε ενδοκολπικο υπερηχο την 10 ημερα του κυκλου : ΔΕ ωοθηκη = 22,1 χ 12,3 mm, AΡ ωοθηκη = 28,5 χ 28,5 mm ενδομητριο τριζωνικο 7,1mm, τρια ωοθυλακια στην αριστερη ωοθηκη, κυριαρχο 13,1mm. Στη δε ωοθηκη δεν υπηρχαν ωοθυλακια. Μου ειπε οτι οι ωοθηκες μου ειναι λιγο μικροτερες απο το φυσιολογικο. Μου εδωσε να κανω εξετασεις αιματος την 2η ημερα του κυκλου FSH: 10.22 MlU/mL  φ.τ 2,5 - 12,5 LH : 6.33 mlU/mL φ.τ 1.9 - 12.6 E2 : 15.00 pg/mL φ.τ 12.5 - 160 PLR :14.83 ng/mL φ.τ 1.8 - 29,2 TSH 2.62 (Εχω υποθυρεοειδισμο, παιρνω Τ4 62 ) ΑΜΗ 0.30 ng/mL φ.τ 0.47 - 9.5 PRG 5.80 (7 ημερες μετα την ωορρηξια) Εχω σταθερο κυκλο 24-26 ημερων, χρησιμοποιω τεστ ωορρηξιας και θερμοδιαγραμμα εδω και 1 χρονο που μου δειχνουν οτι εχω ωορρηξια και ωχρινικη φαση 12 ημερων. Η γιατρος μου μιλησε για ανεπαρκεια ωοθηκων και συνεστησε να παρω κλομιφαινη την 5η ημερα του κυκλου για 5 μερες και ακολουθως μετρηση του ωαριου με υπερηχο, ενεση Pregnyl και μετα Utrogestan. Επειδη ομως εχω καποιες ανησυχιες, εψαξα την ωοθηκικη ανεπαρκεια στο ιντερνετ (προς Θεου, δεν προσπαθω να κανω τον γιατρο, απλως ηθελα να ενημερωθω, οπου διαβασα για προωρη, λογω ηλικιας δικης μου, ωοθηκικη ανεπαρκεια και για αναγκη θεραπειας! Επισης οτι η προκληση ωορρηξιας με κλομιφαινη μπορει να επιδεινωσει την κατασταση μου! Θα ηθελα μια γνωμη και απο εσας, τι να κανω, μηπως θα επρεπε να απευθυνθω καπου πιο εξειδικευμενα (στο τοπο κατοικιας μου δεν υπαρχουν πολλες επιλογες) σας αναφερω οτι στην αλλη ωοθηκη δεν υπηρχε κανενα ωοθυλακιο.Ευχαριστω εκ των προτερων.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη   Φίλη Με  καλο  διφασικό θερμοδιάγραμμα,  οπως το περιεγραψες,  δεν εχεις προβλημα  ανεπαρκειας,, Για αυτή την στιγμη  βεβαια  μιλάω... Λογικά  θα συλλαβεις  αν  ο  συζυγος  συνεχιζει  να ειναι   εν ταξει (να σκεφτειτε  στα σοβαρα  ενα  σπερμοδιάγραμμα ) κι αν  οι λσπιγγες  ειναι ανοιχτες..Αυτό το τελευταιο, δεν το  θεωρώ στα  σοβαρά πιθανό μετα   από εναν  φυσιολογικο τοκετό.. Για τα εκλυτικά  ωοθυλακιορρηξίας:  Κινητοποιουν   σε καθε  κυκλο  περισσότερα  ωοθυλακια και γι  αυτό  υποθετει  κανεις  την  διακοπή της περιοδου καπως  ενωριτερα ..Ωστοσο, η θεραπεια διαρκει  κατα κανονονα  λιγοτερο  από  6  μηνες  και  ο ισχυρισμός  της  διακοπης   της  περιοδου ενωρίτερα  (ποσο ενωίτερα; ) δεν  είναι  αποδεδειγμένος''. Ακομη : Σε γυναικες  με  μικρους  διφασικούς  κυκλους.  δηλ  με  μεσοδιαστηματα 24-26 ημερων, ειναι  παρατηρημενο  ότι στατιστικά  η περιοδος σταματα΄ αργά!. (κατεγραψε το αυτό!). Τουναντιον. σε οσες  εχουν διφασικους κυκλους,  αλλά  με  μικροκαθυστερησεις,  η  περιοδος σταματα  καπως ενωρίτερα...   Εν ταξει,  οι εξετάσεις  σοβαστες,  οσο  ομως αφορά την προγνωση του ποσο νωρις  σταματουν  οι  ωοθυλακιορρηξίες.  