user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Natasa Foun

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 7 μήνες πριν
  1. Natasa Foun
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017
Καλησπέρα! Πριν 3 μήνες έκανα τεστ παπ και βγήκε το εξής:
"Αρκετά πλακώδη κύτταρα απο την επιπολής και διάσμεση κυρίως στιβάδα του επιθηλίου, καθώς και λίγα παραβασικά. Τα κύτταρα χαρακτηρίζονται από μέτριες φλεγμονώδεις και εκφυλιστικού τύπου αλλοιώσεις. Από τον ενδοτράχηλο ανευρίσκονται αρκετά αδενικά κύτταρα με μεταπλαστικούς σε λίγες θέσεις χαρακτήρες. Σε λίγες περιοχές διακρίνονται επίπολης και διαμέσου τύπου κύτταρα με διογκομένους, ανισομεγεθείς και ελαφρώς βαθυχρωματικούς πυρήνες, ενίοτε δε εικόνα  διπυρήνωσης και σπανίως κοιλοκυττάρωσης. Πολλά πολυμορφοπύρηνα, γαλακτοβάκιλλοι και βακτηρίδια."
Συμπέρασμα: Επιχρίσματα με χαμηλού βαθμού πλακώδη ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση τραχήλου. L.G.S.I.L. Μέτρια τραχηλίτιδα.
Σχόλιο: Θεραπεία και επανάληψη σε 3 μήνες με κολποσκοπικό έλεγχο.
Ακολούθησα θεραπεία με zithromax, dalasin και συμπληρώματα για το ανοσοποιητικό.
Τώρα ξαναέκανα παπ και βγήκε το εξής:
"Πολλά πλακώδη κύτταρα από την επίπολης και διαμέση κυρίως στιβάδα του επιθηλίου, λίγα  από τα οποία εμφανίζουν ελαφρώς ευμεγεθείς και βαθυχρωματικούς πυρήνες, ενίοτε δε εικόνα πολυπυρήνωσης και εστιακά κοιλοκυττάρωσης. Από τον ενδοτράχηλο ανευρίσκονται αρκετά αδενικά κύτταρα χωρίς αξιόλογες αλλοιώσεις. Λίγα πολυμορφωπύρηνα και γαλακτοβάκιλλοι."
Συμπέρασμα: Επιχρίσματα με λίγα στοιχεία κοιλοκυττάρικής ατυπίας, ενδεικτικά λοίμωξης HPV.
Σχόλιο: Επανάληψη σε 3 μήνες.
Η γυναικολόγος  μου είπε να συνεχίσω τα συμπληρώματα για το ανοσοποιητικό και να κάνουμε παπ σε 3 μήνες και κολποσκόπηση όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του παπ. Ποια είναι η αποψή σας; Επίσης στο τελευταίο παπ γιατί δεν γράφει βαθμό κατα Bethesda;
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Το πιθανότερο είναι ότι έχεις μολυνθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων και η κολποσκόπηση που θα κάνεις μέσα στο επόμενο 3μηνο 4μηνο θα επιβεβαιώσει το CIN I ως βαθμό δυσπλασίας.
Δεν αναφέρεις την ηλικία σου η οποία έχει την σημασία της.
Μπορείς να παίρνεις ενισχυτικά για το ανοσοποιητικό σου, να διακόψεις το κάπνισμα αν καπνίζεις και να μην ανησυχείς.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Είμαι 22, δεν καπνίζω και γενικά προσέχω τη διατροφή μου και γυμνάζομαι, οπότε ήλπιζα ότι θα υπάρχει βελτίωση στο δεύτερο παπ.  Σας ευχαριστώ! 
  1. Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Κ.
  1. Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και πάλι!
Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα μου. Καταρχάς, εφόσον έχω κολλήσει τον σύντροφο μου αφού είχαμε ελεύθερες επαφές πριν μάθω ότι έχω τον ιό, έχει νόημα η χρήση προφυλακτικού; Δηλαδή, η μη χρήση αυτού επηρεάζει την πιθανή απόρριψη του από τον οργανισμό μου; Είναι σαν τον μυκήτα που ο ένας κολλάει επανειλημμένα τον άλλον ή αν ο ιος αναγνωριστεί απο το ανοσοποιητικό μου δεν υπάρχει πιθανότητα να ξανακολλήσω;
Δεύτερον, κονδυλώματα δεν έχει εμφανίσει κανένας από τους δύο. Υπάρχει περίπτωση με στοματικό έρωτα ο ιος να μεταδοθεί και στην στοματική κοιλότητα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :) 
  1. Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Επειδή υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για τον συγκεκριμένο ιό, θα συζητήσεις τις απορίες σου, από κοντά, με το γιατρό σου.
Μέσω διαδικτύου, δε μπορεί να γίνει λεπτομερής ανάλυση και να απαντηθούν οι ερωτήσεις σου, δεν είναι άλλωστε αυτός ο ρόλος του Φόρουμ.
Συνήθως, σε ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα ή είναι λίγο χρονικό διάστημα μαζί, συστήνουμε χρήση προφυλακτικού.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας,
Χθες πήρα τα αποτελέσματα απο το νεό παπ τεστ κι ήταν τα εξής:
"Πολλά πλακώδη κύτταρα από την επιπολής και διαμέση στιβάδα του επιθηλίου, καθώς και σπάνιων παραβασικών. Τα κύτταρα χαρακτηρίζονται από ήπιες φλεγμονώδεις και εκφυλιστικού τύπου αλλοιώσεις, ελάχιστα με εικόνα ήπιας καρυομεγαλίας, χωρίς άλλες αξιόλογες αλλοιώσεις. Στο υπόστρωμα διακρίνονται αρκετά πολυμορφοπύρηνα, βακτηριδια κυρίως γαλακτοβάκιλλοι και πιθανώς λίγοι μύκητες" 
Συμπέρασμα: Επιχρήσματα αρνητικά για κακοήθεια , κατηγορία 1 προς 2 . 'Ηπιες αλλοιώσεις κολπίτιδας. Συνίσταται επανάληψη σε 6 μήνες.
Η γυναικολόγος μου έδωσε θεραπεία για τον μύκητα που μάλλον έκανα εξαιτίας αντιβιώσης που έπαιρνα για μία ίωση που είχα. Μου είπε ότι το ανοσοποιητικό μου ενεργοποιήθηκε κατά του HPV αλλά να συνεχίσω τις βιταμίνες μέχρι το επόμενο παπ σε 6 μήνες. Ρώτησα αν θα κάνουμε κολποσκόπηση και μου είπε οτι δεν χρειάζεται. Ποια είναι η άποψή σας ? Να κάνω ή όχι κολποσκόπηση? 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! :)
  1. Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η γιατρός σου ξέρει πολύ καλά την κατάσταση και να ακολουθήσεις τις συμβουλές της.
Επειδή δε θα ηρεμήσεις διαφορετικά, συστήνω να κάνεις  κολποσκόπηση σε 6 μήνες αντί για επαναληπτικό τεστ παπ.
Τίποτε άλλο.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα γιατρέ,
Με μεγάλη απογοήτευση ύστερα απο το προηγούμενο παπ που ήταν καλό, πήρα τα αποτελέσματα αυτού του παπ ύστερα από 6 μήνες από το προηγούμενο.Σας επισυνάπτω τα αποτελέσματα:
"Πολλά πλακώδη κύτταρα απο την επιπολής και διάσμεση κυρίως στιβάδα του επιθηλίου, καθώς και λίγα παραβασικά. Τα κύτταρα χαρακτηρίζονται από ήπιες φλεγμονώδεις και εκφυλιστικού τύπου αλλοιώσεις, ενώ αρκετά από τις ανωτέρες στιβάδες του επιθηλίου εμφανίζουν διογκωμένους, ανισομεγεθείς και ελαφρώς βαθυχρωματικούς πυρήνες, πολυπυρήνωση, εστιακά δε εικόνα κοιλοκυτταρικής διάθεσης και υπερκεράτωσης(στοιχεία ενδεικτικά ιογενούς HPV λοίμωξης).
