default_mobilelogo
  Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
  3 Απαντήσεις
  4.1K διαβάστηκε
Γεια σας, Με τον άντρα μου αντιμετωπίζουμε θέματα με την υπογονιμότητα. Συγκεκριμένα εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε για ένα παιδάκι, αλλά τίποτα. Αρχικά να σας πω πως εγώ είμαι 27 χρονών και ο άντρας μου 35. Μετά από ένα χρόνο προσπαθειών καταλάβαμε πως κάτι δεν πάει καλά. Απευθυνθήκαμε στον γυναικολόγο και έπειτα σε ουρολόγο. Από μεριά μου ήταν όλα καλά, εκτός από την προγεστερόνη που εκείνον μήνα ήταν χαμηλή.  Το πρώτο σπερμοδιάγραμμα (24/6/16) ήταν εξής: Αριθμός σπερματοζωαρίων: 3,5εκ/ml Κινητικότητα: 1η ώρα 80, 2η 70 και 4η 50 Μορφολογία σπέρματος Φυσιολογικές μορφές – ώριμα >80% Και καλλιέργεια σπέρματος ήταν αρνητική Απευθυνόμενοι στον ουρολόγο η διάγνωση ήταν φλεγμονή η οποία θα αποχωρούσε με τα χάπια glimbax 600mg τα οποία πήρε για 15 μέρες. Παράλληλα εγώ με την σειρά μου πήρα κλομιφένη. Μετά από λίγους μήνες, ξανά κάναμε σπερμοδιάγραμμα(17/2/2017), το οποίο ήταν απογοητευτικό… Αριθμός σπερματοζωαρίων: 8 εκ/ml Κινητικότητα: 1η ώρα 20, 2η 20 και 4η 10 Μορφολογία σπέρματος Φυσιολογικές μορφές – ώριμα >60% Παρατηρήθηκαν ανωμαλίες αυχένα-κεφαλής σε ποσοστό 40%-50% Και καλλιέργεια σπέρματος ήταν αρνητική Πηγαίνοντας πάλι στον ουρολόγο η διάγνωση ήταν κιρσοκήλη 3ου βαθμού. Απογοητευτικά πολύ… χωρίς να χάσουμε χρόνο πήγαμε και σε δεύτερο ουρολόγο ελπίζοντας ότι ο πρώτος έκανε λάθος. Όμως η διάγνωση ήταν ίδια. Με το dopler είδαμε και παλινδρόμηση αλλά και με εξέταση ούρων του βρήκε πυοσφαίρια. Οπότε του έδωσε CIPROXIN XR CON.R.TAB 1000MG, και vibramycin και στους δυο. Τότε μας έδωσε ελπίδες, καθώς είπε πως υπάρχουν ζευγάρια που κάνουν παιδιά έχοντας κιρσοκύλη. Σύστηνε να ξαναγίνει σπερμοδιάγραμμα σε ένα δίμηνο σε άλλο εργαστήριο, και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα μας έλεγε αν θα προχωρούσαμε στην εγχείρηση ή όχι. Κάνοντας σπερμοδιάγραμμα 2/5/17 έχουμε τα εξής:
Συγκέντρωση 56Χ10Λ6/ml
Ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων 190Χ10Λ6
Κινητικότητα : (α) ζωηρή προωθητική 15%
                        (β) νωθρή προωθητική 20%
                        (γ) μη προωθητική 10%
                        (δ) ακίνητα σπερματοζωάρια 55%
                        (α+β+γ) κινητά σπερματοζωάρια 45%
                        (α+β) ολική προωθητική 35%
Ζωντανά σπερματοζωάρια 73%
Μορφολογία: κανονικές μορφές 2%
                        Ανωμαλίες κεφαλής 93%
                        Ανωμαλίες αυχένα 43%
                        Ανωμαλίες ουράς 14%
                        Κυτ/κο υπόλειμμα 1%
Συμπέρασμα τερατοσπερμία.
Βλέποντας τα παραπάνω αποτελέσματα καταλάβαμε ότι πρέπει να γίνει η εγχείρηση κιρσοκύλης. Τελικά ο άντρας μου έκανε την επέμβαση 20/5/17 στην Θεσσαλονίκη στην κλινική Αγ. Λουκά. Παράλληλα εγώ έκανα τον καθιερωμένο γυναικολογικό έλεγχο, όπου εντοπίστηκε κύστη. Με λίγα λόγια έκανα και επέμβαση αφαίρεσης σοκολατοειδής κύστης η οποία ήταν 6εκ. και αφαίρεση ιστού ενδομητρίωσης που βρέθηκε κατά την επέμβαση.
Φτάνοντας στις μέρες μας, και αφού μου ήρθε η περίοδος μετά από τις ενέσεις arvakap, είπαμε να προχωρήσουμε στην σπερματέγχυση. Νόμιζα πως με την επέμβαση του άντρα μου θα λυνόταν το πρόβλημα με το σπέρμα και το μόνο πρόβλημα ήμουν εγώ. Έκανα ορμονικές εξετάσεις, οι οποίες ήταν καλές. Ο άντρας μου έκανε σπερμοδιάγραμμα το οποίο πάλι δεν ήταν καλό
Συγκέντρωση 46Χ10Λ6/ml
Ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων 142Χ10Λ6