υπαρχουν  μεγαλες διακυμανσεις..Δεν θα  σταματήσουν μεσα στο χρόνο  που ερχεται. Για την  χρηση Cλomifen στην περιπτωση  σου:  Δεν εχω ενδειασμούς,  αν  αρχισει  με  μικρη  δοσλογια  (1 δισκιο  ημερησιως  απο 3η εως και 7η  ημέρα  κυκλου.), μετρηση βασικης  θερμοδρασιας  και κλινικό- υπερηχογραφικος   ελεγχος  ωοθυλακιορρηξίας στον πρωτο  κυκλο Φιλικα Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ γιατρε μου που μου απαντησατε. Κρατησα το θερμοδιαγραμμα του τελευταιου μου κυκλου και σας το παραθετω: 1η ημερα κυκλου: 36.6 2η:36.7 3η:36.5 4η:36.5 5η:36.6 6η:36.5 7η:36.2 8η: 36.4 9η:36.1 10η:36.4 11η:36.2 12η:36.4 13η: 36.2 14η:36.8 15η:36.8 16η:36.6 17η:36.7 18η:37 19η:36.9 20η:39.9 21η:37 22η:37.2 23η:37.1 24η:36.9 25η:36.8 26η περιοδος Ειναι ενταξει? Επισης αλλη μια ερωτηση τελευταια κ συγγνωμη αν σας κουρασα. Ποτε θα πρεπει να επανεξετασω το θεμα της προωρης εμμηνοπαυσης?ευχαριστω πολυ! 
  1. Σάββατο, 28 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη Φίλη! Ωοθυλακιορρηξία  την 13η  ημερα ,  ικανοποιητική διαρκεια  β΄φασεως  κυκλου  (πανω apό 11  ημερες)..Θερμοδιαγραμμα  για..επίδειξη... Για το άλλο θεμα, τον  έλεγχο  δηλ. με  AMH  και ισως  ορμονικο προσδιορισμό  FSH-LH-E2  κατα την 3-5η  ημερα  κυκλου:  Τι  τα  θελετε αυτά;  Ετσι  κι  αλλοιως, τ΄αποτελεσματα  απο προγνωστικής  αξιας ειναι αρκετά  ΄΄φλού΄΄! Οπως  προείπα: να σκεφτειτε στα σοβαρά  ενα σπερμοδιάγραμμα (σημαντικο,  επειδη  προβληματα  του απαιτουν  αρκετο χρονο  θεραπειας) Αν χρειαζεται  καποια  ''υπερβολη΄΄  Στον επόμενο κυκλο,  βαλτε στο προγραμμα  μία σαλπιγγογραφια  την   8-10η  ηνμερα κυκλου) Μαλλον  υπερβολή επισης ειναι η διαγνωση  ωοθηκικη ανεπαρκεια (με  τετοιο θερμοδιαγραμμα)..  Εν  πασει περιπτώσει,  επειδή η χορηγηση  κιτρικής κολμιφαινης  δεν μπορει  να  ειναι  ΄΄ αιώνια'',   το σσυνιστω  να γινουν  κι αυτά  που λεμε,  κυριως  το σπερμοδιάγραμμα (το  οτι  καποιος απο  εμας τους ανδρες  κανει... συνεχώς  παιδιά,  παρ΄ολο που συνέβαλε σε ενα, δεν  ειναι δεδομενο)  Φιλικά Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Κυριακή, 29 Μαΐου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημερα σας. Θας σας ενοχλησω κ παλι..Καναμε το σπερμοδιαγραμμα, ηταν φυσιολογικο. Αποφασισα αυτον τον μηνα να ξεκινησω με την κλομιφαινη που μου ειχε προτεινει ο γυναικολογος.. Την 3η μερα του κυκλου, εκανα εξετασεις FSH και Ε2 απο μονη μου, μιας κ ειχα παει να κανω εξετασεις για το θυροειδη και μιας κ θα επαιρνα εκεινη τη μερα το πρωτο χαπι κλομιφαινης.. Μου εστειλαν σημερα τα αποτελεσματα.. Αυτη τη φορα η FSH 13.7 mIU/mL και Ε2 21.5 pg/mL.. Αυτη ειναι η 3η μερα που παιρνω κλομιφαινη...Μηπως την πηρα τζαμπα? Να συνεχισω τη θεραπεια η ειναι ματαιο; Σας ευχαριστω.
