user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

ΜΑΡΙΖΑ

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 χρόνο πριν
  1. ΜΑΡΙΖΑ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016
Καλησπερα και απο μενα!απο χθες βρισκομαι σε κατασταση πανικου .Να παρω τα πραγματα απο την αρχη ομως .Ενω τα ΤΕΣΤ ΠΑΠ που εκανα μεχρι τοτε ηταν καλα τον 10/2014 ηταν το εξης:αφθονα πλακωδη κυτταρα ποικιλλης ωριμανσης,δυσκερατωση,πιθανη κοιλοκυτταρωση και αδενικα κυτταρα εκ του ενοτραχηλου με αντιδραστκες αλλοιωσεις.Συμπερασμα:αλλοιωσεις υπαινικτικες χαμηλου βαθμου πλακωδους ενδοεπιθηλιακης βλαβης (LOW grade SIL). Εκανα κολποσκοποιση και βιοψια την οποια σας επισυναπτω .Απο τοτε ο γιατρος μου ειπε πως δεν θα κανουμε κατι παραπανω απλα θα το παρακολουθουμε.Κανω απο τοτε καθε 6 μηνε ς τεστ παπ και τα οποτελεσματα ηταν τα ιδια καθε φορα (σαεπισσυναπτω αρχειο με τα τεστ παπ.Χθες λοιπον κανοντας παλι κολποσκοποιση ο γιατρος μου ειπε οτι η βλαβη εχει παει και σε σημεια που δεν υπηρχεπριν και πως πρεπει να κανουμε κωνοειδης εκτομη και πως δεν υπηρχε λογος να παρει παλι υλικο παλι για βιοψια.Και γω τωρα αναρωτιεμαι μηπως επρεπε τελικα να κανω απο τοτε επεμβαση ?Μηπως το αφησαμε και εχει εξελιχθει σε κατι κακο?Ποσο γρηγορα μπορει να εξελιχθει η βλαβη?Α,και κατι ακομα δεν εχω κανει τυποποιηση γιατι ο γιατρος μου ειπε οτι οποισδηποτε τυπος και να εβγαινε παλι την ιδια διαδικασια θα ακολουθουσαμε.Ειμαι 35 χρονων και εχω δυο παιδια.Πειτε μου κατι γιατι απο χθες τα εχω βαψει ολα μαυρα.Ευχαριστω εκ των προτερων
Επισυνάψεις
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Δεν κατάλαβα  ποτέ  αυτό το θεμα  της  ΄΄παρακολουθησης΄΄  αλλοιωσεων  σε μεγαλο βαθος χρονου..Εν τελει η ψυχολογικη επιβαρυνση  της γυναικας  -  αλλά  και του γιατρού - με  κάθε  νεα  κυτταρολογικη εξεταση, ειναι σημαντική..Σε  ότι με αφορά,  ποτέ δεν μετανοιωσα -  ουτε οι γυναικες -  επειδή  διενηργησα  μία  κωνοειδη εκτομή..
Ο  ΄΄κόσμος ΄΄  (κι  ο ιατρικός   κόσμος  ακομη, σε μεγαλο βαθμό)   δεν  εχει αντιληφθει,  ότι η  κυτταρολογικη εξεταση ειναι  μια  ανιχνευτική  κι οχι...διαγνωστικη  μέθοδος (οπως  π.χ.  η  ιστολογικη εξεταση)
Και,όταν  μιλαμε  για  ΄΄ κωνοειδή  '':   Σιγά την επέμβαση!!!  . 
Στην προκειμενη περιπτωση,  προφανώς  η εκταση  των αλλοιωσεων  εχει  αυξηθει, και  η γιατρός  σου εχει δικηο.. Να  το κανεις , να  τελειωνετε...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.