user_mobilelogo
  1. ile92
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010
eimai 18 xronwn k exw statherh sxesh edw k 1 xrono..ekana test pap prin 2 vdomades k o giatros mou eipe oti exw ton io twn kondylwmatwn...tha ithela na sas rwthsw merika pragmata..einai kati anhshxytiko;yparxei kapoia eksetash pou prepei na kanw;an vgalw kondylwmata tha to katalavw monh mou;o giatros mou eipe na epanalavw to pap test se 6 mhnes...
eyxaristw.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_image014.jpg

Πλακωδη επιθηλιακα  κύτταρα  της επιφανειακής στοιβαδας  με διακριτική  κοιλοκυτταρωση.  Θα  μπορουσε  νά αποδωθεί  σε προσβολή απο  HPV. Περιστατικό  ιατρείου,  δικό  μας   παρασκεύασμα. Χρώση  κατά Papanicolaou.  Μεγέθυννση  10Χ40
Ελεγχος σε 6 μήνες




Αγαπητή  μικρή  Φίλη!
Πριν  απ΄ όλα θα  παρακαλεσω  να μας γραφεις στα  Ελληνικά..
Η ανευρηση αλλοιωσεων στο  κυτταρολογικο επιχρισμα,  που  συνηγορουν για  προσβολή  απο  ιους  κονδυλωματων, ειναι  πολυ συχνή.. Οι  αλλοιωσεις αυτές,  σε περιπου 40%  των περιπτωσεων   υποχωρουν  εντός  ενός  ετους,  απο  μονες  τους..
Για το ερώτημα  σου,  σχετικά με το τι άλλο  μπορείς  να εξετασεις:   Μπορεις  να ζητησεις   μια ταυτοποιηση  στελεχων των   ιων HPV  (η  ληψη  γινεται    όπως σε ενα  Παπ-τεστ)   και  με  βαση  το αποτέλεσμα,  να  εκτιμησει  ο γιατρός  σου,  αν εισαι  περιστατικό  για  εμβολιασμό. (πληρωνεται  από  ολα τα ταμεια ).. Αν  εχεις  προσβληθει   από τα στελεχη  που καλυπτει  το  εμβόλιο, τοτε  το  μονο  που  οφειλεις να κανεις, ειναι ο προληπτικος   κολποσκοπικός   και  κυτταρολογικός  έλεγχος (Pap-test) σε  διαστηματα  μικροτερα  του ετους.. Η  συνηθης  υποδειξη  ειναι  ΄΄ανα  6μηνο΄΄...
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γειά σας και πάλι γιατρέ...ευχαριστώ για την απάντηση..θα ήθελα να σας ρωτήσω ακόμη αν η εξέταση για ταυτοποίηση κοστίζει πολύ κ αν πρέπει από τη στιγμή που το τεστ παπ έδειξε τον ιό των κονδυλωμάτων να κάνω άμεσα κολποσκόπηση ή δεν ειναι απαραίτητο?επίσης όταν λέτε ότι οι αλλοιώσεις μπορεί να υποχωρήσουν σε ένα χρόνο αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην έχω μολυνθεί από τον ιό?
  1. Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη!
Πιεριπου   το 70%   των  γυναικων  ηλικιας   μεχρι και  30%, εχει ελθει  καποτε  σε επαφή με     εναν  ή περισσοτερους  ιους  HPV..  Στην συντριπτικη  πλειοψηφία ,  ο  οργανισμός  δημιουργει  αντισώματα   και  το  HPV-test  αρνητικοποιείται...
Ετσι  υποχωρουν  και  οι  κυτταρολογικές   αλλοιωσεις...

Για το  κοστος της ταυτοποιησης :   Στο  Νοσοκομειο Παπαγεωργιου  (Θεσσαλονικη)   π.χ. (εργαστηριο που διεθυνει  ο καθ.  κ., Λαμπροπουλος) το κοστος ανερχοταν μεχρι προτινος στα  100  περιπου Ευρω.  Η  εξεταση  εξω  ειναι  καπως ακριβότερη,  νομίζω  καπου  στα 140-150 ευρώ.  Ο  ίδιος στελνω  τα   περιστατικά  μου στο Παπαγεωργιου  κι  αυτό  οχι  φυσικά  λογω  χαμηλότερου  κοστους.!
Για την  κολποσκοπιση:  Σε  ενα κοριτσι  18  ετων, τιποτε  δεν ειναι  αμεσα  αναγκαιο...Ειναι  ωστόσο  μία  εξεταση  που  καποια στιγμή ειναι σκοπιμο  να γινει.
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας!Θα ήθελα να κάνω μόνο μια τελευταία ερώτηση γιατρέ..Με τον φίλο μου μπορόυμε να έχουμε σεξουαλικές επαφές χωρίς να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό;Ή μήπως έτσι δεν θα μπορέσει ο οργανισμός μου να αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα λόγω του ότι θα συνεχίσει να εκτίθεται στον ιό;
Ευχαριστώ κ συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου..
  1. Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Δεν  ειναι αποδεκτό,  ότι  υπάρχουν επιμολυνσεις  του τυπου ping-pong  απο  HPV...Ωστοσο  εχει γινει   πλεον  ΄΄η πεπατημενη΄΄  να  λεμε,  ότι καλλιτερα  ειναι  να χρησιμοποηθει  τουλάχιστον  για  τον επομενο χρονο  προφυλακιτικό..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.