user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

pap1986

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 6 χρόνια πριν
  1. pap1986
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011
Καλησπέρα σας γιατρέ, Είμαι 25 ετών και είμαι σε σταθερή σχέση εδώ και τρία χρόνια.Πρίν απο 8 μήνες περίπου πήγα στο γυναικολόγο για το ετήσιο Τέστ Παπ και βγήκε καθαρό. Είχα όμως 3 σπυράκια σαν ελιές που με προβλημάτιζαν. Τα είδε και μου είπε ότι δεν είναι κονδυλώματα αλλά καλό θα ήταν να αφαιρεθούν. (Δεν είχα διαγνωστεί ποτε με HPV).Μετά απο 2 μήνες εμφανίστηκε ένα άλλο σπυράκι και πήρα το γιατρό ο οποίος με συμβούλευσε να το αγνοήσω και ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. Πήγα πριν ένα μήνα για εξέταση γιατί δεν είχε υποχωρήσει και έκανα και τεστ Παπ που ήταν καθαρό και πάλι. Για το σπυράκι δε μου ανέφερε τίποτα.Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε νοσοκομείο που έχω ένα γνωστό και να κάνω και κολποσκόπηση.Ο γυναικολόγος εκεί μου ανέφερε οτι το σπυράκι είναι καθαρά κονδύλωμα (οξυτενές ) και μου το αφαίρεσε με λέιζερ.Στην κολποσκόπηση λοιπόν είδε τον ιό ΗPV και μου έδειξε και φωτογραφίες με μωσαικό (δεν έχω καταλάβει τι είναι..). Οι παρατηρήσεις είναι οι εξής: Άωρη πλακώδης μετάπλαση εξωτραχήλου. Ζώνη μεταπτώσεως ευκρινής.Στα όρια ζώνης στο πλακώδες επιθήλιο περιμετρικά του έξω τραχηλικού στομιού στις ώρες 10η και 11η.Εικόνα συμβατή με ιογενή μόλυνση τραχήλου.Κατά θέσεις εικόνα μωσαικού. Συμπέρασμα HPV λοίμωξη τραχήλου με λίγα στοιχεία συμβατά με LGSIL.Χρήζει κατευθυνόμενης λήψης βιοψιών. Συγνώμη εαν σας κούρασα απλά θέλω να ρωτήσω εάν με κολποσκόπηση και μόνο μπορεί να είναι σίγουρη η γνωμάτευση οτι έχω τον ιό.Η βιοψια θα γίνει την άλλη βδομάδα(τότε μου είπε να πάω) και αν κατά τη γνώμη σας χρειάζεται να ζητήσω να γίνει και ταυτοποίηση του ιού.(μου είπε οτι αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει γιατί κοστίζει πολύ).Το μωσαικο που είδε είναι ο ιος; Για να γίνει η βιοψία δε θα πρέπει να έχω καθόλου σεξουαλικές επαφές και τι πρέπει να συμβουλεύσω το συντροφό μου (δεν έχει σπυρακια) να κάνει για να δεί αν έχει κολλήσει και αυτός; Σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων και πάλι συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Η  αντιμετώπιση  είναι   σωστή..Αν  γινει   μια ταυτοποίηση  ( τα πολλά χρήματα είναι σχετικά:  γύρω στα 140 ευρό περίπου κοστίζει), θα  είσαι  πιο ενήμερη,,, Μια  και πρόκειται  για  οξυτενη  κονδυλώματα,  μάλλον  εμπλέκεται  κάποιο στέλεχος  χαμηλού  κινδύνου,  oποτε  τότε  είτε η απλή παρακολούθηση,  ή μια  κρυοπηξία,καυτηριασμός,  ή  laser,   θα  λύσουν  το  πρόβλημα..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας γιατρέ. Ελπίζω η βιοψία να δείξει ότι είναι χαμηλού κινδύνου..
  1. Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Ζ.
  1. Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας γιατρέ,
Ημουν άρρωστη την περασμένη εβδομάδα και πήρα αντιβίωση augmentin. Παρόλο που έτρωγα γιαούρτια πρέπει να έχω μύκητες. Έχω κνησμό, ερεθισμό της περιοχής και λίγα άσπρα παχύρευστα υγρά. Πήρα το καθρεφτάκι μου σήμερα και παρατήρησα στο εσωτερικό του κόλπου μου λίγα μικρά σπυράκια στο χρώμα του εσωτερικού δέρματος. Είχα διαγνωστεί πριν 7 μήνες με κονδυλώματα χαμηλού τύπου (είχα εξωτερικά μόνο). Υπαρχει πιθανότητα να είναι κονδυλώματα? Θα πάω απο την άλλη βδομαδα στο γιατρό να κάνω και το τεστ Παπ αλλά θα ήθελα και τη συμβουλη σας.. Να πάρω υπόθετα για τους μύκητές και χάπι  ή δεν κάνει λόγω του Παπ? Τα εσωτερικά κονδυλώματα πώς είναι?
