user_mobilelogo
  1. Giatsi
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011
Καλημέρα και καλή χρονιά, διανύω την έβδομη εβδομάδα της εγκυμοσύνης και θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: 1. Το χαμομήλι ως αφέψημα (2-3 ποτήρια την ημέρα) επιτρέπεται ή δημιουργεί κινδύνους; 2. Βρέθηκαν μύκητες στην εξέταση κολπικού. Επιτρέπεται να κάνω πλύσεις με νερό και σόδα; 3. Βρέθηκε και ουρεόπλασμα. Ποια η αντιμετώπισή του σε αυτό το στάδιο; Υπάρχει φυσικός τρόπος )πχ πλύσεις) εκτός από λήψη αντιβίωσης; 4. Η λήψη νερού (2-3 λίτρα την ημέρα) είναι υπερβολική (έχω ιστορικό ουρολοιμώξεων); 5. Το μούδιασμα των ποδιών, κυρίως το βράδυ (σαν ανησυχία) είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης ή άσχετο; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Για τους μύκητες, εφόσον δεν έχεις κάποιο σύμπτωμα, θα το ξαναέβλεπα αργότερα.
Για το ουρεόπλασμα, θα ξεκινήσεις την κατάλληλη αντιβίωση περίπου στις 16 - 17 εβδομάδες.
Τις ενδοκολπικές πλύσεις, θα τις απέφευγα.
Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου, δεν έχω αρνητική απάντηση.
Όλα τα παραπάνω, εφαρμόζω σε γυναίκες που παρακολουθώ, εσύ θα συζητήσεις με το γιατρό σου και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ήθελα να σας υποβάλλω άλλη μια ερώτηση. Επισκέφθηκα τον ιατρό μου χθες και αφού εξετάστηκα με υπέρηχο διαπιστώθηκε ότι η κύηση είναι ενδομήτρια, αλλά ενώ θεωρητικά χθες τελείωνα την 7η εβδομάδα βάσει της ημερομηνίας της 1ης ημέρας της τελευταίας περιόδου (23.11.2010, συνήθης διάρκεια κύκλου 31-32 ημέρες) το κύημα βάσει μέτρησης (κεφαλουριαίο μήκος, όπως γράφει στην καρτέλα που μου δόθηκε) είναι έξι εβδομάδων και μίας ημέρας (CRL = 4,5 mm). Επίσης μου ανέφερε (αν δεν κάνω λάθος) ότι ο αμνιακός σάκος δεν έχει ακόμη αρκετό υγρό. Η καρδιά έδειξε να πάλλεται με τιμή ΗR = 130. Η αλήθεια είναι ότι χθες σοκαρίστηκα από τα νέα, τα έβαψα "μαύρα" και δεν κατάφερα να κάνω καμία ερώτηση για τα όσα με ενημέρωσαν. Θα σας παρακαλούσα, αν έχετε αυτή τη δυνατότητα, να μου πείτε τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι ενώ αναμενόταν να είμαι 7 εβδομάδων το κύημα από τις μετρήσεις φαίνεται σας να είναι 6 εβδομάδων και μίας μέρας; Δεν αναπτύσσεται σωστά; Και το γεγονός ότι ο αμνιακός σάκος δεν έχει αρκετό υγρό τι σημαίνει και τι συνέπειες μπορεί να έχει; Αν και είναι δύσκολο να απαντήσετε εξ αποστάσεως χωρίς να με έχετε εξετάσει, θα εκτιμούσα πολύ αν έχετε κάποια γνώμη για τα παραπάνω, να μου την πείτε. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  1. Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Στο υπερηχογράφημα αυτής της εβδομάδας, μας ενδιαφέρει να υπάρχει ενδομήτριος σάκος, εμβρυικά στοιχεία και θετική καρδιακή λειτουργία του εμβρύου.
Από την περιγραφή σου, όλα αυτά υπάρχουν.
Θα συνιστούσα λοιπόν, επαναληπτικό υπέρηχο σε μια εβδομάδα, για να δούμε την εξέλιξη.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ και πάλι καλησπέρα, τελικά, δυστυχώς, η εγκυμοσύνη μου παλλινδρόμισε, καθώς σταμάτησε η καρδιακή λειτουργία του εμβρύου και προχώρησα σε διακοπή με αναρρόφηση. Η ερώτησή μου είναι η εξής: σε δύο καλλιέργειες κολπικού υγρού που έκανα όσο ήμουν έγκυος, σε διαφορετικά εργαστήρια, στη μία βρέθηκε ουρεόπλασμα και μύκητες, και στην άλλη β΄ αιμολυτικός στρεπττόκκοκος ομάδος Β και μύκητες (για ουρεόπλασμα ήταν αρνητική). Τώρα λαμβάνω Zinadol 500 για 4 μέρες (λόγω της επέμβασης) και μου συνέστησαν να λάβω Rulid 300 για 8 ημέρες για το ουρεόπλασμα και μετά ένα υπόθετο canesten. Οι ερωτήσεις μου είναι: Η αντιβίωση που μου δόθηκε είναι αρκετή για να επανέλθει ο οργανισμός μετά την επέμβαση και για να αντιμετωπιστεί το ουρεόπλασμα; Για τον στρεπτόκκοκο χρειάζεται να δοθεί αντιβίωση; Στο αντιβιόγραμμα πάντως έδειξε ότι είναι ανθεκτικός στο cefuroxim. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
  1. Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η αντιβιοτική αγωγή που σου δόθηκε, καλύπτει όλο το φάσμα των μικροοργανισμών που βρέθηκαν στις καλλιέργειες και λογικά, αν κάνεις σωστή λήψη, δε θα έχεις πρόβλημα.
Μπορείς όμως, περίπου 10 ημέρες μετά από το τέλος της αγωγής, να επαναλάβεις μια καλλιέργεια κολπικού επιχρίσματος, ώστε να βεβαιωθείς ότι όλα είναι καλά.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
κ. Κοφινάκο θα μου επιτρέψετε μια ακόμα ερώτηση σχετικά με το ιστορικό μου και τα πιθανά αίτια που παλλινδρόμισε η κύησή μου; Ο β΄αιμολυτικός στρεπτόκοκκος ομάδος β στον κόλπο ευθύνεται για αποβολές στην αρχή της κύησης; Δηλαδή, στη δική μου περίπτωση η παλλινδρόμιση μπορεί να επήλθε από τον στρεπτόκοκκο που βρέθηκε στον κόλπο; Τελικά είθισται να γίνεται αυτή η εξέταση ειδικά για στρεπτόκοκκο καιί στην αρχή της κύησης ή μόνο λίγο πριν το τέλος; Και αν βρεθεί στην αρχή χορηγείται αντιβίωση; Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. Και να σας διευκρινίσω ότι το ενδιαφέρον μου για τα παραπάνω δεν είναι τόσο για να καταλάβω τα αίτια της παλλινδρόμισης, όσο για να προσέξω περισσότερο στην επόμενη.
  1. Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.