default_mobilelogo
  Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  2.1K διαβάστηκε
Γιατρέ καλησπέρα σας!

Μετά από 20 σχεδόν μήνες προσπαθειών (μπορείτε να δείτε την περίπτωση αν ανατρέξετε στα προηγούμενα μηνύματά μου) έμεινα επιτέλους έγκυος!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Στις 4 εβδομάδες και 4 ημέρες έκανα τον πρώτο υπέρηχο που έδειξε σάκο 3mm.  Κατόπιν στις 6 εβδομάδες ακριβώς είδαμε έμβρυο 3mm και ακούσαμε καρδιακή λειτουργία με 101 χτύπους.  Σήμερα 6 εβδομάδες και 4 ημέρες ξαναείδαμε το έμβρυο που τώρα είναι 5mm και παλμούς 115.

Βλέπετε κάποιο πρόβλημα στα στοιχεία αυτά;  Είναι το έμβρυο μικρό για την ηλικία του;  Υφίσταται βραδυκαρδία;  Ο γιατρός μου είπε να το ξαναδούμε σε 2 εβδομάδες για να δούμε την πρόοδο που θα σημειώσει.
Ανησυχώ και θα εκτιμούσα τις διευκρινήσεις σας.  Ευχαριστώ
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#16525
Αγαπητή    Φίλη,  αυτά ειναι καθημερινές καταστάσεις   στα  ιατρεία  μας.   Οι 115 παλμοι δεν αποτελουν βέβαια  τεκμηριο βραδυκαρδίας.  Το  μεγεθος  του εμβρυου  διαφέρει, αν συνέλαβες καποιες μερες αργοτερα ή ενωρίτερα.  Παιζει  ρολο  σ΄ αυτή   και η τεχνικη  δυνατότητα,  η  δαγνωστική ικανοητητα  του  καθ΄ ενός μας ,  ή το .. βαρος  σου.

Απο την στιγμή   παντως  που διαπιστωθηκαν  θετικοί παλμοι,  η  κύηση   περιπου  κατά 95%  θα παει καλα.  Να 'επεσες εσύ τωρα στην εξαίρεση;   Κανε λιγες μερες υπομονη,  θα δειξει.
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!