user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

melos

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 μήνα πριν
  1. melos
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
Καλησπέρα γιατρέ,
Είμαι 27 ετών, έγκυος στο πρώτο μου παιδί και διανύω την 17η εβδομάδα κύησης. Δεν έχω κανένα ιατρικό ιστορικό και δεν παίρνω φάρμακα για τίποτα εκτός από τις βιταμίνες που μου δίνει ο γιατρός για την εγκυμοσύνη. Αυτή την εβδομάδα έκανα κάποιες τυπικές εξετάσεις (που είχα ξανακάνει πριν 1 μήνα και ήταν μια χαρά) στις οποίες είναι ανεβασμένη η sgot (53 με όριο από 5-32) και η sgpt (48 με όριο 5-33). Επίσης πολύ χαμηλό το ουρικό οξύ (1.41 με όριο 2.40-6). Όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις ήταν εντός ορίων αν και δεν περιλαμβάνονταν άλλες εξετάσεις για το συκώτι και τη χολή (όπως η γ-gt, η χολερυθρίνη κτλ).
Ο γιατρός ζήτησε να της επαναλάβω σε 1 εβδομάδα και θα δούμε πως θα κινηθούμε, αλλά εγώ ανησύχησα ιδιαίτερα καθώς διαβάζω για χολόσταση, οξύ λιπώδες ήπαρ και άλλα τέτοια και έχω πανικοβληθεί.
Ποια είναι η δική σας άποψη;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Η  SGOT  δεν  ειναι συνηθιsμενη εξεταση κατά  την  κύηση  κια  αφορά την  ηπαοτικη λειτουργία. Πρέπει  να  εχει  κανείς   ειδικό  λογο για  να την κανει.. Εκτός  κι  αν ..΄΄εχασα΄΄ καποιο επισοδειο..
Για  το  ευρημα:  Θα  πρέπει  να το συζητησεις  με τον γιατρό  σου, που συνεστησε την εξεταση  αυτή.
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.