user_mobilelogo
  1. K.Heraklion
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
Καλημέρα! Συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κάνετε!
Θα ηθελα να πάρω τη γνωμη σας για το παρακατω θεμα:
Πριν ακριβως 3 χρόνια βρεθηκαν αλλοιωσεις στο τεστ Παπ (δυστυχως δεν βρισκω την ακριβη γνωματευση) με συσταση για κολποσκόπηση. Ετσι κι εγινε. Τα αποτελεσματα της κολποσκόπησης ειναι τα εξης:
27/3/15
Μακροσκοπικα: Παρεληφθησαν δυο λευκοφαια ιστοτεμαχια, μεγαλυτερας διαμετρου 0.3 εκ. το καθενα και ιστικο απότριμμα.
Μικροσκοπικα-Συμπερασμα: Κατα την ιστολογική εξεταση το αποσταλεν υλικο αντιστοιχει σε ιστοτεμάχια εξωτραχηλου και ζωνης μεταπτωσης, με παρουσια κοιλοκυτταρων, ενδεικτικών ιογενους (HPV) μολυνσης, εστιακων αλλοιωσεων ενδοεπιθηλιακης νεοπλασιας βαθμου Ι (CIN I) και ηπιας τραχηλίτιδας.
Μετα από αυτα τα τεστ Παπ ηταν καθαρα και στις 2/11/16 γεννησα το γιο μου. Μετα τη γέννα τα τεστ Παπ ηταν καθαρα.
Στις 24/11/17 στο τεστ Παπ: Παρατηρηθηκαν λιγα κοιλοκυτταρα και λιγα του μεταπλαστικου επιθηλιου με ελαφρα μεγεθυνση και υπερχρωμασια του πυρηνα τους. Συμπερασμα: Αρνητικο για κακοηθια και για ενδοεπιθηλιακη αλλοιωση του τραχηλου της μητρας (NILM). Εικονα που αντιστοιχει σε χαμηλου βαθμου ενδοεπιθηλιακη αλλοιωση του τραχηλου της μητρας LG-SIL (EA).
Στις 23/3/18 στο τεστ Παπ:
Μικροσκοπικα: Πλακωδη και μεταπλαστικα κυτταρα με ελαφρα διογκωση πυρηνικη, υπερχρωμασια. Λιγα φλεγμονωδη. Ενδοτραχηλικα κυτταρα με διπυρηνωση, ανυφους υπερχρωμασικους πυρηνες. Κολποβακτηριδιο.
Συμπερασμα: Στοιχεια που συνηγορουν υπερ LGSIL με επεκταση σε αδενια.
Θα μπω για κολποσκοπηση σε λιγες μερες και ταυτοποιηση DNA του ιου. Με ανησυχει ιδιαιτερα που οι αλλοιωσεις βρισκονται στον ενδοτραχηλο. Θα μπορεσει η γιατρος να τις καθαρισει κατά την κολποσκοπηση; Ποια η γνωμη σας για το τι πρεπει να κανω; Επισης, τι σημαινει ακριβως ο ορος "με επεκταση σε αδενια";
Απολογουμαι για το μακροσκελες μηνυμα.
Ευχαριστω θερμα!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!

Απ ότι αντιλαμβανομαι πρόκειται για μια δυσπλασια χαμηλού μεν κινδυνου (κινδυνου όμως ! ) που διατηρειται για την ωρα 3 χρόνια (από το 2015) και το ερωτημα που τιθεται ειναι τι θα πρέπει να γινει. Υπαρχει τα τελευταία χρονια και η ταυτοποιηση των στελεχώ ΗPV, που παιζει ενα αυξανομενο ρολο στις αποφασεις αναβολής μιας ριζικης λυσης του προβληματος.. Από την πολυετή εμπειρία μου μ' αυτά (για δεκαετίες μιλαμε) το μπαλακι πετιέται τελικά παλι στην ασθενή,  ως το επομενο Pap.  Στα  υπ΄ οψη:  και στην αναζητηση επικινδυνων στελεχών HPV  υπαρχει ενα  καποιο κενό ακομη.
