default_mobilelogo
  Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  1.9K διαβάστηκε
Καλημέρα γιατρέ,

πάντα είχα σταθερό κύκλο 30ημερών με ωορηξία την 16η μέρα(την οποία πάντα καταλαβαίνω, τσιμπήματα πάντα στην αριστερή ωοθήκη). Ο κύκλος μου το τελευταίο 5μηνο είναι 28 ημερών με ωορηξία την 16η μέρα. Αυτό είναι πρόβλημα?Δε θα έπρεπε κανονικά να είναι την 14η μέρα του κύκλου μου?

Μετά από μία παλίνδρομη κύηση δυσκολεύομαι να ξανασυλλαβω (8μήνες προσπάθειας). Αυτό το μήνα πήρα clomiphene και χθες είχα ωορηξία πάλι στην αριστερή ωοθήκη(16η μέρα) με πολύ πόνο. Θα ήθελα να ξέρω πόσες ώρες το ωάριο είναι βιώσιμο καθώς και πόσες ώρες τα σπερματοζωάρια.

Ευχαριστώ
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#16534
Αγαπητή Εφουλα,  δεν έχεις κανένα προβλημα  με  το ότι η  ωοθυλακιορρηξία  είναι  στην  16η  ημέρα. . 

Για  το  ωάριο:Η  δυνατότητα σύλληψης περιορίζεται  σε περίπου 12  ώρες.! Για το σπερματοζωάριο:  Η  δυνατότητα επιβίωσης στα υγρά  της μήτρας φτάνει σε εξαιρετικές περιπτώσεις τις ... 10  ημέρες.!!

Η   δυνατότητα  συλληψης  αυξάνεται,  όσο  πιο κοντά στην  ωοθυλακιορρηξία ήταν  η  συγκεκριμένη σχέση. Συνήθως το σπερματοζωριο -  ανάλογα  πάντα με την ποιότητα του σπερματος -  γονιμοποιούν 1-4 ημέρες  μετα την σχέση.  Εχω   υπ΄ οψη  μου και σύλληψη, μετά απο σχέση  προ...9  ημερών.  Σχετικές περιγραφές  υπαρχουν  σε ιατρικές ανακοινώσεις του παρελθόντος.


Για το δικό  σου  θέμα: Το άγχος σου επηρεάζει  οπωσδήποτε αρνητικά την κατάσταση.  Ωστοσο,  αν περάσει  χρόνος  χωρίς σύλληψη, τότε  θα ξανασκεφτεί κανείς   τον εκ  νεου έλεγχο  των  παραγόντων  Sims - Huhner - test  και  βατότητας σαλπίγγων.

Στο τέλος μια  δοκιμασμένη καλή συμβουλή  και για σένα:  Πριν  απ΄ όλ΄ αυτά,  δεν τα παρατάτε για  λίγο; Τότε  το παιδί  θα έλθει  από μονο  του.

Με  φιλικούς χαιρετισμούς

Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!