user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

KATERINA21

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 4 εβδομάδες πριν
  1. KATERINA21
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
Γιατρέ καλησπέρα,

Σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας που είχαμε, πριν 3 βδομάδες, σας αναφέρω το αποτέλεσμα της βιοψίας που έγινε μετά από κολποσκόπηση:

" Τα αποσταλέντα δύο τεμάχια τραχήλου μήτρας, μ.δ 0,2 εκ και 0,3 εκ., παρουσιάζουν ιστολογικώς δυσπλασίαν του μεταπλασθέντος καλυπτικού ενδοτραχηλικού επιθηλίου, κυμαινομένην από ελαφρού προς μετρίου βαθμού (CIN 1-2) μετά κατά τόπους κοιλοκυτταρικής ατυπίας των επιθηλιακών κυττάρων, συμβατής με HPV "
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ --> Ελαφρού προς μετρίου βαθμού δυσπλασία μεταπλασθέντος ενδοτραχηλικού επιθηλίου (CIN 1-2), συμβατή με HPV.

Ο γιατρός μου συνέστησε κονωειδή εκτομή τραχήλου. Από έναν δεύτερο γιατρό πήρα επίσης την ίδια άποψη. Το θέμα είναι γιατρέ μου ότι επειδή γίνεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο, και οι δύο μου μίλησαν για ένα κόστος περί τα 1200 ευρώ συνολικά. (έξοδα γιατρού + νοσοκομείου). Για οικονομικούς λόγους, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιήσω αυτήν την επέμβαση σύντομα. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι κατά πόσον υπάρχει πρόβλημα αν την κάνω μετά από 2-3 μήνες.

Ξέρω πως υπάρχει η λύση του δημόσιου νοσοκομείου αλλά η αλήθεια είναι πως φοβάμαι πολύ να πάω κάπου στην τύχη. Δεν είχα ποτέ ιστορικό σε γυναικολογικά προβλήματα και τώρα τα έχω λίγο χαμένα.

Ποια είναι η γνώμη σας γιατρέ ? Είναι η μέθοδος αντιμετώπισης αυτή η κατάλληλη και αν ναι - από την εμπειρία σας - θα υπάρξει πρόβλημα αν την κάνω σε 2-3 μήνες ? Επίσης, είναι επώδυνη - επικύνδυνη ?

Να σας πω, σε  περίπτωση που δεν το έχω αναφέρει, πως είμαι 27 ετών και δεν έχω τεκνοποιήσει.

Σας ευχαριστώ πολύ και να περάσετε όμορφα Χριστούγεννα.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
[url="images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_m_man2%206.gif"]images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_m_man2%206.gif[/url]
Πλακώδη επιθηλιακά   κύτταρα  της  παραβασικής στοιβάδaς,  με διογκωμένους  ανισομεγέθεις  πυρήνες. Στην  βιοψία,  δυσπλασ;iα   σοβαρού  βαθμού.  Περιστατικό  ιατρείου.   Δικό μας   παρασκεύασμα,  χρώση  κατά Papanicolaou. Μεγέθυνση   10 Χ 40.    

Αγαπητή  Φίλη!
Δεν  ξερω   που κατοικείς... Παντως σε πανεπιστημιακά  νοσοκομεία  σε ολη την  επικράτεια,  ''δεν πας  στην τυχη΄΄. Ξερουν εκει   τι  κάνουν  και βεβαια  την επέμβαση  δεν   την διενεργεί  ΄΄ο  πάσα εις!΄΄.. Και  στο  ΕΣΥ  βεβαια,  το ιδιο .. 

Απο τις βιοψίες   προκύπτει  μια   χαμηλού  εως  μετρίου κινδυνου  δυσπλασία  -  ισως    μάλιστα ενα  ΄΄τίποτε΄΄ -  που βεβαια  μπορει ν΄ αντιμετωπιστει  με  ενα  Loop  (αυτό εννοούν   συνηθως σημερα  με  ΄΄κωνοειδή΄΄ ),  που φυσικά   δεν  θα  εχει καμία   συνεπεια  στην γονιμότητα  σου  και   στον τροπο  που θα γεννησεις..  

Στο  μεταξυ  υπάρχει   και  ενας άλλος  τροπος προσέγγισης, που συνίσταται   πρώτα στην ταυτοποίηση  των   στελεων  HPV.   Αν  πρόκειται  για στελεχη  χαμηλού  κινδυνου -  οπως συχνά συμβαινει -  επαρκεί  και  μία καταστροφική μεθοδος -  Διαθερμια,  laser,   κρυοπηξία  σε επιπεδο  ιατρείου  - ή  και.... το τιποτε.. 
Επί πλεον, αν   ειναι   τα πραγματα  έτσι,  μπορείς   να προφυλαχτείς,  κανοντας  παραλληλα  ενα εμβολιο,  που θα   σε προστατεψει  μελλοντικα  από τα  επικίνδυνα στελέχη  16  και  18.

Η εξεταση  μπορει  να γινει,  τόσο  από το  υλικο   της  προηγηθείσας βιοψίας,  όσο  και με ληψη  νεου  επιχρίσματος   (όπως  περίπου το  Pap-test )   από  τον τραχηλο της  μητρας.. Το  κόστος  εξω κυμαίνεται   γυρω  στα 140  Ευρώ (ρώτησε ομως  και σχετικά),  στο  νοσκομειο  Παπαγεωργιου  Θεσσαλονικης   (εργαστηριο  Μοριακης  Βιολογιας  , Καθ .  κ. Λαμπροπουλεος ) το παραβολο ειναι  νομίζω  100-  ευρώ..   Εκει  στελνω  τα δικά   μου  (οχι  βεβαια  επειδή ειναι...φθηνοτερο! ) 
Μιλησε  σχετικά   με τον  γιατρό   σου..
Για  το χρονο  διεξαγωγής    της  επέμβασης:  Οι  3-4 μηνες  αναμονής  δεν  ειναι   σημαντικό διαστημα..  
Ισως τοτε   θα    ήταν και σκοπιμο   να ξαναδει κανείς  με   νεο  Pap και   κολποσκοπιση,  αν  το προβλημα συνεχίζει...
Κι αυτό,  για τον  πολυ συγκεκριμένο  λόγο,  ότι μετα απο  βιοψίες.  παρατηρουνται και...ιασεις του προβληματος,  που  τις  ονομαζουμε   ''χειρουργική  παλινδρομηση  της  δυσπαλασιας''  (Γερμανιστί   chirurgische  Regression..)
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.