Η  αποψή μου περι του τι  μελλει  γενέσθαι:  θα  το μιλήσεις πρωτίστως  με  τον/την  γιατρό σου. Το να ελπιζεις μετά  από 3ετία  να υποστραφει  η  αλλοιωση χαμηλου κινδυνου εχει  και  ενα  οριο,  που πιστεύω θα  πρέπει να θεσει  και ο/η γιατρός σας, 
Πιστευω, ότι η πλέον αποτελεσματική  θεραπεία επ΄αυτού ειναι   η κωνοειδής  εκτομη  του   τραχηλικου  στομίου, που θα λύσει αποτελεσματικά  και  εφ' 'ορου ζωής  το  προβλημα. Υπαρχουν διαφορες τεχνικές ,  που με την σωστή  επιλογή τους  εχουν  όλες  πολυ καλα  και μονιμα  αποτελεσματα. Προκειται  για  απλη  επέμβαση  λιγων λεπτων,  Στην σελίδα  εχω  μια  σχετική δημοσίευση  εμπειρίας  18 ετων (1989-2007) γιά κάθε ενδιαφερόμενο. Για να την δεις βαλε  στο  πεδίο ''προσαρμοσμενη αναζήτηση'':Δυσπλασίες, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και Καρκίνος του μαστού, σε ένα γυναικολογικό ιατρείο.(Σημείωση  για να  μην  παρεξηγηθή  η   παρουσία μου στο διαδίικτυο: Δεν αναλαμβανω εδω  και χρόνια  πλέον νςα περιστατικα.)
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε σας ευχαριστω θερμα για την αμεση και κατατοπιστικη σας απαντηση! Ειναι λοιπον η επιλογη που θα πρεπει να διερευνησω σοβαρά.
Θα μπορουσατε να μου πειτε μια γνωμη σε σχεση με ένα χρονικο περιθωριο που θα είχα για να προβω σε αυτή τη λύση, δεδομενου πως θα ηθελα να ξεκινησω προσπαθειες για μια δευτερη εγκυμοσυνη το προσεχες διαστημα;
Τι νομίζετε πως πρεπει να περιμένω σαν εξέλιξη της αλλοίωσης, δεδομενου πως θα γίνει και κολποσκόπιση σε λίγες μέρες;
Σας ευχαριστω πολυ!
  1. Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη,
Με   την  λογικη  της  ερωτησης σου. , μπαίνουμε στα  ''δύσκολα''  κι αυτό το βλεπω  από την δική μου  μικρή  στατιστική,  που αφορά  και   γυναικες αναπαραγωγικής ηλικιας κι εχει  αναρτηθει  στην σελιδα προ ετών.  Υποτροπες υπάρχουν,  οχι  μονον μετά  από συντηρητικες θεραπειες (καυτηριασμός, κρυοπηξία), αλλά   και μετά  από κωνοειδή εκτομη με  νυστερι. Ας  μου επιτραπει  να  μην ξεφυγω  σε εκτιμησεις χρονικής  διαρκειας αναμονης,  ωστε  να  μεσολαβησει διάστημα σύλληψης,  νεα εγκυμοσύνη  και διαστημα λοχείας. Μιλαμε  για προγνωση  σε   διαστημα  ΄΄έτους και  βάλε'' 
Η....΄΄μπάλλα΄΄, ειδικά  σε οτι  αφορά την  συγκεκριμενη περιπτωση (ισως συμμετοχη αδενικου επιθηλιου, ιδε ιστολογικο  πορισμα) και τον προφανώς  ακίνδυνο (;) χρονο  αναμονης  για  αποκελσιμό  υποτροπής  δυσπλάσ'ιας - έστω  χαμηλου κινδυνου - , παει σε σένα  και βέβαια στον γιατρό  σας.
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.