user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

AngelikiD

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 6 μήνες πριν
  1. AngelikiD
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016
καλησπέρα σας, έχω τον ιό HPV εδώ και 12 έτη και πριν από έξι μήνες έκανα κωνοειδή εκτομή και τ΄αποτελέσματα της βιοψίας ήταν τα εξής: παραλάβαμε κωνοειδές τεμάχιο εκτάσεως 3,8 επί 3,5 εκ. και ύψους δύο εκ., το οποίο στη μία του περιφέρεια συνέχεται με αποπλατυσμένο ιστοτεμάχιο εκτάσεως 13κ. Συναποστάλθηκε κωνοειδές τεμάχιο εκτάσεως 3 επί 1,4 εκ και ύψους 2 εκ. Στην ιστολογική εξέταση, σε πολλάπλές τομές που πάρθηκαν από το μεγαλύτερο κωνοειδές τεμάχιο, αυτό προέρχεται από τη ζώνη μεταπτώσεως του τραχήλου της μήτρας και παρουσιάζει εκτεταμένη άωρη πλακώδη μετάπλαση του καλυπτικού επιθηλίου με συνοδό παρακεράτωση. Συνυπάρχουν εστιακές αλλοιώσεις μικροπολυπώδους τραχηλίτιδος μέχρι και αναγνώριση μικρών ινοαδενωδών ενδοτραχηλικών πολυπόδων, αλλά και εστίες με αλλοιώσεις πεταλιδώδους ενδοτραχηλικής αδενικής υπερπλασίας. Συνυπάρχουν θέσεις με πυκνή φλεγμονώδη διήθηση του υποστρώματος. Το ιστοτεμάχιο που συνέχεται με το κωνοειδές τεμάχιο καλύπτεται από τη μία του επιφάνεια από πλακώδες μη κερατινοποιουμενο επιθήλιο με φυσιολογική παραγωγή γλυκογόνου. Σε πολλάπλές τομές από το δεύτερο ιστοτεμάχιο, αυτόπ περιλαμβάνει τόσο πλακώδες μη κερατινοποιούμενο επιθήλιο από τον εξωτράχηλο, όσο και αδενικό ενδοτραχηλικό επιθήλιο χωρίς αλλοιώσεις. Δεν υπάρχουν στοιχεία κακοήθειας στο υλικό που εξετάστηκε. έκανα το επαναληπτικό τεστ παπ και βγήκε καθαρό. Η ερώτησή μου ειναι η ακόλουθη: δεδομένου ότι έχω κάνει κάποιες φορές και πρωκτικό σεξ, προφανώς έχοντας τον ιό και πάντα με τον ίδιο σύντροφο..πρέπει να υποβληθώ και σε εξέταση όρθου; σας ευχαριστώ πολύ Αγγελική Δ.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη! Ειμαι δεκατιιες στην  ειδικότητα κι εχω διαγνωσει ισως ισως 2 εκατονταδες δυσπλασιες  τραχηλου και  λιγο  πολυ  ολες τις ειδα και τις  βλεπω  για δεκαετιες.. Γυναικα  να  προσελθει με  ΄΄Νεο  ορθου΄΄ δεν  ειδα  ακομη,,  Οχι βεβαια ότι δεν υπάρχει κατι τετοιο....Παντως  μία παρόμοια συσταση - ας πουμε  ετησια..ορθοσκοπιση -  στις  δικιες  μου δεν τη κανω και βεβαια δνε υαπρχει σχετική  οδηγία γι  αυτό. Με αυτή την λογική πρεπει να   παμε και  στην στοματικη κοιλοτητα  και σε ετησια λαρυγγοσκοπιση..  Υπαρχει ενα Γερματικό  αποφθεγμα σχεικά  με  υπερβολές: ''Man sollte die  Kirche  im  Dorf  lassen'':  που σημαινει ΄΄ ας αφηδουμε την εκκλησία στο  χωριό΄΄ και   σε  απλα Ελληνικα θα    μετεφραζα: ας  μην το παρακανουμε..'' Φιλικά Π.Ζ
  1. Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
καλησπέρα γιατρέ, σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..είναι εξαιρετικό το σάιτ γιατί δίνετε έγκυρες και έγκαιρες απαντήσεις.. μια τελευταία ερώτηση: σας έστειλα τα αποτελέσματα της βιοψίας..γιατί δε γράφει πουθενά για το hpv??? επίσης, αυτό που μου έκαναν είναι κανονική κωνοειδής εκτομή (βλέποντας τα εκατοστά που αφαίρεσαν) ή κάποια μικρότερη επέμβαση;; και πάλι ευχαριστώ Αγγελική Δ.
