user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Foni90

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 χρόνο πριν
  1. Foni90
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
Καλησπερα γιατρε!ειμαι 27 ετων και εχω ενα παιδακι.γεννησα τον περασμενο αυγουστο και μετα απο δυο μηνες εκανα τεστ παπ οπου τα αποτελεσματα ανεφεραν asc-h  και την εικονα ηπιας τραχηλιτιδας.με τον γιατρο ειπαμε να επαναλαβουμε το τεστ μετα απο λιγο καιρο και παραλληλα να κανω μια καλλιεργεια η οποια ηταν καθαρη τελικα.στο τελευταιο τεστ παπ που επανελαβα τα ευρηματα ηταν τα εξης:
Πλακωδη κυτταρα του εξωτραχηλου με ηπιες φλεγμονωδεις αλλοιωσεις( διογκωση του πυρηνα,ανισοπυρηνωση,ηωσινοφιλη αποχρωση του κυτταροπλασματος)
Αδενικα κυτταρα του ενδοτραχηλου μεαπωλεια οργανωσης της δομης τους και ελαφρα πυρηνικη διεγερση
Παρουσια πολλων πολυμορφοπυρηνων λευκοκυτταρων τα οποια διηθουν τα επιθηλιακα κυτταρα
Συμπερασματα
Επιχρισμα αρνητικο για κακοηθεια
Εικονα ηπιας τραχηλιτιδας
Κλαση I-II ταξινομηση παπανικολαου
Ορμονολογικη κατασταση μη εκτιμησιμη λογω φλεγμονης
Μετα απο αυτη την  εικονα προτεινε ο γιατρος να κανουμε dna τεστ οπου τελικα βρεθηκαν δυο ιοι hpv τυποι 31 και 53.
Αγχωθηκα αρκετα.ο γιατρος μου ειπε οτι τον αλλο μηνα θα κανουμε κολποσκοπηση και βιοψια και οτι θα το παρακολουθουμε.ποια ειναι η γνωμη σας?ειναι κατι που θα χρειαστει καποια επεμβαση? Σκεφτομασταν σιγα σιγα να ξεκινουσαμε προσπαθειες για δευτερο παιδακι αλλα απογοητευτηκα.ειναι κατι που θα επηρεασει μια μελλοντικη εγκυμοσυνη?και τελευταιο..ο συζυγος θα πρεπει να απευθυνθει καπου να κανει καποια εξεταση η θεραπεια?σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/KALABPIA_4.jpg
Περιστατικό του ιατρειου μας με  Papanicolaou-test  με  σαφεις αλλοιωσεις  κοιλοκυττάρωσης σε  κύτταρα  της  επιφανειακης  και   διαμεσου   στοιβάδος. Οξεοφιλια  περιπου  30-40%. Οπως αποδειχτηκε επρόκειτια για  αλλοιώσεις ερπητος  του ττραχηλου  της   μητρας, που  υπεστράφησαν  από  μονες τους.
Αγαπητή Φίλη!
Το  Pap - test ήταν  στη  κατηγορια 1-2  προ έτους , με  παρουσια   κυττάρων  ASCUS ( σημαινει  για μας :  ΄΄δεν  ξερω  αν  ειναι σημαντικό ευρημα ή οχι'' ) . και τώρα  ομως προκύπτει η ιδια κατάσταση..
Ο  γυναικολογος σας εχει  λοιπον  δικηο,  να  ζητά  κολπσοκοπικό έλεγχο  και   κυρίως  μιρκοβιοψίας.
Επειδή  σ΄ αυτά  είμαι  πολυ παληός,  για απολυτη σιγουριά  θα  πρότεινα - εκτος  από τις στοχευμενες μικροβιοψίες -  αυτές θα γινουν  που θα  γινουν - ,  να  γινει  και  μία  διαγνωστική  αποξεση  ενδοτραχήλου  (ξεχωριστό δειγμα  προς  εξεταση), Πιθανολογώ,  ότι ο γιατρός σας  θα το κάνει,  αλλά  καλού -  κακού συζητήστε   το μαζί του.
Σε   ότι  αφορά το εύρημα  στελεχών HPV :  Αν  διενεργούσαμε  παρομοιες εξετάσεις  ρουτινας σε ολα τα  περιστατικά  με κλινική  εικόνα τραχηλίτιδος -  ή και...χωρίς αυτή -  θα βρουμε  σε  ενα  μεγαλο μερος του  σεξουαλικα ενεργού πληθυμού,  εδω  κι εκεί στελεχη  HPV   και βεβαια  αυτό απο  μονο του  δεν  αποτελει  ενδειξη  θεραπείας.. Εδω συνυπάρχει  ομως στο επίχρισμα εικονα  τραχηλίτιδος  και  επομενως ο γιατρός εκανε  την σωστή  υπόδειξη
Η αντιμετωπιση - αν  αυτή χρειαστεί - ειναι  κατα κανονα τοπικη και  παιδιά  μπορει  να γινουν και  παλι συντομα.
Φιλικά
Π.Ζ
images/PEOLIDO_2___30__________.jpgimages/PEOLIDO__30____________.jpg
Περιστατικό  ιατρειου μας. Ασυμπτωματικη  γυναίκα  ηλικίας  30 ετων:  Τάση  γιγαντιοκυττάρωσης  της επιφ. στοιβάδος,  ηπια  κοιλοκυττάρωση.  διόγκωση αρραιοχρωματικών  πυρήνων.  Οι  αλλοιώσεις οφείλονται σε προσβολή  από ερπητα γενν. οργάνων  και υπεστραφησαν μετα  4μηνες χωρίς  θεραπεία.
Κοιλοκυτταρωση,  άλλης  ωστόσο  μορφολογίας, αποτελούν εναν  σημαντικό δεικτη  για  προσβολή   από στελέχη  ιων  HPV, 
  1. Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.