default_mobilelogo
  Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017
  1 Απαντήσεις
  1.1K διαβάστηκε
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! 
Βρίσκομαι στην 23η εβδομάδα δίδυμης κύησης και είμαι σε ακινησία από τη 16η οπότε και διαπιστώθηκε αρχικά  μείωση στο μήκος του τραχήλου (28 mm) και σχηματισμός χοάνης. Στις 19 εβδομάδες το μήκος ήταν 19 mm και σήμερα μετρήθηκε στα 12 mm. Συσπάσεις δεν κάνω, τουλάχιστον όχι πάνω από 3 την ημέρα απ' όσο μπορώ να καταλάβω.  Έκανα και τοκογραφήματα τα οποία δεν έδειξαν συσπάσεις. Παίρνω utrogestan των 200 και μαγνήσιο 3 φορές την ημέρα. Ο γιατρός μου προτείνει να συνεχίσω με την αγωγή και να μην νοσηλευτώ ούτε να προβούμε σε περίδεση λόγω επικινδυνότητας. Η δική σας γνώμη ποια είναι; Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Πιστεύετε ότι θα καταφέρω να φτάσω έστω τις 30 εβδομάδες; 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#43081
Αγαπητή φίλη.
Καρδιοτοκογράφημα σε αυτές τις εβδομάδες δε μπορεί να γίνει, οπότε θεωρώ ανούσια την κουβέντα περί καταγραφής ή μη των συσπάσεων.
Η αγωγή που παίρνεις, σε συνδυασμό με σχετική ακινησία είναι η ενδεδειγμένη.
Για το θέμα της περίδεσης, οι γνώμες διίστανται και θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη ο γιατρός σου για την διενέργεια της περίδεσης ή όχι.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!