default_mobilelogo
  Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011
  1 Απαντήσεις
  2.8K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας, Είμαι 34 ετών, δεν έχω κάνει παιδιά και μέχρι σήμερα δεν έχω χάσει καμία περίοδο. Επισκέπτομαι το γυναικολόγο μου μια φορά το χρόνο και δεν έχει βρεθεί έως τώρα κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η τελευταία φορά ήταν τον Ιούλιο, οπότε έκανα και test pap, το οποίο βγήκε χωρίς πρόβλημα. Το ερώτημά μου είναι το εξής: τα τελευταία περίπου 2-3 χρόνια, έχω παρατηρήσει μείωση της περιόδου, τόσο σε μέρες, όσο και σε ποσότητα. Όσο ήμουν μικρότερη, είχα πολύ "βαριά περίοδο", οπότε η διαφορά με αγχώνει και με παραξενεύει. Πλέον κρατάει 3 μέρες maximum, ενώ παλιότερα κρατούσε 4-5. Πώς μπορώ να τσεκάρω αν έχω μπει στην προεμμηνόπαυση και από όσα είδατε, έχει νόημα να το ψάξω? Προς το παρόν δεν υπάρχει δυστυχώς πλάνο για κάποιο παιδί και όπως καταλαβαίνετε, το θέμα έχει μεγάλη σημασία για μένα. Σας ευχαριστώ, Κική.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#17032
Αγαπητή φίλη.
Αν και είσαι μικρή σε ηλικία για τέτοιους προβληματισμούς και σκέψεις, για να είσαι πιο ήρεμη, θα κάνεις μια εξέταση αίματος για το ορμονικό σου προφίλ, μεταξύ 2ης και 4ης ημέρας του κύκλου σου, σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο.
Να το συζητήσεις πρώτα με το γιατρό σου.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!