default_mobilelogo
  Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018
  4 Απαντήσεις
  1.6K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά σας! Προς το τέλος του 2010 είχα διαγνωστεί με HPV CIN1 σε τεστ παπ, ενώ είχε γίνει και hpv test με ...''αποτέλεσμα'' τον τύπο 6 του ιουύ (είχα παρουσιάσει οξυτενή κονδυλώματα πριν από όλα αυτά). Στην συνέχεια σε όλα τα τεστ που έκανα (δύο και τρεις φορές τον χρόνο) μέχρι σήμερα ΔΕΝ εμφανίζονταν ο ιός, ούτε και κάποια αλλοίωση, ενώ από το καλοκαίρι του 2013 έκανα και κολποσκόπηση σε κάθε εξέτασή μου στον γιατρό και με πληροφορούσε ότι όλα ήταν ''πεντακάθαρα'', μάλιστα 1-2 φορές έκανα και thin prep και ότι τεστ παπ και ήταν κι αυτό αρνητικό στον ιό και ...χωρίς αλλοιώσεις. Ωστόσο, σε κάποια τεστ έβγαινε ότι έχω το μικρόβιο αιμόφιλος και συνήθως ο γιατρός μου σύστηνε κάποιες κολπικές κρέμες με την εφαρμογή των οποίων, για να είμαι ειλικρινής δεν ήμουν πάντα απολύτως συνεπής. Τις τελευταίες τρεις φορές που εξετάστηκα, λοιπόν, είχα πάντα αυτό το μικρόβιο και ειδικότερα την προτελευταία φορά που έκανα το τεστ το καλοκαίριτου 2017 (Ιούλιο) παρέλειψα να ολοκληρώσω την αγωγή μου. Αυτή τη φορά όμως , τέλος Ιανουαρίου που πήγα στον γιατρό είδε πρώτη φορά από το 2013, όπως μου ανέφερε μία πολύ μικρή περιοχή στον τράχηλό μου να ασπρίζει. Μου είπε, βέβαια, ότι επρόκειτο για κάτι πάρα πολύ μικρό, ωστόσο ποτέ πριν δεν είχε δει κάτι εξετάζοντάς με εώ και 5 χρόνια. Μου είπε, μάλιστα, ότι ΕΑΝ ήταν κάτι θα ήταν μέχρι CIN1, γιατί ίσως επιμολύνθηκα από τον ιό μέσα σε αυτά τα χρόνια.. Τελικώς το τεστ παπ ήταν και πάλι αρνητικό στον ιό, αρνητικό στo ASCUS, αρνητικό στο LSIL, αρνητικό σε ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση χαμηλού βαθμού (CIN 1), αρνητικό σε CIN 2, αρνητικό σε CIN 3 και αρνητικό σε AGUS (ΣΥΣΤΗΜΑ BETHESDA). Το μόνο νταμάκι που ήταν σημειωμένο στο τεστ ήταν αυτό δίπλα στην ένδειξη ''ΕΛΑΦΡΕΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ'', που ωστόσο ο γιατρός μου είπε ότι είναι θέμα κυταρρολόγου και θα μπορούσε αυτή η ένδειξη να μην υπάρχει καν. Το ''συμπέρασμα΄΄ ήταν κολπίτιδα. ενδοτραχηλίτιδα και οι συστάσεις παρακολούθηση ξανά σε 4 μήνες και αγωγή. Τελικά ο γιατρός μου είπε ότι ίσως η φλεγμονή αυτή και...αυτό που είδε στην κολποσκόπηση δεν οφείλονται στον ιο, αλλά στον αιμόφιλο που επιμένει και μου έδωσε αγωγή με yenlip και στην συνέχεια eva biolact υπόθετα και κατόπιν καλλιέργεια κολπικού υγρού τον επόμενο μήνα και σε 4 μήνες ξανά τεστ παπ και κολποσκόπηση. Με δεδομένο ότι οι πληροφορίες αυτές με μπέρδεψαν και ειδικά λόγω των ... ''ευρημάτων'' της κολποσκόπησης αυτής, το ιστορικό που ήδη - δυστυχώς - έχω και το γεγονός ότι σε 8 μήνες παντρέυομαι και είναι πιθανό να θελήσω να μείνω έγκυος σε λιγότερο από ένα έτος από τώρα έχω κάπως ανησυχήσει καθώς ο γιατρός αναφέρθηκε και στην ανάγκη καισαρικής σε περίπτωση HPV και σε διάφορα άλλα που τέλοσπαντων κάπως με προβλημάτισαν. Θα ήταν για εμένα χρήσιμη μία γνώμη από εσάς σχετικά με τα παραπάνω και με το αν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να κάνω κάποια άλλη/ κάποιες άλλες εξετάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Σας ευχαριστώ πολύ!
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#45130
Kαλησπέρα σας και καλό ΣΚ? 
Μήπως θα ήταν απλά χρήσιμο να πάρω και την γνώμη και άλλου γιατρού? 
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#45131
https://www.gyn.gr/images/Gardnerella_vag_Pap_2.jpg
Κυτταρολογικό επίχρισμα  κατά Papanicolaou από περιστατικό του ιατρείου  μας,  με  ηπια ενοχλήματα κολπιτιδος.  Δικό μας παρασκεύασμα και δική  μας απεικόνιση
Αγαπητή  Φίλη!
Απ  ότι  βλέπω, καλό  και ΄΄λεπτολόγο ΄΄ γιατρό  έχεις..Δεν  εχει πολλους στο ειδος του.. Το   μόνο  που  συνέβη ειναι,  για  καποιους λογους, να μην καταφέρει να σε καθησυχάσει.. Το  θέμα Gardnerella vaginaliς  ειναι  της...πλακας΄΄..Η παρουσία  του  εχει  αναγκη θεραπειας,  όταν  προξενει  ενοχληματα  και ειναι  απλη και  ολιγοήμερη.
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#45132
Σας ευχαριστώ πολύ, γιατρέ!!
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
#45133
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!