user_mobilelogo
  1. picola12
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017
Καλησπέρα, θα εκτιμούσα τη γνώμη σας στο θέμα που έχω. Με ημερομηνία τελευταίας περιόδου 15/7, ειμαι στην αρχή της δευτερης εγκυμοσύνης μου. Στη σημερινή πρώτη μου επίσκεψη, ο γιατρός διέκρινε μέσω υπερηχου τον σάκο, καθώς και λεκιθικό ασκό, χωρίς να ακούσουμε καρδια. Βάσει υπερηχου, η κύηση προσδιορίστηκε 5w 5d. Και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, καρδια ακούσαμε λιγο αργοτερα, οποτε μου είπε να ξαναπάω σε 6 μέρες. Το θέμα είναι ότι διέγνωσε αποκόλληση σάκου, αρκετά μεγάλης έκτασης, περιφερειακή. Δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, μου συνέστησε ξεκούραση (όχι ξάπλα) και utrogestan. Βέβαια έχοντας ήδη ένα παιδί ειναι αρκετά δύσκολη η ξεκούραση. Απ ότι μου είπε, δεν έχει σχέση με κατι που μπορεί να έκανα εγω, πχ το ότι σήκωνα κάποιες φορες το παιδί κτλ αλλα έτσι έτυχε. Απο την εμπειρία σας, πως μπορεί να επηρεάσει μια τέτοια αποκόλληση εξαρχής την πορεία της εγκυμοσύνης; ευχαριστώ πολύ...
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Σε αυτές τις εβδομάδες κύησης είναι αναμενόμενο να μην υπάρχει ακόμα εμφανής καρδιακή λειτουργία.
Επίσης, δε μου είναι γνωστή αυτή η ορολογία της αποκόλλησης.
Σε κάθε περίπτωση όμως, θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του συναδέλφου που σε παρακολουθεί και θα επαναλάβεις το υπερηχογράφημα, όπου ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρχει καρδιακή λειτουργία και φυσιολογική εμβρυική ανάπτυξη.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα γιατρέ, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σας. Τελικά η εγκυμοσύνη μου ήταν παλίνδρομη και έκανα απόξεση. Η αποκόλληση ήταν πολύ μικρότερη στον δεύτερο υπέρηχο, οπότε όλα ήταν καλά με αυτό το θέμα. Στις 7w =1 d ακούσαμε καρδιά, αλλά βάσει υπερήχου το έμβρυο ήταν περίπου μια εβδομάδα μικρότερο. Μετά από τρεις εβδομάδες (ήμουν 10w) είχε παλινδρομήσει περίπου 10 μέρες πριν, και δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία. Προχώρησα σε απόξεση. Έχω αγχωθεί και στενοχωρηθεί, ο γιατρός το απέδωσε σε τυχαίοι γεγονός και δεν μου συνέστησε εξετάσεις (έχω ένα παιδί 2 ετών μετά από φυσιολογική και άψογη εγκυμοσύνη). Μου είπε μετά από τρεις μήνες να ξαναπροσπαθήσουμε. Εσείς στην περίπτωσή μου θα προτείνατε να εξετασθώ σε κάτι? Και πάλι ευχαριστώ.
  1. Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Και εγώ είμαι της άποψης ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός και δε χρειάζεσαι περαιτέρω εξετάσεις, μόνο να προσπαθήσεις ξανά.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ γιατρέ.
Αν δε σας κάνει κόπο, δυο ακόμη ερωτήσεις που σκέφτηκα:
1) Μέχρι και την ημέρα που διαπιστώθηκε η παλίνδρομη, τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης συνεχοζόντουσαν κανονικά (εμετοί και πόνος στο στήθος), παρόλο που απ' ότι φάνηκε η καρδιακή λειτουργία είχε σταματήσει περίπου μια εβδομάδα πριν. Εγώ πήγα στον γιατρό στις 25/9, όπου και διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο είχε παλίνδρομήσει (βάσει ΤΕΠ ήμουν 10w + 1d). Στις 20/9, πέντε μέρες πριν, μαζί με τον προγεννητικό είχα ζητήσει και μια χοριακή και ήταν 61.688. Βασικά ήμουν ήσυχη, γιατί και με βάση τις τιμές αναφοράς για 9,5 εβδομάδων ήταν οκ. Ακόμη και με την παλινδρόμηση, θα μπορούσε η χοριακή μου να είναι καλή? Με απασχολεί αυτό.