Από τον ενδοτράχηλο ανευρίσκονται αρκετά αδενικά κύτταρα, χωρί αξιόλογες αλλοιώσεις.
Στο υπόστρωμα παρατηρούνται αρκετά πολυμορφοπύρηνα, γαλακτοβάκιλλοι και βακτηρίδια και μύκητες."
Συμπέρασμα: Επιχρίσματα με χαμηλού βαθμού πλακώδη ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση τραχήλου. L.G.S.I.L. Συνυπάρχουν αλλοιώσεις κολπίτιδας.
Σχόλιο: Θεραπεία και επανάληψη σε 3 μήνες με κολποσκοπικό έλεγχο.Γιατρέ, τι πήγε λάθος με το προηγούμενο παπ; Έγινε υποτροπή; Ήταν λάθος το παπ;
Είπα στη γυναικολόγο μου να κάνουμε τώρα κολποσκόπιση αλλα μου είπε ότι δεν έχει νόημα σε αυτή τη φάση και ότι σε 3 μήνες θα κάνουμε και παπ και κολποσκόπιση μαζί.Επίση μου πρότεινε να συνεχίσω να παίρνω Ω3 και φωλικό οξύ όπως και θεραπεία για τους μύκητες και σε εμένα και στον σύντροφο μου .Δεν καπνίζω και προσέχω τη διατροφή μου έτσι κι αλλιώς. Θα ήθελα πολύ να ακούσω και την αποψή σας καθώς έχω αγχωθεί πολύ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  1. Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δεν πήγε τίποτα λάθος.
Απλά στο καινούριο τεατ παπ εμφανίστηκε ο ιός των κονδυλωμάτων χωρίς να γνωρίζουμε πότε ήρθε σε επαφή ο οργανισμός σου με αυτόν.
Θα προγραμματίσεις την κολποσκόπηση στο τρίμηνο για να επιβεβαιωθεί η ελαφριά δυσπλασία που υπάρχει στο τεστ παπανικολάου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Εννοειτε δηλαδη οτι μολυνθηκα απο εναν αλλον τυπο του ιου τωρα? Οτι δεν ειναι το ιδιο στελεχος με τα δυο παπ που εδιναν lsil ως αποτελεσμα ,πριν απο το καθαρο παπ (οπως φαινεται στο ιστορικό της συνομιλιας μας)?
Και κατι αλλο, θεωρείτε σκοπιμη τη διακοπη των αντισυλληπτικών χαπιών (labus) που παίρνω σε αυτη τη φαση? Θα μου κανει καλο? Η δεν υπάρχει καμια συσχέτιση με τον HPV?
Ευχαριστώ παρα πολυ για το χρονο σας!
  1. Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δεν έχει γίνει τυποποίηση των στελεχών, το lsil είναι η διάγνωση, μην τα μπλέκεις και μην πανικοβάλλεσαι.
