user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

mariapapad19igg

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 χρόνο πριν
  1. mariapapad19igg
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017
Καλησπερα σας,
Πριν απο λιγες μερες εκανα το καθιερωμενο τεστ παπ το οππιο εδειξε
1)κυτταρα μ εκφυλιστικες αλλοιωσεις
2)εικονα υπερκερατωσης
3)πολλα πολυμορφοπυρηνα
Συμπερασμα:αρνητικο γ κακοηθεια,αλλοιωσεις ηπιου βαθμου κολπιτιδας και μετριου βαθμου τραχηλιτιδας.Συνισταται επαναληψη λογω της υπερκερατωσης
Ο γιατρος μ ενημερωσε γ υποψια απο μολυνση μ hpv και με παρεπεμψε σ καλλιεργεια κολπικου υγρου απο την οποια βρεθηκε μολυνση απο μικροοργανισμο κ χορηγηθηκε αντιβιωση
Επειτα ο γιατρος δν μ ανεφερε τιποτα γ τον ιο..
Θα θελα πολυ ν ακουσω την δικια σας γνωμη για τ τεστ παπ και την ερμηνεια του τεστ καθως και να σας ρωτησω εαν η καλλιεργεια κολπικου υγρου καλυπτει τον ιο hpv..σε περιπτωση μολυνσης απο αυτον θα φαινοταν η πρεπει ν προχωρησω σε περαιτερω εξετασεις?Επισης τι σημαινει υπερκερατωση?
Να σημειωσω οτι  πριν την ληψη τ τεστ ηρθα σ επαφη μεσα στην ημερα.
Σας ευχαριστω
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη,
Επειδή μας  διαβαζει  πολυς  κοσμος  καιτο θεμα  ειναι επικαιρο , θα μακρυγορησω  καπως
Προφανώς  εχεις   μια  διαταραχή  της  κολπικης χλωριδας   μικροβιακης αιτιολογιας, της  οποιας  η  θεραπεία γινεται με αντιβιοτικά (συνηθως δινουμε τοπικη θεραπεια σε μορφη  κολπικης αλοιφης,  η  κολπικων  δισκιων ,  ή  κολπικών  υποθέτων  και  πολυ  σπάνια  η  αντιβιοση χορηγειται  από στόματος  (χαπι).
Αν συνυπσρχει  υπόνοια για προσβολή  από ιους HPV στο Pap ,  τοτε δεν  ζητάμε  μονον μία καλλiέργεια  (αυτή αφορά  μονον μικροβιακης αιτιολογιας κολπίτιδες)  ,  αλλα και ταυτοποίηση ιων HPV, ώστε να γνωρίζουμε, αν  συμμετεχουν στελεχη  υψηλού  κινδυνου (κυριως ο 16  και  ο  18).  Στο προισμα ενος Pap-test,  αν  ο  κυτταρολογος εχει  σοβαρή υπονοια γιά προσβολή  απο HPV  θα το γραψει μεσα στο κείμενο  του. Εδω  αυτό προφανώς δεν συμβαινει.
Ακομη:  Δυσκερατωσικά  κύτταρα δεν   ειναι σε όλες τις περιπτωσεις  απόδειξη  ότι  υφίσταται  προσβολή  απο  HPV,, Τα βρισκκουμε και σε κολποτραχηλιτιδες   μικροβιακης  αιτιολογιας..
Υπόθεση εργασιας κανω:  Ο  γιατρός  μιλησε   αρχικά για υπονοια  HPV  οταν  διάβασε το  περι  δυsκερατωσικών κυτταρων    και μετά βλεποντας το αποτελεσμα της καλλιεργειας, συνετάχθη με  την  διαγνωση ΄΄μικροβιακή  κολπιτις΄΄ καθως  ισως  στο μεταξύ   ...ξέχασε πως σχολίασε  ο  ίδος    το  Pap   ην α΄φορά.
Για το τι μπορεις  να κανεις επ΄αυτου..
Nα ρωτησεις  τον ιδιο τον γιατρό  σου(το  πλεον σωστό)
Να  ζητησεις  μία ταυτοποιηση  για  ιους ανθρωπινων  κονδυλωματων (κυτταρολογικο εργαστήριο!)
Να  επαναλαβεις  το  Pap  μετα την θεραπεια κ ι  αν   τα ευρηματα δεν υπάρχουν  πλεον, να μην κανεις φυσικά  τιποτε.
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω για την απαντηση σας,
Να αναφερω οτι το τεστ δεν εδειξε δυσκερατωσικα κυτταρα αλλα υπερκερατωση..Αυτο που με φοβιζει ειναι τα κυτταρα που βρεθηκαν με εκφυλιστικες αλλοιωσεις
Να αναφερω ακομα οτι καθως ειμαι 19 εχω εμβολιαστει με το εμβολιο που προστατευει απο τους τυπους 16 και 18 οχι ομως  απο τους 6 και 11...εχω σταθερη σχεση 2 χρονων χωρις εναλλαγη ερωτικων συντροφων
Σας ευχαριστω
  1. Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/FOYNTZ_4.jpg
Κοιλοκυττάρωση, τυπικη  για προσβολή  από  HPV,  Δικό μας μικροσκοπικο παρασκεύασμα από  ασυμπτωματική νεαρή ασθενή του αιτρειου μας,  μεγέθυνση  10χ10,  Χρώση  κατά  Papanicolaou.
Aγαπητη Φίλη
Αφου τωρα γνωριζουμε  καλλίτερα πως  έχουν τα  πράγματα:
''Δυσκερατωσικά΄΄ - ''υπερακερατωσικά'',  ειναι προσδιορισμοί  αλλοιώσεων  που αφορούν τα πλακωδη επιθηλιακα  κύτταρα κι εν   πασει  περιπτωσει δεν ειναι   αποκλειστικό ευρημα  σε προσβολή  από HPV.. H έκφραση  ΄΄εκφυλιστικές αλλοιωσεις ΄΄ ακουγεται'' κι αυτή   καπως ..παθολογικη,  αλλά  εδικά αυτή δεν  ανηκει  μονον  στον  κυκλο τυπικων  κυτταρολογικών ευρηματων για  HPV..
Εν  οψει  της  τοσο νεαρής ηλικίας  και του   προηγηθέντος εμβολιασμού,  θα  ελεγα,  ότι  ενας επανελεγχος του  Pap,  συντομα,  μετα την  θεραπεια που  δώθηκε  και  κατα δυναμιν   μετά το  περας μιας  περιοδου  (οχι  δηλ  στην  β΄φαση  κυκλου  όπου  ενδεχομένως  υφίσταται  εικονα  φυσιολογικής  κυτταρόλυσης )  θα επιβεβαιωσει  ότι  το πρόβλημα εχει  επιλυθεί.
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.