user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

vicky77

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 6 χρόνια πριν
  1. vicky77
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011
Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για τα αποτελέσματα του τεστ ΠΑΠ που παραθέτω:
Δείκτης ωριμότητας-0/60/40 Χλωρίδα-Κολποβακτηρίδια Ενδομητρικά κύτταρα-Δεν παρατηρήθηκαν Ενδοτραχηλικά κύτταρα-Αρκετά Εξωτραχηλικά κύτταρα-Αρκετά Λευκοκύτταρα-Αρκετά ουδετερόφιλα πολυμορφοπύρηνα Ερυθροκύτταρα-Δεν παρατηρήθηκαν Άτυπα κύτταρα-Παρατηρήθηκαν αραιά κύτταρα εκ του εξωτραχήλου με ελαφρού βαθμού αύξηση του μεγέθους του πυρήνα και χαρακτήρες κοιλοκυτταρικής ατυπίας. Επίσης παρατηρήθηκαν αραιά δυσκερατωσικά κύτταρα. Συμπέρασμα-Εικόνα συμβατή με χαμηλού βαθμού πλακώδη ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση (LSIL κατά Bethesda) που περιλαμβάνει HPV ή/και ελαφρά δυσπλασία (CIN I). Ο γιατρός μου είπε μετά την περίοδο μου να κάνουμε κολποσκόπηση. Σας παρακαλώ ποια είναι η δική σας άποψη, είναι κάτι σοβαρό? μπορείτε να μου εξηγήσετε λίγο τι σημαίνουν τα αποτελέσματα? Σας ευχαριστώ πολύ.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Τα αποτελέσματα δείχνουν μια μόλυνση από τον ιό των κονδυλωμάτων (HPV), αρχικού σταδίου.
Σε παρόμοιες περιπτώσεις, συστήνουμε μια κολποσκόπηση, με ιστοληψία τραχήλου αν χρειαστεί και επανάληψη του τεστ παπ σε 3-4 μήνες.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ έκανα και κολποσκόπηση και τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης είναι τα παρακάτω: Παραλάβαμε τρία λευκόφαια ιστοτεμάχια μ.δ. από 0,3 εκ. έως 0,5 εκ. Στην ιστολογική εξέταση αφορούν σε τμήματα τραχήλου προερχόμενα από τη ζώνη μεταπτώσεως. Στο καλυπτικό πολύστοιβο και το μεταπλαστικό πλακώδες επιθήλιο αναγνωρίζονται εστίες επιδερμιδοποιήσεως ή παρακερατώσεως και κοιλοκύτταρα με χαρακτήρες ως επί ιογενούς - hpv μολύνσεως. Δεν υπάρχουν στοιχεία κακοήθειας στο υλικό που εξετάσθηκε. Ποια είναι η γνώμη σας?
  1. Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Επιβεβαιώνεται το πόρισμα του τεστ παπ, για χαμηλού βαθμού δυσπλασία του τραχήλου από τον ιό των κονδυλωμάτων, HPV.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Τι με συμβουλεύετε να κάνω από 'δω και πέρα? Απλή παρακολούθηση ή κάποια επέμβαση? Ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχει κ ένα οξυτενές κονδύλωμα στον κόλπο. Αν το αφήσω υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστούν περισσότερα ή δεν παίζει ρόλο?
  1. Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Το οξυτενές κονδύλωμα στον κόλπο πρέπει να αντιμετωπιστεί, είτε φαρμακευτικά είτε με καυτηριασμό.
Επιπλέον, θα επαναλάβεις ένα τεστ παπ ανά 4μηνο, για τους επόμενους 12 μήνες.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ ευχαριστώ για άλλη μια φορά, ελπίζω να μην σας κουράζω αλλά έχω ακόμα 2 απορίες. Ο γιατρός μου, μου είπε να περιμένω κανά δίμηνο μήπως παρουσιαστούν και άλλα κονδυλώματα και να τα καυτηριάσουμε όλα μαζί. Υπάρχει πρόβλημα να περιμένω τόσο ή πρέπει να κάνω κάτι άμεσα? Επίσης, μπορεί να αντιμετωπιστεί κ φαρμακευτικά το κονδύλωμα? δηλαδή με κάποια κολπική κρέμα γιατί ο γιατρός μου ανέφερε μόνο τον καυτηριασμό. Εγώ θα προτιμούσα την φαρμακευτική επιλογή αν βέβαια θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με τον καυτηριασμό. Ποια είναι η δική σας γνώμη?
  1. Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η αναμονή του διμήνου δε θα έχει επιπτώσεις, οπότε θα συμφωνήσω με την προτροπή του γιατρού σου.
Για τα εσωτερικά κονδυλώματα, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι ο καυτηριασμός, αφού δε μπορείς να βάλεις, πρακτικά, κρέμα στον τράχηλο και δεν έχει την ίδια δράση με τον καυτηριασμό.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ!
  1. Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.