user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

emmap

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 χρόνο πριν
  1. emmap
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016
Καλησπέρα, πήρα το "θάρρος" να σας στείλω, γιατί τους τελευταίους μήνες έχω θέματα με τον hpv.
Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Πριν 6 μήνες πήγα στην γυναικολόγο μου για την κλασσική εξέταση test-pap. Την ώρα που μου το έκανε, είδε στον τράχηλο μια μικρή κύστη και μου είπε, πως ανάλογα με τα αποτελέσματα του τεστ, θα δούμε τι θα κάνουμε. Πήρα τα αποτελέσματα και ήταν αρνητικά. Πήγα να κάνω μετά από 1 μήνα την κολποσκόπηση που μου είχε πει (μου είπε να την κάνω όποτε θέλω, δεν ανησυχούμε για κάτι, οπότε μετά το τέλος της περιόδου πήγα) και μαζί με την κύστη naboth, βρήκαμε λοίμωξη του hpv lgsil στον τράχηλο. Μου έδωσε να κάνω κάποιες κολπικές πλύσεις για 3 μήνες και μου είπε να φτιάξω τη διατροφή μου, τα έκανα όλα αυτά και στους 5 μήνες πήγα ξανά. Μου έκανε πριν 1 μήνα ακριβώς, το υγρής μορφής test-pap, το οποίο βγήκε πάλι αρνητικό. Την ρώτησα αν πρέπει να κάνουμε κολποσκόπηση και μου είπε δε χρειάζεται, απλώς να ξαναπάω σε 6 μήνες. Της είχα πει να με κοιτάξει και εξωτερικά, αλλά είπε όλα μια χαρά δεν έχω κάτι. Μετά από 2 βδομάδες όμως, έπιασα κάτι σαν ελίτσα και πήγα σε δερματολόγο-αφροδισιολόγο και έχω ένα μικρό κονδύλωμα. Μου έδωσε να βάζω την κρέμα aldara, η οποία εδώ και μία βδομάδα που την βάζω, δεν έχω καταλάβει αν μου κάνει δουλειά, αλλά νωρίς είναι ακόμα. 
Δυστυχώς μετά από αυτό, δεν εμπιστεύομαι την γυναικολόγο μου που την έχω από τα 19 μου (τώρα είμαι 25) και είμαι σε αναζήτηση νέου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα test-pap βγαίνουν αρνητικά, αφού κάτι έχω... Πότε μπορώ να κάνω ξανά test-pap για να δω τι γίνεται μέσα; Στον νέο γυναικολόγο που θα πάω, πέρα από τις εξετάσεις και το ιστορικό που θα έχω μαζί, μπορώ να ζητήσω απευθείας κολποσκόπηση; Είναι φυσιολογικό αυτό, συμβαίνει;
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Βλεπω   ότι ΄΄τα πραγματα΄΄ έμπλεξαν..
Η  κολποσκοπικη   διάγνωση  ΄΄ δυσπλασια  χαμηλου κινδυνου΄΄ και μαλιστα  με 2χ  αρνητικο  Pap-test, αν δεν επιβεβαιωθεί  ιστολογικά (μικροβιοψία),  μπορει  να  μην ευσταθeί...
Μία  προταση  για  να...  ''ξεμπλεξουν'':
Το  θεμα  τωρα  που  ενδιαφερει, δεν ειναι  η αλλαγη του γιατρου, αλλά  η  κατωχύρωση της διαγνωσης.. Μια  ανωδυνη  προταση ειναι  να  διενεργθει  πρωτιστως  ενα HPV-test,  δηλαδή  να προσδιοριστεί  αν στο κολποσκοπικο ευρημα συνυπαρχει προσβολή  από καποιο στελεχος  υψηλου  κινδυνου..Διενεργεται   σε καθε (ή σχεδον  σε καθε!)  κυτταρολογικο εργαστηριο.
Αν  αυτό  αποκλειστεί,  μπορει  κανείς  ανετα να περιμενει και η  οποια  αλλοιωση  στον τραχηλος της  μητρας   θα  αυτοϊαθει... Αν το στελεχος  που συμετεχει  ειναι  υψηλου  κινδυνου,  θα  κρινει κανείς  κατα  ποσο θα περιμενει,  κατα ποσο  θα πρεπει να επιβεβαιωθεί η διαγνωση  και με  μικροβιοψία κι  αν  θα  γινει  θεραπεια  με καποια  καταστροφική μεθοδο..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.