  1. Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η   κωνοειδής εκτομή εγινε  -  υποθετω! -  λογω ενο;  παθολογικου  Pap- τεστ,  που  μπορει  να προκυψει  από  διαφορες αιτίες, συνηθως  από  ΗPV, Στα  παρασκευασμα  βρεθηκαν αλλοιωσεις φλεγμονης (τραχηλιτιδας δηλαδή ),  που μπορει  να  οφειλονται  σε  HPV,  ή σε  αλλες,  π.χ.  μικροβιακες αιτίες..  Η ιστολογικη  εξεταση,  πραγματι  δεν  μιλαει  για προσβολή από  HPV..  ''Eυτυχώς΄΄ θα έλεγα,  προέκυψε   ενα....  ανακουφιστικό  ευρημα..Δεν  συμβαινει  συχνα... Φιλικά Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
καλημέρα γιατρέ, σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! φιλικά Αγγελική Δ.
  1. Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
καλησπέρα και πάλι γιατρέ, θα ήθελα να σας απευθύνω ακόμα μια ερώτηση.. μέτα το loop που δεν έγραφε για hpv πέρασαν έξι μήνες και έκανα το τεστ παπ. Δεν έδειξε τίποτα άλλο παρά μερικά διπύρηνα κύτταρα και ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι τίποτα απολύτως. ..εσείς τι πιστεύετε;πώς το κρίνετε; σε όλα οι ενδείξεις είναι αρνητικές (πχ ευρηματα συμβατά με ενδοεπιθηλιακή αλλοιωση: ΌΧΙ, υπερκερατωση: όχι, παρακερατωση: όχι, κοιλοκυταρωση: όχι, δυσκαρύωση: όχι, δυσκερατωση: όχι, κυτταρικά στοιχεία ενδεικτικά κακοηθειας δεν παρατηρήθηκαν στα εξετασθέντα επιχρίσματα). Ωστόσο μου συνέστησε να κάνω το επόμενο τεστ παπ σε 6-8 μήνες... αν δεν είναι τίποτα τα διπύρηνα γιατί δε με επαναφέρει στην ετήσια ρουτίνα; υπάρχει κάποια οδηγία για εξάμηνη παρακολούθηση μετά την κωνοειδή εκτομή; σας ευχαριστώ για το χρόνο σας Αγγελική Δ.
  1. Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/___copy.jpg Διπύρηνα  κυτταρα    της επιφ. κυτταρικής στοιβαδας, με τάαη γιγαντιοκυτταρωσης, από Pap-test νεαρης ασθενούς   του ιατρειου μας. Κατα την μετεπειτα  υπερδεκαετη   κολποσκοπικη  και  κυτταρολογικη παρακολούθθηση, δεν προέκυψε  ποτε  ξανά παρόμοιο εύρημα. Μεγεθυνση  10Χ40, δικό μας  παρασκεύασμα. Aγαπητή  Φίλη! Για ειδική  οδηγία:  Δεν  νομιζω  να υπάρχει,   αλλά στην πραξη  συνηθιζεται  να  συνιστουμε  εναν  πιο βραχυπροθεσμο έλεγχο στα    πρωτα 2 χρονια. Υποτροπες  απο αλλοιώσεις που οφειλοντααι  σε   HPV,  υπαρχουν εδώ  κι εκεί,  όπως φυσικά  και  τραχηλτιιδες  'αλλης αιτιολογιας  (μικοβιακής)..Αυτές, οι τελευταιες   ειναι  πολυ πιο σπανιες ... Φιλικά Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
σας ευχαριστώ για την απάντηση και για την εικόνα! Αν κατάλαβα δηλαδή, όντως τα διπύρηνα δεν υποδηλώνουν κάτι...; να ηρεμήσω και να συνεχίσω τη ζωή μου κανονικά; γιατί είμαι τρομοκρατημένη.. ευχαριστώ άπειρα Αγγελική


[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 24-06-2016 09:55:34]:
images/___copy.jpg Διπύρηνα  κυτταρα    της επιφ. κυτταρικής στοιβαδας, με τάαη γιγαντιοκυτταρωσης, από Pap-test νεαρης ασθενούς   του ιατρειου μας. Κατα την μετεπειτα  υπερδεκαετη   κολποσκοπικη  και  κυτταρολογικη παρακολούθθηση, δεν προέκυψε  ποτε  ξανά παρόμοιο εύρημα. Μεγεθυνση  10Χ40, δικό μας  παρασκεύασμα. Aγαπητή  Φίλη! Για ειδική  οδηγία:  Δεν  νομιζω  να υπάρχει,   αλλά στην πραξη  συνηθιζεται  να  συνιστουμε  εναν  πιο βραχυπροθεσμο έλεγχο στα    πρωτα 2 χρονια. Υποτροπες  απο αλλοιώσεις που οφειλοντααι  σε   HPV,  υπαρχουν εδώ  κι εκεί,  όπως φυσικά  και  τραχηλτιιδες  'αλλης αιτιολογιας  (μικοβιακής)..Αυτές, οι τελευταιες   ειναι  πολυ πιο σπανιες ... Φιλικά Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.