  1. Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Oi τιμές  FSH  κι Ε2  ειναι,  η μεν  μια καπως τσιτωμενη  προς τα άνω κι  η άλλη  πιεσμενη  προς τα κακτω,  αλλά  σε καμια  περίπτωση   δεν ειναι   δεδομενο,  ότι  δεν  θ΄απαντησεις στην αγωγή. ''Εννεα  στα  δεκα'' θα  υπάρξει  καλη ανταποκριση.  Αφου  η  θεραπεια  ξεκινησε,  φυσικά και ειναι σκοπιμο να  περατωθει.  Αν η  παρακολουθηση  του θερμοδιαγραμματος (προσωπικά  μου  αρκεί!) δειξει μία  επαρκή   ωχρινική  φαση (11 ημερες κατ'  ελαχιστον ) -τότε ειναι  λόγος και  να συνεχιστεί.. Φιλικά Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Θα ήθελα να σας κάνω κι άλλη μια ερώτηση. 05.01.2016 FSH 6.39mlU/mL, E2 : 26.10 pg/mL 09.05.2016 FSH 10.22 mIU/ml, E2 : 15 pg/mL 28.07.2016 FSH 13.7 mIU/mL, E2 : 21.5 pg/mL ωστόσο με σταθερό κύκλο 25-26 ημερών κατά αυτο το χρονικό διάστημα, θερμομετρικο διάγραμμα ενδεικτικο ωορρηξιας κάθε μήνα με ωχρινικη φάση 12 ημερών ( εκτός του 05/16 που κράτησε 14 ημέρες), ικανοποιητικη τραχηλικη βλεννη, αλλα χωρίς επίτευξη εγκυμοσύνης παρόλες τις επαφές κατά τη διάρκεια των γονιμων ημερών ( γι αυτο κ μου συστηθηκε η θεραπεία με την κλομιφαινη). Κ εδώ προκυπτει η ερώτηση: Η κατάσταση των ορμονών μου χειροτέρεψε πολύ τους τελευταίους 7 μήνες; Κι επιπλέον αυτο που οδηγεί, σε μια πρόωρη ίσως εμμηνόπαυση ( ειμαι 33 ετών); Ακόμη δεδομένου ότι εχω ήδη ένα παιδί, μήπως με αυτή την ορμονολογικη εικόνα ματαιοπονω προσπαθώντας για δεύτερο με την κλομιφαινη; με συγχωρειτε για τον καταιγισμό των ερωτησεων, αλλα είναι ερωτήματα που δυο γυναικολόγοι που έχω συμβουλευτεί ήδη..αποφευγουν να μου απαντησουν νομίζω...Σας ευχαριστώ και πάλι κ με συγχωρειτε για το μακροσκελές μου ερώτημα.
  1. Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη! Στην ερωτηση σου, εχω  ήδη  απαντήσει... Ασφαλώς,  εγγύηση επιτυχίας δεν  μπορει  να   υπάρξει.. Θεραπειες  αξιζουν  ομως τον  κόπο, σε περιστατικά  σαν  την περιπτωση  σου..Εξ άλλου, τα σχετικά  φάρμακα που χρησιμοποιουνται στην περιπτωση  σου, ,  για  κατι  τετοια  χρειάζονται. Μια συμβουλή  μονον: Ενα   ατελειωτο ΄΄μπίρι-μπίρι''  δεν  βοηθάει.... Ή  προσπαθείς,  ή τα παρατας .. Φιλικά Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δικιο εχετε γιατρε, ετσι πρεπει. ευχαριστω.

Τα νεοτερα είναι ότι σημερα 11η μερα του κυκλου πηγα για υπερηχο μετα από ληψη κλομιφαινης 1 χαπι 3η - 7η μερα του κυκλου. Βρεθηκε ένα ωοθυλακιο στη μια ωοθηκη 15mm, και 3-4 μικρα στην άλλη ωοθηκη (το μεγαλυτερο 10mm). Ενδομητριο 6.1 mm. H γιατρος μου ειπε να το ξαναδουμε τη Δευτερα (οποτε και θα εσπαγε λογικα από μονο του, 14η μερα εχω συνηθως ωορρηξια) και αν δεν εχει σπασει να κανω ενεση Pregnyl αν θελω. Να κανω την Pregnyl, βοηθαει σε κατι περαιτερω? Επισης, 2 μερες μετα την ωορρηξια να παρω προγεστερονη, δεδομενου ότι στις 2 τελευταίες εξετασεις ηταν χαμηλη (5.9 και 8). Και στον επομενο κυκλο να αυξήσουμε τη δοση σε 2 χαπια κλομιφαινης. Πως τα βλέπετε τα πραγματα? Ευχαριστω πολύ.
  1. Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Οχι...δυο  γιατροί...Ενας  θα κανει  κουμαντο  κι αυτός  ειναι  ο/η γιατρός που  εχει  αναλαβει το περιστατικό..
Κατα τα  άλλα:  Η  πορεια  θα δειξει..
