default_mobilelogo
  Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018
  1 Απαντήσεις
  2.1K διαβάστηκε
Καλησπέρα,
Στον τυπικό έλεγχο που έκανα στην αρχή της εγκυμοσύνης μου βρέθηκε μικρόβιο στα ούρα e.coli. Το έχω πάθει άπειρες φορές στο παρελθόν μόνο που αυτή τη φορά δεν είχα συπτώματα και το βρήκα τυχαία λόγω της εγκυμοσύνης. Ο γυναικολόγος μου μου είπε να πάρω αντιβίωση ceclor που βγήκε στο αντιβιόγραμμα και πως δεν θα επηρεάσει το έμβρυο. Εγώ όμως φοβάμαι να πάρω και ειδικά εφόσον δεν έχω συμπτώματα γιατί μου φαίνεται πως την παίρνω άδικα. Γενικά όποτε και να κάνω αυτήν την εξέταση ούρων, ξέρω πως τα ούρα μου δεν θα βγουν καθαρά. Παλιότερα πολλές φορές ακόμα και μετά απο αντιβίωση, δεν έβγαιναν εντελώς καθαρα τα ούρα και το απέδιδαν στο μη σχολαστικό πλύσιμο που δε νομίζω πως ισχύει καθώς πρόσεχα αρκετά γιατί δεν ήθελα να εχω τα ίδια. Μετα απο πολλες φορες που το επαθα στραφηκα στην ομοιοπαθητική όπου τα συμπτώματα μου φευγαν και έτσι είχα χρόνια να παρω αντιβιωση ομως δεν ξερω αν με αυτον τον τροπο φαινονται καθαρα και τα ουρα ή απλώς βοηθαει τον οργανισμο να ανταπεξελθει.   Γιατί αν βγαινει παλι στα ουρα, παλι δεν θα γλιτωσω την αντιβιωση από τον γιατρό καθώς θα επιμείνει. Όμως πολύ φοβάμαι πως ακόμη κι αν πάρω αντιβίωση, και ακόμα και να βγει καθαρή η επαναηπτική εξέταση, τον επόμενο μήνα πάλι θα βρεθεί κάτι και δεν θέλω να περάσω όλη την εγκυμοσύνη με αντιβιώσεις. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος αντιμετώπισης; Ή τουλάχιστον γίνεται να μην την πάρω μεχρι να εμφανιστούν συμπτώματα, αν εμφανιστούν; Ο γιατρός μου είπε πως αν προχωρήσει η λοίμωξη με πυρετούς, τότε ίσως να είναι επικίνδυνο για το έβρυο. Όμως τόσες φορές που το έχω πάθει,δεν έχει προχωρήσει ποτέ.  
Ευχαριστώ
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#45126
Αγαπητή φίλη.
Αν το μικρόβιο είναι πάνω από 100.000 cfu σε αριθμό, θα πρέπει να πάρεις αντιβίωση και ειδικά η κεφαλοσπορίνη δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη ή το κύημα.
Επίσης, θα πίνεις πολλά υγρά για να έχεις καλή διούρηση.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!