2) Αρχές Ιουλίου, λίγο πριν την τελευταία μου περίοδο είχα υποβληθεί σε χειρουργείο αφαίρεσης αμυγδαλών. Αδιαθέτησα 15/7 και έμεινα έγκυος αρχές Αυγούστου. Πιστεύετε ότι έπαιξε κάποιο ρόλο η ταλαιπωρία του οργανισμού μου στη μη ομαλή εξέλιξη?
  1. Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δεν αξιολογούνται ούτε τα συμπτώματα που είχες κατά την παλινδρόμηση ούτε φυσικά η αμυγδαλεκτομή.
Όσο πιο γρήγορα το ξεχάσεις τόσο το καλύτερο.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα,
επανέρχομαι γιατί μετά την τελευταία άτυχη εγκυμοσύνη,είμαι ξανά έγκυος με Τ.Ε.Ρ. 1/5/18. Σήμερα δηλαδή μπαίνω στην 7η εβδομάδα. Οι χοριακές μου ανέβαιναν με καλό ρυθμό. Πήγα χθες στον γιατρό για τον πρώτο υπέρηχο. Έίδε σάκο 5 χιλιοστών με λεκιθικό ασκό, αλλά ξανά είδε περιφερειακή αποκόλληση του σάκου (αιμάτωμα) αρκετά μεγάλη. Ζω το ίδιο έργο δηλαδή. Δεν έχω δει ούτε μια σταγόνα αίμα. Στο μυαλό μου έχω ότι κι αυτή η εγκυμοσύνη θα έχει την ίδια πορεία με την προηγούμενη αφού ξεκινάει με την ίδια εικόνα. Ο γιατρός μου είπε ''γιατί να ξεκινάς πάλι με τέτοια αποκόλληση''? Σας υπενθυμίζω ότι στην προηγούμενη μια εβδομάδα μετά και με utrogestan η αποκόλληση δεν φαινόταν καθόλου στον υπέρηχο. Απλά το έμβρυο ήταν μικρότερο απ ότι έπρεπε και τελικά παλινδρόμησε. Κι ενώ στην παλίνδρομη μου ειχε πει οτι το θεωρει τυχαιο γεγονός χθες μου πρότεινε να επισκεφτώ αιματολόγο και να εξεταστώ για θρομβοφιλία, γιατί πολλές φορές αυτή ευθύνεται για αιματώματα και τέτοιου είδους αποβολές. Είμαι τόσο αγχωμένη και μπερδεμένη... Έχω ήδη ένα παιδί μετά από άψογη εγκυμοσύνη. Θα εκτιμούσα την αποψή σας. Ευχαριστώ.
  1. Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Λήψη προγεστερόνης, ξεκούραση και επαναληπτικό υπέρηχο σε μία εβδομάδα.
Πάμε βήμα βήμα, είμαστε αισιόδοξοι.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολυ γιατρε. Επειδη κατι με τρωει μεσα μου, πως γινεται να υπαρχει τεραστια αποκολληση σακου χωρις αιμορραγια, και πως με την ιδια διαγνωση την προηγουμενη φορα φορα μεσα σε 6 μερες δεν διακρινοταν κανενα αιματωμα, επισκεφτηκα χθες δευτερο γυναικολογο. Ημουν ακριβως 6 εβδομαδων. Μετρησε σακο 6 χιλιοστα, ειδε λεκιθικο ασκο, εμβρυικο πολο και ειδαμε και την καρδουλα να παλλεται (δεν καταφεραμε να την ακουσουμε). Ειδε στον υπερηχο το σημειο που ο αλλος γιατρος χαρακτηρισε αποκολληση αλλα δεν συμφωνησε. Μου ειπε οτι σε αυτη τη φαση δεν υφισταται ο ορος αποκολληση σακου. Το θεωρει καποιο αιματωμα στο ενδομητριο το οποιο αναπτυσσεται για τη στηριξη της εγκυμοσυνης και δεν το κρινει ανησυχητικο. Ο σακος του φαινεται μια χαρα.Κι οτι αν υφιστατο θεμα αποκολλησης θα ειχα δει σιγουρα αιμα. Πραγματικα εχω μπερδευτει. Εσεις με την εμπειρια σας θεωρειτε οτι μπορει καποιος γιατρος να πεσει τοσο εξω με την εικονα του υπερηχου;
  1. Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Μένω στην καλή εξέλιξη της κύησης.
Δε θα σχολιάσω διαγνώσεις συναδέλφων.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.