user_mobilelogo
  1. rhna
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011
Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση!
Διάβασα το ενημερωτικό φυλλο οδηγιών του yasminelle.Δεν αναφέρει κάτι για δημιουργία πολυπόδων στην χολή. Το μόνο που λέει είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην λήψη των χαπιών σε περίπτωση που υπάρχει κάποια πάθηση στο πάγκρεας ή στην χοληδόχο κύστη.Δεν γνωρίζω όμως εαν οι χοληστερινικοί πολύποδες στην χοληδόχο κύστη οι οποίοι κατα τα άλλα δεν επιφέρουν κάποια ενόχληση θεωρούνται πάθηση.Ποιά είναι η γνώμη σας?
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη
Φυσιολογικο ευρημα  πάντως δεν ειναι..Κατά  κανονα  προκειται για  αθώο ευρημα.. Πανω  από  καποιο μεγεθος  ωστοσο,  οδηγεί μεχρι και σε  χολοκυστεκτομή..
Κατά  ποσο  επηρεάζεται  από την λήψη  αντισυλληπτικού:  .
Δεν εχω  πληροφόρηση  και δεν βρηκα   και  στην  βιβλιογραφία  εχετική ερευνα σε σχεση με   μακροχρονια  χορηγηση  αντισυλληπτικου  γενικώς..  Το  κοιταξα λίγο περισσότερο, επειδή  η ερώτηση  εχει  οπωσδηποτε ενδιαφέρον και θα ήθελα να την απαντησω  υπευθυνα...
Δεν ειναι   δυνατόν  όμως...
Για παθηση  της  χοληδοχου κύστεως  προκειται ..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΤΡΕ!
Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αλλά και για το γεγονός ότι ψάξατε σχετική βιβλιογραφίαγια να μου απαντήσετε. Όμως είπατε στην απάντησή σας "δεν είναι δυνατόν όμως..". εννοούσατε δεν είναι δυνατόν η ύπαρξη των πολυπόδων να οφείλεται στην χρήση αντισυλληπτικών ή κάτι άλλο. Επίσης μου είπατε πως πρόκειται περί πάθησης της χοληδόχου κύστεως. Άρα πρέπει κατά την γνώμη σας να διακόψω άμεσα την λήψη αντισυλληπτικών ή και να μην τα πάρω ξανά? Το ρωτάω αυτό γιτί έχω πολυκυστικές ωοθήκες και τα παίρνω κατά καιρούς για 1-1.5 χρόνο. Ποιά είναι η γνώμη σας γιατρέ? Με συγχωρείται για τις αρκετές ερωτήσεις αλλά έχω αγχωθεί μ αυτό το θέμα της υγείας μου και το ανακάλυψα ξανικά μετάαπό έναν απλό υπέρηχο κάτω κοιλίας που μου έδωσε ο γιατρός κυρίως για τον συκώτι λόγω των αντισυλληπτικών. Κια μια λεπτομέρεια που ίσως είναι σημαντική: οι πολύποδες είναι δύο μεγέθους 0,5mm.
Σας ευχαριστώ πολύ!
  1. Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Συζητουσαμε  κατά   ποσο   οι πολυποδες που διαπιστωθηκαν  στην  χοληδοχο , αποτελουν  ΄΄παθηση''  κι  αυτό   επειδή  μια   απο τις αντενδειξεις που αναγράφιονται   ειναι   ''παθήσεις   χοληδοχου ''.
Για παθηση  λοιπον  προκειται  και  οπωσδήποτε θα πρέπει  να το λαβει κανείς  στα  υπ΄ οψη   σε μακροχρόνια ληψη  αντισυλληπτικών..
Η  διακεκομενη χρηση, δεν εχω την άποψη,  ότι θα σε επηρεάσει..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.