Τα χάπια δεν επηρεάζουν αλλά θα το συζητήσεις με το γιατρό σου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα γιατρέ,
3 μήνες μετά ξανά έκανα παπ και μόλις πήρα τηλεφωνο τη γυναικολόγο μου να με ενημερώσει για το αποτέλεσμα. Ωστόσο, έχω ήδη κλέισει ραντεβού για κολποσκόπηση και πιθανότατα βιοψία την ερχόμενη Πέμπτη. Το αποτέλεσμα του τεστ είναι άτυπα κύτταρα κατηγορία ASCUS. Ρώτησα τη γυναικολόγο αν αυτό είναι χειρότερο ή καλύτερο, προσπαθώντας να μη διαβάζω πράγματα στο ίντερνετ γιατί με έχει καταβάλλει το άγχος, αλλά δε μου έδωσε σαφή απάντηση. Μου είπε ότι θα το δούμε την Πέμπτη, διότι το παπ δε δίνει σαφή απάντηση. Ποια είναι η άποψή σας? Επίσης, χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν την κολποσκόπηση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  1. Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η μόνη προυπόθεση είναι να μην έχεις χρησιμοποιήσει ενδοκολπική κρέμα ή υπόθετο 2 ημέρες πριν και να μην έχεις επαφή για το ίδιο διάστημα.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα,
Κάναμε κολποσκόπηση μετά το παπ "ASCUS" και η γυναικολόγος μου πήρε βιοψία από 6 σημεία του τραχήλου διαμέτρου 0,4 έως 1 εκ που της φανηκαν πιο ανησυχητικά. Σας παραθέτω το αποτέλεσμα:
"Παρατηρούνται τεμάχια που περιλαμβάνουν κυρίως τμήμα από τον έξωτράχηλο και μικρό τμήμα από τον ένδοτράχηλο. Εμφανίζουν συχνή πλακώδη μεταπλασία του καλυπτήριου επιθηλίου του ενδοτραχήλου. 4 από τα ιστοτεμάχια εμφανίζουν συχνή κοιλοκυτταρική ατυπία στις ανώτερες στιβάδες του καλυπτήριου πλακώδους επιθηλίου, χωρίς συνοδό δυσπλασία. Το χόριο εμφανίζει οίδημα, αγγειακή συμφόρηση και αραιές φλεγμονώδεις διηθήσεις από λεμφοκύτταρα και πλασμοκύτταρα.
Διάγνωση: Ιστολογική εικόνα HPV λοίμωξης τραχήλου (Χαμηλόβαθμη πλακώδης ενδοεπιθηλιακή βλάβη του τραχήλου LGSIL). Στοιχεία διηθητικής κακοήθειας δεν παρατηρούνται."
Η γυναικολόγος μου είπε ότι δεδομένου του ιστορικού μου πιστεύει ότι θα υποχωρήσει, καθώς δεν έχει προχωρήσει ο ιός. Επίσης, ότι δε θα κάνουμε loop και απλά θα παρακολουθούμε την κατάσταση ανά 3μηνο. Έχει περάσει 1,5 χρόνος από το πρώτο παπ που διαγνώστηκα με τον ιο. Πιστεύετε ότι όντως δε χρειάζεται loop και θα υποχωρήσει? 
Σας ευχαριστώ πολυ!
  1. Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα συμφωνήσω με την συνάδελφο που σε παρακολουθεί.
Δεν υπάρχει ιατρική ένδειξη για loop τραχήλου.
Αρκεί η συχνή παρακολούθηση με τεστ παπ και επανάληψη της κολποσκόπησης σε 18 μήνες.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα συμφωνήσω με την συνάδελφο που σε παρακολουθεί.
Δεν υπάρχει ιατρική ένδειξη για loop τραχήλου.
Αρκεί η συχνή παρακολούθηση με τεστ παπ και επανάληψη της κολποσκόπησης σε 18 μήνες.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ! Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Έχουν περάσει 6 ημέρες από την βιοψία. Τις πρώτες ημέρες είχα κάποια υγρά με λίγο αίμα όπως ήταν φυσιολογικό. Μετά όμως τα υγρά συνεχίστηκαν έως και σήμερα. Έχω πολλά υγρά, παχύρευστα και άοσμα. Καμία ενόχληση όπως φαγούρα κλπ. Είχα κανει και θεραπεία για μύκητες και το παπ δεν έδειξε μύκητες. Σχετίζεται αυτό το σύμπτωμα με τη βιοψία? Ή ενδέχεται να είναι πάλι μύκητες? Να σημειώσω ότι σε 4 ημέρες περιμένω να αδιαθετήσω.
  1. Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 17
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα περιμένεις την περίοδό σου και τα συμπτώματα θα φύγουν μόλις καθαρίσεις.
Μην ανησυχείς.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 18


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.