Κινητικότητα : (α) ζωηρή προωθητική 4%
                        (β) νωθρή προωθητική 41%
                        (γ) μη προωθητική 11%
                        (δ) ακίνητα σπερματοζωάρια 44%
                        (α+β+γ) κινητά σπερματοζωάρια 56%
                        (α+β) ολική προωθητική 45%
Ζωντανά σπερματοζωάρια 77%
Μορφολογία: κανονικές μορφές 1%
                        Ανωμαλίες κεφαλής 98%
                        Ανωμαλίες αυχένα 36%
                        Ανωμαλίες ουράς 16%
                        Κυτ/κο υπόλειμμα 4%
Δείκτης τερατοσπερμίας 1,56
Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα καταλαβαίνω πως η επέμβαση δεν πέτυχε… επικοινωνώντας με τον ουρολόγο μας είπε να πάρει βιταμίνες profertil και  να προχωρήσουμε στην σπερματέγχυση, γιατί ακόμα και με αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να έχουμε εγκυμοσύνη. Φτάνοντας στην ημέρα σπερματέγχυσης 22/6/18, αφού έχω πάρει κλομιφένη και την ένεση ovitrelle 250, όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Την ίδια μέρα μας ενημέρωση η γιατρός πως το δείγμα που έδωσε ο άντρας δεν είναι κατάλληλο για να γίνει η σπερματέγχυση καθώς το σπέρμα δεν είχε καθόλου καλή κινητικότητα, συγκέντρωση και μορφολογία. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ……. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω πως ο άντρας μου έχει πάρει norgesic για μια εβδομάδα γιατί τον έχει πιάσει η μέση του, τα οποία σταμάτησε να τα παίρνει εδώ και δύο εβδομάδες. Και παίρνει nexium 40mg για το στομάχι του. Η γιατρός μας είπε να πάρει βιταμίνες για να ενισχύσουμε το σπέρμα, αυτήν την στιγμή παίρνει wellman conception και να ξανακάνει σπερμοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο.
Απογοητεύομαι από τα αποτελέσματα, από την μία λέω δεν μπορεί να μην μπορέσουμε να κάνουμε ένα παιδάκια είμαστε μικροί, δεν μας πήραν και τα χρόνια από την άλλη όμως, κάνουμε συνεχώς προσπάθειες και τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν όλο χειροτερεύουν…
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, σύμφωνα με τα παραπάνω και με βάση της εμπειρίας που έχετε, υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος; Τι μας προτείνετε; Μήπως τελικά πρέπει να πάρει τα profertil και όχι wellman conception;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και συγνώμη που σας κούρασα με την ιστορία μου.
Με εκτίμηση Έλενα.
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#45728

Αγαπητή φίλη.

Μία καλή ιδέα θα ήταν η σκέψη για εξωσωματική, με βιοψία όρχεος, για λήψη σπερματοζωαρίων.

Τα σκευάσματα που αναφέρεις δε θα επιφέρουν βελτίωση στο σπέρμα ώστε να καταστεί γόνιμο.

Εν τω μεταξύ, ο χρόνος τρέχει.

Συζήτησέ το φυσικά με το γιατρό σου.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά

Π.Κ.


Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#45730

Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε πως ο άντρας μου έχει αυστραλιανό αντιγόνο. Την άλλη εβδομάδα θα πάμε και στον ηπατολόγο για περαιτέρω εξετάσεις. Έκανα και εγω αντίστοιχες εξετάσεις και είναι όλα καλά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Επιτρέπετε να γίνει εξωσωματική; Ή θα έπρεπε να εγκαταλείψω την σκέψη να κάνω ένα παιδάκι;

Ευχαριστώ πολύ,

Με εκτίμηση Έλενα.

Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#45743
Μην ανησυχείς, δεν επηρεάζει τις προσπάθειές σας.
Θα πάρεις οδηγίες και από τον ηπατολόγο ή αιματολόγο.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!