Σας ευχαριστώ πάρα πολυ εκ των προτέρων
πάτρα
  1. Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας και πάλι γιατρέ μου,
Θα ήθελα να προσθέσω οτι πήγα εκτάκτως σήμερα στο γιατρό μου κ μου εκανε και τεστ Παπ και κολποσκόπηση. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης μου είπε οτι ο ιος είναι σε έξαρση και φαίνεται οτι έχει εξαπλωθεί και σε άλλο σημείο η μόλυνση στον τράχηλο. Με ενημέρωσε οτι είναι πολύ δύσκολο ενας ιος της μορφής cnn1 να μετατραπεί σε cnn2 αλλά φοβαται ότι έτσι είναι στην περιπτωσή μου. Έιναι όντως εφικτό?Ειναι όντως σπάνιο να αλλάξει ο ιος απο cnn1  σε cnn2? Βρίσκομαι σε σχέση και δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο( όπως με ρώτησε και ο γιατρός μου). Είναι δυνατόν ο ιος να είναι σε έξαρση ακόμα? (7 μήνες απο τότε που τον ανακάλυψα). Σε περίπτωση που ειναι cnn2 τι να κάνω? 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ
  1. Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ναι, ειναι δυνατόν  και η προσβολή  με  ιους HPV  χαμηλου κινδύνου να προξενησει   μια  αλοιωση  CIN 2  στο καλυπτύριο επιθηλιο   του τραxηλου, αλλα΄ αυτό δεν σημαίνει   ότι  εξελισσεται σε  CIN  III..Τις πειρσσοτερες φορές  υπσοτρεφεται  καιθ χωρίς  καταστροφική θεραπεια ...
Ισως θα  ήταν  πιο σκοπιμο να γινει  πρωτιστως  η  αντιμετώπιση της  μυκητιασεως  που απεκτησες  μετα  την αντιβιοση  κι αργότερα  να κοιταχτείς..Επι πλεον:   Η  κολποσκοπικη  διαγνωση  CIN 2  δεν  ειναι φερεγγυα... Μονον με  μικροβιοψίες μπορει κανείς  να τεκμηριωσει την  διαγνωση...
Τωρα  κανε αυτό  που θα   σου προτεινει ο γιατρος σου πρωτα  και μετά  μιλαμε παλι..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας γιατρέ!!
Σήμερα πήρα στα χέρια μου τα αποτελέσματα της βιοψίας: 
Αριθμός πλακιδίων: 1 Η/Ε
Μικροσκοπική εξέταση: Σε εξέταση τομών απο το τμήμα του τραχήλου παρατηρούνται αλλοιώσεις διαβρωτικής τραχηλίτιδος με εστίες ήπιου βαθμού δυσπλασίας CIN I (LG SIL) του πλακωδώς μεταπλασθέντος καλυπτικού επιθηλίου και HPV λοίμωξη.
Διάβασα διάφορα για την τραχηλίτιδα απλά δε μπόρεσα να βρώ πληροφορίες για την διαβρωτική. Είναι σαν να λέμε χρόνια? Στο προηγουμενο Παπ τεστ μου δεν είχα σημάδια τραχηλίτιδας πάντως. Στο γιατρό μου έχω κλείσει ραντεβού τέλος της εβδομάδας για να το συζητήσουμε. Διάβασα οτι η τραχηλίτιδα έχει δυο θεραπείες κρυοπηξία και λέιζερ αλλά είμαι 26 και δεν έχω κάνει παιδια και αρκετοί γιατροί έχουν  πεί αρνητικά και για τα δύο. Ποιο είναι το καλύτερο στην περιπτωσή μου κατα την άποψη σας? 
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων... 
  1. Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Και  οι δυο  τροποι, ειναι  εξ  ΄ίσου παοτελεσματικοι,  παντα  όταν  εφαμροστουν  όπως  πρεπει... Ασε λοιπον  τον γιατρό σου να επειλεξει..
Δεν  θα εχεις προβλημα  με την συλληψη...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα ακούσω τι έχει να μου πεί ο γιατρός μου και θα το ψάξω και λίγο. Έχω διαβάσει τόσα και θέλω να επιλέξω το σωστό. Πάντως η λέξη "διαβρωτική " τραχηλίτιδα είναι που με τρόμαξε..
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απαντησή σας....
  1. Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ασε καλλιτερα  να επιλεξει καποιος γιατρός..
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.