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και παλι! Ολοκληρωσα τον κυκλο με κλομιφαινη, 1 χαπι 3-7η ημερα. Βρεθηκαν 2 μεγαλα ωοθυλακια ατον υπερηχο, 1 και μοναδικο απο την δεξια και 1 απο την αριστερη, καθως και 3-4 μικρα. Κρατησα και θερμοδιαγραμμα και η ωορρηξια μου ηταν 15η ημερα, χωρις pregnyl, οπως επιβεβαιωθηκε και απο τον υπερηχο. Ενω ομως κραταω θερμοδιαγραμμα ενα χρονο τωρα (σας ειχα στειλει κ ενα παλαιοτερα και ηταν ωραιοτατο),  στον κυκλο με την κλομιφαινη διαφερει αρκετα απο τα προηγουμενα.  1η: 36.9 2η: 36.5 3η:36.4 4η:36.5 5η:36.7 6ή:36.6 7η:36.7 8η:36.6 9η:36.6 10η:36.5 11η:36.3 12η:36.4 13η:36.2 14η:36.6 15η:36.1 16η:36.7 17η:36.9 18η:36.7 19η:36.8 20η:36.9 21η:36.7 22η:37 23η:36.6 24η:36.7 25η:36.6 26η:36.5 27η:36.6 28η:περιοδος Οι θερμοκρασιες μου δηλαδη κατα το πρωτο μισο του κυκλου ηταν πιο χαημελες ενω στο δευτερο μισο δεν ανεβηκαν τοσο οσο  τις αλλες φορες. Η εικονα παρουσιαζε "ανεβοκατεβασματα" σε σχεση με ολα τα προηγουμενα που η ανοδος ηταν σταθερη (37 - 37.2). Σημαινει κατι αυτο?Υπαρχει καποιο προβλημα; Επισης απο 25η ημερα ειδα καφε εκκρισεις. Τωρα ετοιμαζομαι για τον δευτερο κυκλο με αυξηση της δοσολογιας σε 2 χαπια.
  1. Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Το θεμα  της   ωοθυλακιορρηξίας ειναι  μια χαρά... Αν και τα  υπολοιπα  που συζητησαμε  είναι  εν ταξει (κυριως  ενα σπερμοδιάγραμμα!),  λογικά  θα συλλαβεις..   π.Ζ  
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε γεια σας και παλι.
Μολις ολοκληρωσα και τον δευτερο κυκλο θεραπειας με κλομιφαινη, 2 χαπια αυτη τη φορα, 3 - 7 ημερα του κυκλου, και ενεση πρεγκνυλ 5000. Αυτη τη φορα ειδαμε 3 ωοθυλακια, με το μεγαλυτερο και παλι στην δεξια ωοθηκη. Το ενδομητριο ηταν λεπτοτερο αυτη τη φορα, 8mm την ημερα που εγινε η πρεγκνυλ.Δεν υπηρξε εγκυμοσυνη και παλι.
Το σπερμοδιαγραμμα το καναμε ηταν καλο μας ειπε η γιατρος (ογκος 3ml, ολικος αριθμος 65.000.000, αντιδραση 7.6, κινητικοτητα , ζωηρα 65% 55% 40%, τυπικες μορφες 70% τα βασικα).
Απο κει και περα με συμβουλευσε να κανω υστεροσαλπιγγογραφια γιατι μετα την εξεταση πολλες γυναικες μενουν εγκυες.
Θελω να σας κανω μια τελευταια ερωτηση γιατρε και να κλεισω αυτο το μεγαλο θεμα που εχω ανοιξει, επικαλουμενη την τεραστια εμπειρια σας και εκτιμωντας ,διαβαζοντας αρκετα γραφομενα σας, την ειλικρινεια σας:
Σκεφτηκα να καταφυγω στη λυση της εξωσωματικης γονιμοποιησης. Δεδομενων των τιμων των εξετασεων μου (τελευταιες που σας εγραψα και σε προηγουμενη ερωτηση) FSH: 13.7, E2 : 21.5 και ΑΜΗ 0.3, εχω αξιολογες πιθανοτητες? Η δεν αξιζει να βαλω τον εαυτο μου σε αυτην την δαπανηρη και ψυχικα και οικονομικα διαδικασια? Τωρα σε περιπτωση που αξιζει, υπαρχουν κεντρα που ειναι πιο εξιδικευμενα στην δικη μου περιπτωση 'η σε οποιο και να παω ειναι το ιδιο?
Σας ευχαριστω πολυ για τις τοσες πολλες φορες που μου εχετε απαντησει.
  1. Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Μιλαμε  για  34 ετων  γυηναικα,  που γεννησε ενα  παιδί...Δεν  επειγει..Θα  περιμενα  ενα ευλογο   διαστημα .(''ευλογο ''  π.χ.  ειναι  6,  ισως 12 μηνες ..)..
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.